måndag 27 november 2017

Energi-helg!

Gomorron. Vad mycket jag har hunnit med denna helgen! I vanliga fall tar jag det väldigt lugnt på helgerna och skjuter upp saker som jag behöver göra.... Sen ibland "smäller det till" och jag har hur mycket energi som helst. Det gäller att passa på när man får såna infall!

Men vi börjar väl i måndags. Det fruktade tandläkarbesöket. Som nu inte var så farligt ändå. Visst, obehagligt, framförallt när hon borrar/slipar, men inte så illa som jag föreställt mig. Det var i överkäken jag skulle laga en tand, och jag tycker det är så mycket mindre obehagligt att få bedövning där än i underkäken. Kände knappt någonting... När hon hade lagat tanden passade hon på att slipa den lite åt mig, något jag bad henne göra. Just den tanden var väldigt vass och jag fick ofta sår på kanten av tungan. Nu är det mycket bättre!

Det hade ju snöat lite på söndagen så det var väldigt halt när jag skulle gå till och från tandläkaren. Tog det extra lugnt eftersom jag ville undvika brutna ben.


Tisdag var en slödag i soffan på kvällen. I onsdags hade det kommit massa snö under natten, det var bara att "dyka" in i förrådet och rota fram både vinterkängor och snöskyffel.


Maggie var skitsur på mig när jag var hemma på lunchen. Det var helt uppenbart MITT fel att det låg snö på altanen! Det är också mitt fel när det regnar...

På eftermiddagen/kvällen var dock det mesta borta, då snön övergick i regn. Skönt. Gillar inte när det ligger snö på marken och jag inte kan moppa! På kvällen gjorde jag en liten frys-rensning, inte så mycket att slänga, men däremot omorganisera. Gjorde en ny rostbiffsgryta under tiden.

I torsdags kom ljusnätet på framsidan upp. Så mysigt!


I fredags skulle Jesper och jag promenerat. Jag var lite tidig till vår mötesplats, så jag messade honom att jag tog ett varv runt skolan. Det visade sig att han var kvar hemma, han hade glömt bort mig. Det var så kallt så jag skrev att jag inte hade lust att vänta, frös en del, så jag tog mig en solo-promenad.


En kortis. Men det var skönt. Såg områdets (antagligen) mest julpyntade hus.


Natten mellan fredag och lördag hade jag väldiga problem med att somna. Det slutade med att jag gick ut och la mig på soffan vid 2-tiden. Det blev sammanlagt ungefär 4 h sömn. Trots detta så hade jag en otrolig energi under dagen, jag hann med: ändra om i mina 2 dynboxar så att allt som skall vara där under vintern fick plats, packa ihop stolarna på altanen i en presenning, montera ner bordet och ställa delarna bakom min säng, tvätta ur grillen, städa ugnen och tvätta alla mina fönster! Sen blev det en promenad på det.


Sen dog jag lite i soffan resten av kvällen :)

Igår söndag var det dags för årets julbazar, som min gamla scoutkår Långedrags sjöscoutkår anordnar varje år. Jag är ju inte aktiv längre, men jag tycker det är så mysigt att gå dit. Man träffar massa gamla kompisar och ledare och kramarna duggar tätt. Jag brukar ta en massa lotter, mitt sätt att stödja kåren. I år tog jag lotter för 350 kr. Jag brukar också vara bra på att vinna, i år blev det inte så mycket, men en del i alla fall.


Den där korven längst till vänster (och nedan) ser väldigt spännande ut...


Lite korsord hann jag med innan jag gick till en av våra "nya" grannar för att hälsa på, tillsammans med Jesper. Jäklar vad det regnade ute! Den familjen, och 2 andra, kommer att flytta ifrån dessa hus till egna lägenheter i Mölndal under veckan som kommer. Vi fikade och stannade en dryg timme. Sen hem och möta morbror som skulle sova hos mig i natt.

Nu ligger han och snarkar på soffan och Maggie har lugnat ner sig. Hon har börjat jama otroligt högt på mornarna och vill ut. Släpper jag ut henne på altanen sitter hon där ute och jamar och väcker grannarna, alltså har jag slutat släppa ut henne på mornarna. Hon störde Janne en hel del, så jag var lite sur på henne. Nu sover hon i hallen och har efter en timmes envist tjatande förstått att hon inte blir utsläppt. Fan, nu börjar hon igen. Men det är väl lika bra att hon väcker Janne, för jag skall alldeles snart sätta på min äggkokare. Signalen när äggen är klara är otroligt hög, han lär bli vettskrämd om han inte redan är vaken...

Ha en bra vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar