måndag 30 oktober 2017

Sköna promenader och Ullared

Gomorron. Snart november. Och i eftermiddag är det kolmörkt när man går hem från jobbet. Jag och mörker funkar inte så himla bra, jag ser som en kratta. Ytterligare en orsak till att det var bra att jag inte tog något körkort. Jag ser INGENTING när det är mörkt. Varje gång jag "måste" moppa när det är mörkt är jag livrädd. Folk fattar inte detta med reflexer, utan tror att om de ser så syns det. INTE SANT! Vet inte hur många gånger jag har varit på väg att nästan skrämmas av moppen för att det helt plötsligt går/cyklar en människa rakt framför mig. Och då kör jag inte ens fort (eftersom jag inte ser tar jag det väldigt lugnt).

Nåväl. Veckan som gick har varit mycket bättre än den innan. Många promenader har det blivit, eller rättare sagt 3 st. Först en själv i måndags:


Inte så lång, men skön.

Sen en i onsdags med Jesper. Nu kan vi inte gå i bergen längre, det är för mörkt. Det fick bli i "närområdet".


Och så ytterligare en, lite längre, i fredags.


Då passade vi på att "psyka" alla fredagsmysare med en hurtig selfie :)


Himla tur att jag har en kollega, Ing-Marie, som bor utefter där vi gick, för katten vad kissenödig jag blev på vägen! Hon räddade mig :)

Jag fick hoppa över kören i torsdags också, halsen var fortfarande hes och "grötig". Men nu efter helgen känns det mycket bättre! Tyvärr är kören inställd på torsdag, fröken har höstlov.

I tisdags fick jag upp ett minne på Facebook "Den här dagen" om att den dagen för ett år sedan blev jag så glad när jag såg att grannen satt upp belysningen i sin häck på framsidan. För mig är det bara att plugga in 2 kontakter, så har jag belysning på min altan. Nu hade de inte satt upp sin än, men jag satte i mina kontakter ändå. Först, för en gångs skull :) Det blir så mysigt när lamporna lyser!


Under veckan "buzzade" jag också Keldas nya sås Portabellosvamp och ost. Jag stekte bara lite kyckling, kokade lite pasta och så i med såsen. Mycket god faktiskt! Tyvärr hade jag inga grönsaker hemma för tillfället, så tallriken ser lite "mesig" ut.Rekommenderar denna starkt (om man nu gillar sås). Jag gör väldigt sällan sås, men om jag skulle vilja ha sås någon gång så var denna mycket god! Kan tänka mig att en portion av min egenplockade svamp skulle vara jättegod till!

I lördags var det så dags att åka till "det gula varuhuset". Jag hade bokat en resa med Rolfs Flyg & Buss, väldigt smidigt. 7.40 blev jag upphämtad under Mölndals Bro, och vi var framme i Ullared exakt kl 9. Tyvärr var nästan alla bussparkeringar upptagna, så vi hamnade absolut längst bort.

Dags att börja shoppa!!


Jag hade inte mycket på min lista: BH, trosor (alla mina gamla BH och trosor åker nu rakt ner i papperskorgen, de var så slitna!), en morronrock med kapuschong (jag har en jättefin jag köpte där för några år sen, men utan kapuschong), reflexer (se första stycket...) och lite annat smått och gott. Började med frukost i Salladsbaren och sen gick jag direkt på de 3 viktigaste sakerna. BH och trosor hittade jag direkt. Sen en "morris". Blev helt salig när jag såg denna:


Massa lurv och fleece! För bara 159 kr! Som hittat! Jag går gärna omkring med morris hemma, oavsett om jag har kläder eller pyjamas under. Min altandörr står ju oftast öppen, oavsett väder, så det är lite kallt hemma hos mig.

Jag hittade resten jag ville ha också, samt lite annat. Gick omkring därinne från 9 till 14, med frukostpaus och en liten lunchpaus. När jag handlat klart hade jag så ont i kroppen att jag knappt kunde röra mig. Jag hade gått över 9000 steg därinne! Promenaden dagen innan var ju lång, och någon gång kommer jag väl att lära mig att min kropp inte klarar så här mycket när det är 2 dagar i rad... Kämpade mig hela vägen tillbaka till parkeringen, det tog en stund. Jag var framme en halvtimme före bussen skulle öppna, en timme före den skulle gå. Men chauffören var där och i bussen satt redan flera andra personer som var lika trötta som jag...

Bussen gick och jag var hemma i lägenheten strax före klockan 17. Då åkte den nya morrisen på direkt!


Till Maggie köpte jag en liten "godisgömma". Hon fattade direkt vad man skulle göra med den.


Jag har väldigt ont om plats i mitt kök, så jag blev glad när jag hittade det hopfällbara durkslaget.


Lätt att "veckla ut" och tar minimalt med plats. Mamma behövde "nya" durkslag, så hon får mina 2 gamla.


Lite hängande reflexer, en liten ficklampa till våra promenader och detta lysband blev det också. Nu kommer jag synas på våra promenader!


I veckan köpte jag 1,3 kg rostbiff från "köttvagnen" utanför mitt jobb (det kostade mig endast 63 kr). Jättefina skivor, men lite för "överkokta" för att ätas bara direkt. Vad skulle jag göra med alla skivorna? Frågade runt lite på Facebook och fick rådet att göra en gryta. Orkade inte gå ut igår, så det fick bli en "man tager vad man haver-gryta". Började med att strimla all rostbiff och sen ner med lite smått och gott i pannan.


Vitlök (massor!), frysta körsbärstomater (som jag delade när det blev lite varma), frysta morötter, fryst pasta, fryst egenplockad svamp, en smulad svampbuljongtärning, vatten, turkisk yoghurt, svartpeppar och sambal. Det var nästan slut på sambal (700 g-burk...) så jag kunde inte ta så mycket. Tur det, för det blev krut i denna ändå.


Så JÄKLA gott! Jag inbillar mig för det mesta att jag inte kan laga mat, men ibland får jag till det. Tog en portion till lunch och ställde in resten i kylen när det svalnat. Sen en liten portion till middag. Den var lika god då. Ca 550 g rostbiff finns kvar i frysen, så jag kan (förhoppningsvis) återskapa denna rätt ytterligare en gång. En ny favvis! Annars blir det ju bara kyckling och nötfärs här, så det var verkligen gott med något annorlunda.

Annars gjorde jag inte många knop igår. Natten mellan lördag och söndag var "lustig". Jag var ju helt slut i lördags så jag gick och la mig redan klockan 19, för att se på film i sängen. Tvärsomnade. Vaknade klockan 23 och var pigg. Kollade lite mer på film men låg på sidan och fick ganska fort väldigt ont i "fel" höft. Den jag inte brukar ha ont i. Halvsomnade och lyckades väva in smärtan i en dröm där jag blev påkörd av en bil! Insåg att jag måste 1) ta smärtstillande och 2) helt byta ställning. Jag gick upp, tog mina mediciner och satte mig och löste korsord. Såg klockan gå från 2.59 till 2.00 och gick och la mig igen klockan 3 ny tid (alltså 4). Lyckades somna igen och sov 4 h till. Så jag var ganska slö i hela kroppen under dagen igår. Skönt att inte ens behöva gå ut! Det blev bara korsord och TV för hela slanten (och så matlagning då).

Maggie fattade inte riktigt det här med sommartid/normaltid utan började tjata på mat mycket tidigare än vanligt. Eller tjata gör hon ju inte. Hon bara sitter där och glor på mig. Väldigt oskarp bild, men ni fattar.


Dags att klä på sig och gå till jobbet! 4,5 arbetsdagar denna veckan. Skönt med lite ledigt på fredag. Mamma kommer nog hit då, hon skall hämta lite grejer. Vi brukar väldigt sällan ses, bara på kalas och ett och annat besök. Nu kommer vi att ha setts 4 ggr på en månad eller så. Ovanligt. Jag skall nog bjuda henne på grytan ovan. Inte för att jag tror att det är något kvar av den på fredag, men jag kan ju göra ny!

Ha en bra vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar