måndag 16 oktober 2017

Firat brorsdottern

Gomorron. Måndag igen. Blankt i kalendern, bortsett från på lördag då jag förhoppningsvis skall till mamma. Jag behöver hjälp med att lägga upp (och sy in midjan) på ett par nya jeans. Jag klarar inte sånt själv, för pilligt för mina händer. Och så är jag specialist på att paja symaskinsnålar. Tror nog att symaskinen märker att det är jag som "kör" den, för mamma lyckas alltid. Det är hennes gamla maskin, hon skaffade den när jag var liten, så den har några år på nacken :)

Denna veckan har jag hunnit med att promenera 2 ggr, varav en gång i Änggårdsbergen. Jag fick äntligen tummen ur och skaffade ljung till framsidan. Liket av sommarens bollchryss stod kvar alldeles för länge. En före-bild:


Och en efter-bild.


En klar förbättring!

Jag fick hoppa över kören i torsdags med, halsen var fortfarande inte bra. Men denna veckan skall jag gå! Tyvärr missade jag körens lilla konsert på Kulturnatta i fredags, det hade tydligen gått väldigt bra.

Vilken mysig eftermiddag/kväll vi hade i lördags då vi firade brorsdottern Emma och hennes Daniel, det var deras förlovningsfest. Nästan hela släkten var där, endast svågern saknades. Och så pappa förstås. De hade gjort det så fint! De hade väldigt många kompisar som kom, förutom släkten då.

Här kommer lite bilder på hur det såg ut innan folket (ca 50 personer) anlände.


Lyckokakorna hade Emma bakat, gott sega med smak av citron. Inuti fanns lappar och på min stod det "Vi är så glad för att du är här". Flaskorna innehöll en juice blandad på (tror jag) Loka, tropisk juice, apelsinläsk och något mer. Eller liknande. På flaskorna står det "välkommen".


Vi var i Långedrags sjöscoutgårds hus i Fiskebäck, samma ställe jag firade min 50-årsdag på, men då satt vi ju ute. Så fint dukat!


Allt hembakat!


Till varmrätt fick vi en pastagratäng med kyckling, bacon, pesto och pasta. Så gott. Tyvärr lite för "stabbig" för mig, med både grädde, bacon och ost, men GOTT. Åt hälften av det lilla jag tog, men mamma sa inte nej till att äta upp mina rester :)


En närbild på ett av borden. Det syns inte så bra på bilden men ljuskällan på bordet är en jättesöt liten batteridriven slinga som ligger i ett fint glas. De slingorna köptes in till Emmas brors bröllop förra året. Bra att återanvända!

Och här är de lyckliga. Jag brukar ju inte publicera så många bilder med personer på, men de var så fina att jag gör ett undantag. En av bilderna är väldigt suddig, men det gör inget tycker jag.Ser så fram emot deras bröllop någon gång i sommar!

Igår blev det en riktig latdag. Så härligt att ladda batterierna. Jag var iväg på Frölunda torg mitt på dagen, men annars var jag hemma. Löste korsord och kollade på TV.

Annars har jag haft en liten "dust" med ett klädföretag där jag handlar mycket kläder och där jag blev illa bemött i tisdags. Jag vill inte skriva ut deras namn då de redan fått tillräckligt med dålig publicitet på mitt Facebookkonto (privat). Men allt löste sig och jag fick en ursäkt och igår åkte jag dit för att hämta ett presentkort. Tyvärr var presentkorten slut, men de skickar ett till mig idag.

Jag upptäckte i helgen att min otroligt kräsna katt, som egentligen bara gillar sitt foder och spadet från tonfisk, älskar rostbiff! Vi har en "köttvagn" nära jobbet, det är företaget Signal & Andersson som säljer billiga korvar, kött, bacon m.m. varje tisdag till fredag. Jag brukar gå förbi ibland och se om de har något mumsigt. Framförallt rostbiff. Jag älskar rostbiff, men det är ju lite dyrt i affären. När de har rostbiff brukar den kosta ca 30 kr för ett halvt kilo. Det blev rostbiff & tzatsiki till lunch 3 dagar i rad förra veckan...

I alla fall så åt jag några av de sista skivorna i lördags. Några av skivorna hade väldigt breda senor, det har jag svårt för. Jag skar bort dem men orkade inte ställa ut tallriken i köket direkt när jag ätit klart. En stund senare hoppar Maggie upp på bordet och börjar mumsa i sig mina rester. Igår fick hon 3 små bitar vid sin matskål, och det var tydligen så gott att hon direkt övergav maten jag just gett henne och högg in!


Knäpp katt!

Dags för lite frukost! Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar