måndag 9 oktober 2017

Så mycket bättre!

Gomorron. Vilket väder det har varit i helgen, speciellt igår söndag! Satt ute på altanen i flera timmar, med en temperatur på 26°C i solen. Egentligen hade jag planerat att vinterbona altanerna i helgen, men det får bli en annan dag. Måste ju njuta in i det sista. Men det blev kallt varje gång solen gick i moln, så det är inget snack om att hösten är här.

Denna veckan har varit så mycket bättre, jämfört med förra. I alla fall när det gäller hur jag har mått och hur mycket jag har rört på mig. Jag har fortfarande ont i halsen och är slemmig, men det är så mycket bättre! I början av veckan blåste det något fruktansvärt, men det mojnade efter några dagar. Både i måndags och tisdags funderade vi på att promenera, men vädret tillät det inte. Men i onsdags kom vi iväg. Första promenaden för mig sen jag blev sjuk, så jag visste inte hur mycket jag skulle orka. Vi höll oss i området.


Kort, men skönt. Man tappar kondisen så himla fort när man varit sjuk! Jag älskar verkligen att promenera, så när onsdagen kom ville jag ut igen. J kunde inte, så jag gick själv. Denna gången inne i Änggårdsbergen. Det märktes att det hade blåst, för träd låg över stigarna både här och där.


Jämfört med andra går jag inte fort, men det är bra takt för mig. Och känslan i kroppen när man kommer hem är helt oslagbar. Hittaut.nu har lagt till några fler kontroller i området, 3 st för att vara exakt. En av dem tog jag nu. 2 kvar.

Det blev ingen kör för mig på torsdagen, halsen var fortfarande inte bra. Jag fick dock sällskap på ytterligare en promenad, så kvällen var inte helt slö :)


Nu tog vi en kontroll till.

I fredags vilade jag. Välbehövligt efter 3 dagar på raken, kroppen protesterade lite. Det blev en skön kväll i TV-soffan.

I lördags ville jag däremot ut igen. Denna gången för att ta lite strökontroller i bland annat Guldheden. Men fy fanken vad kallt det var! Det blev bara 3 innan jag var helt genomfrusen. Att ta strökontroller innebär mer moppning än promenad, så det är lätt att bli kall. Ibland måste man leta en hel del innan man hittar en kontroll. De första 85 kontrollerna finns det en kort beskrivning på, men de senaste 20 kontrollerna (som de har lagt till i efterhand) saknar dessa beskrivningar. Men trots att man har en beskrivning, som jag här hade på kontroll 65, så är de ibland svåra att hitta. Titta här på denna bilden:


Beskrivningen säger "i hörnet av parkeringen" (den stora orangea fyrkanten). Och visst visar den gröna cirkeln att den ligger just i hörnet. Men i verkligheten låg den vid den röda droppen. Alltså inte alls lätt att hitta. Men är man envis så...

Handlade på Lidl på vägen hem och sen blev det en skön eftermiddag/kväll med korsord och TV.

Söndagen var solig. Jag  hade först tänkt tvätta fönstren, men la ner det och satte mig som sagt på altanen istället. Donade och pysslade lite inne också, städade bland annat ur kylen. Väldigt välbehövligt.

På fredag skall min kör sjunga på Kulturnatta, men jag har sagt att jag inte kommer med. Jag har missat alldeles för många rep sen höststarten, så jag känner mig inte redo. Eftersom halsen inte är bättre än så vet jag inte ens om jag kan träna på torsdag. Bättre att hoppa över.

På lördag är det förlovningsparty för min brorsdotter Emma och hennes Daniel. Det skall bli så kul att träffa hela släkten! Till och med mamma skall komma (hon gillar inte stora fester, men har bestämt sig för att följa med).

Annars innehåller veckan bara jobb, som vanligt :) Och förhoppningsvis flera promenader. Idag t.ex.

Ha en bra vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar