söndag 6 augusti 2017

Sista 2 dagarna på resan

Gokväll. Har tänkt 2 dagar nu att jag måste skärpa mig och skriva det sista inlägget om resan. Men det var som om luften gick ur mig när jag kom hem. Orkade ingenting. Tidsomställning och massa annat tjafs. När jag gick och la mig hemma hade jag varit uppe över 32 timmar. Sånt gör att man blir nästan galen av trötthet..

Vi går tillbaka. Lång historia. Läs om du orkar... Efter jag skrivit mitt senaste blogginlägg så packade jag klart och satt på altanen de sista timmarna. Kramades med Marielle som är en person jag verkligen kommer att sakna. Hade vi bott närmare varandra hade vi varit bästa vänner. Jag bara vet det. Hon var så himla skön!!


Goodbye till min studio!

Jag gick iväg med mitt bagage. När jag kommit nästan ända till tunnelbanestationen kom jag på att jag glömt min "string-cheese". En oerhörd svaghet jag har när jag är i England eller USA. Bara att väda tillbaka. Marielle, som satt på verandan, såg frågande på mig. Haha.

Jag öppnade en "key-lock" där jag lagt nyckeln, gick in, hämtade min string-cheese i kylen, låste key-locken och gick iväg. Mitt bagage var tungt. Min stora väska vägde 22.5 kg och min kabinväska vägde 7 kg. På tunnelbanestationen Beverly Road skulle jag få ner dessa flera trappor. Gick bra. Åktur in till 34th street. Sen skulle jag upp med alla väskor. Fick hjälp av en trevlig man. Tack!!

Upp och så skulle jag gå ett par kvarter till en annan station. Stannade på vägen, var hungrig. Köpte mig en slice av tunnbottnad pizza. Gott.

Kom fram till Pennsylvania Station. Köpte biljett för att åka med tåget till Newark. Vänta. Det som var lite läskigt/jobbigt var att man inte fick reda på vilket spår tåget skulle gå från förrän ca 5 min innan det gick. Och det var inte nära. Hissar ner, gångar att gå i. STRESSAD!!

Jag hamnade i alla fall på rätt tåg och gick av vid rätt station. Sen hoppade jag på "Air tram" som är det där förarlösa tåget som går mellan olika stationer på Newark. Jag hade räknat ut att jag skulle åka från Terminal B, så jag lyckades gå av vid rätt station. Nått bra i alla fall!

Och nej, Harry upppgraderade mig inte.

Sen var det incheckning, passkontroll och säkerhetskontroll. I säkerhetskontrollen blev jag verkligen noggrant undersökt. Jag vet inte om det var för att de hittade något på mig när jag gick igenom, eller om jag var slumpvis utvald, men en kvinnlig kontrollant kände verkligen igenom varje cm av mig. Skrev, armhålor, bröst. Allt. Sen när hon var klar testade hon mina och hennes händer (med handskar) för sprängämnen. Jag kom igenom med bra betyg! Fattas bara annat!

Jag hade väl 40 minuter kvar innan vi bordade så jag gick till en kiosk där de sålde dricka. Ville köpa en Diet Pepsi för $3.49, men hade bara ungefär $3.25 kvar av mina pengar. Tanten var snäll och sa att hon hade fått dricks, jag kunde ta min dricka och hon fixade mellanskillnaden. Bra. då slapp jag åka hem med pengar kvar.

Flygningen från New York till Arlanda var OK. Vi lämnade NY ca 1 h efter utsatt tid, p.g.a. vädret. Regn och åska. Jag började genast bli lite nervös eftersom jag bara skulle ha 1 h för bytet på Arlanda. Jag hade ett amerikanskt pensionärspar bakom mig som absolut inte kunde resa på sig utan att dra i mitt säte. Jag hade 2 säten för mig själv, men det hjälpte inte när jag flyttade till det innersta. Varje gång de ville resa på sig så vaknade jag. Sov ungefär 3 x 15 minuter på hela resan (8 h). Trött!

Landade på Arlanda exakt 45 min innan planet till Göteborg skulle avgå. Inte bara det att jag var på en annan terminal, jag skulle igenom passkontroll, tullkontroll och säkerhetskontroll. Lyckades fjäska mig före alla köer. Men sen var det en JÄVLIGT lång sträcka att springa. Jag var hel GENOMSVETT när jag kom fram. Jag är INTE van vid att springa. 10 min före planet skulle gå kom jag till gaten. Ut till en transferbuss. Men där blev vi stående. Jag var inte den sista att komma. Säkert 10 pers kom efter mig.

Jag svettades som sjutton. När jag kom på planet så bad jag flygvärdinnan om några servetter för att det rann verkligen från mitt ansikte. Fick en bra bunt. Hittade mitt säte och satte mig. Killen bredvid mig bad om ursäkt för att han svettades så. Mitt plan landade 7.30 på en annan terminal, hans plan från Helsingfors hade landat 7.50 på samma terminal. Gav honom 1/3 av servetthögen. Då vänder sig killen på raden framför sig om, "kan jag också få några servetter?". Hans plan från Tallinn hade landat 7.55 på den andra terminalen. Han fick 1/3. Kan väl säga att det inte luktade så gott runt våra 2 rader.

Min stora oro var ju om bagaget hade hunnit med. Men när jag landade på Landvetter kom det. Bara att gå på Flygbussen och åka hem. Kom hem vid 11. Home sweet home. Min säng såg väldigt lockande ut.Det var ca 4 h kvar tills jag skulle ta bussen ner till Billdal och möta Hanna och Urban, för vi skulle hämta våra 3 katter på pensionatet. Sov 1 h. Som en stock. Sen tog jag moppen till Maxi och handlade färskvaror. Sen var det dags att åka till Billdal.

Att hämta våra katter var ett äventyr i sig... När jag gick in i Maggies rum satt hon på en lägre avsats. Så fort hon såg mig hoppade hon upp på den högre avsatsen och satte huvudet i hörnet, precis som om jag inte skulle se henne. Urbans katt Elsa rymde ut i uterummet. Hannas katt Alice tyckte först det var jättekul att se matte. Men sen när hon fattade att hon skulle in i sin bur så fräste hon, revs och bets överallt. Det var ett rent helvete att få in henne i buren/väskan. Till slut satt de i bilen alla 3 och det var en jäkla kakafoni på dem. De jamade i kapp. Vi släppte av Hanna, Elsa och Alice hemma hos dem, och Urban körde mig och Maggie hem. När jag var 2 m från vår ytterdörr så öppnade jag den och Maggie sprang rakt in. Hon ville vara hemma!!


Vi var hemma! Båda två! Försökte hålla ut, gick och la mig klockan 20, efter att ha varit uppe ca 32 h. Trött.

Maggie var väldigt kelig på natten och dagen efter (och idag). Hon puffade på mig när jag ville sova. Inte snällt. Ovanligt för att vara henne.


Igår blev ingenting gjort. All tvätt tvättades i fredags. Idag har resväskorna blivit uppackade. Jag har löst en massa korsord. Gårdagen var i en dimma. Men jag och Jesper tog en kort promenad idag. Min vänstra fot gillade inte springningen genom Arlanda igår, så jag haltar. Förbannade fot. Hänger kvar från när jag "ramlade" ur en bil för 8-9 år sen. Dumma fot.

Egentligen skulle jag åkt till Ullared med kollegans fru på tisdag. Men foten håller inte. Åker på en dagstur till mitt älskade Ellös istället. Åker hemifrån 6.30 och anländer tydligen lagom för att göra frukost till Marita...

Tack för denna gång. Om ni vill följa med mig igen så är det mindre än 4 veckor till Thassos!!

Kram

3 kommentarer:

 1. Det är så roligt att följa dig på dina resor. Ser fram emot nästa. Mvh Åsa i Norrköping

  SvaraRadera
 2. Men vart tog min kommentar vägen....

  Bara 4 veckor kvar till nästa resa!

  SvaraRadera
 3. Borta bra men hemma bäst. Verkar som du haft en fin resa! :) Följer alltid dina resor. Du skriver så fint om det, och det är kul att läsa om en ensamresare.

  Hoppas kroppen mår bättre snart! /Katta, som själv vill resa men är för feg med sin trasiga kropp och många mediciner

  SvaraRadera