måndag 13 november 2017

Tandläkaren, fest och teater

Gomorron. Var just ute på altanen för att se om jag hade någon reserv-spade till kattlådan i min stora dynbox. Råkade knäcka handtaget på den jag har igår kväll. Nope, hittade ingen, men det var KALLT ute! -3°C. Känns som om det snart är dags att gå över till vinterjackan. Jag vill emigrera! Syrran är just nu på varmare breddgrader och hon meddelade just att det var 30°C där. Lite för varmt för mig, men hellre det...

Vad har hänt i veckan då? Inte mycket. Hade tid hos tandläkaren i tisdags klockan 15. Jag hade bestämt mig för att promenera dit och hem. En kvart innan jag skall gå så ringer en kollega från lunchrummet och säger att jag bör komma dit. Precis där tandläkaren ligger, på andra sidan motorvägen i Sisjön, bolmar det svart rök. Lite sökning på nätet och vi fick reda på att det var en stor hög med sprängmattor i gummi som brann på ett bygge där borta.

På sr.se skrev de att de rådde alla att stanna inomhus och stänga fönster och ventilation. Jag fick inte tag på tandläkaren så det var bara att traska iväg.


Här bolmar det lite mindre, men jag är på väg rakt in i det. Lukten var inte så farlig, vinden låg på från andra hållet.

Väl framme hos tandläkaren såg jag alla avspärrningarna. Jag gick in och blir med en gång 5 år gammal, känner mig superrädd och liten. Hatar verkligen när någon gräver i min mun!

Röntgen gjordes och hon hittade en skugga på tanden längst bak i överkäken. Jippe. Skuggan jämfördes med förra årets plåtar, och den hade blivit lite större. Jag fick frågan om jag hade problem med tanden, det hade jag inte. Då stack hon sin vassa pinne rakt upp i hålet (kändes som den gick ända upp till hjärnan...). SEN, efter det, har jag haft tandvärk. Varje dag. Skall laga nästa måndag. Resten gick bra, det putsades lite och tandsten togs bort. Sen promenerade jag hem.


Jag kände inte röken från branden förrän jag kom hem till Eklanda. Då stängde jag genast mina fönster.

Jesper kom över på kvällen och vi kollade på ett avsnitt av Johan Falk.

I onsdags tog vi en promenad tillsammans.


I torsdags såg jag verkligen fram emot att äntligen gå till kören. Först var jag ju sjuk i tre veckor (bara sjuk i en vecka, men halsen krånglade i två veckor till). Veckan därpå var jag på kören, men sen krånglade halsen igen och jag fick vara hemma en torsdag. Sen var det höstlov, så nu kändes det som en evighet sen jag var där. Såg ut på vädret och kände mig inte alls sugen på att moppa in till stan i regn och snålblåst. Men så fick vi ett mail om att fröken var sjuk, så det blev ingen kör.

Regnet slutade, så jag tog en promenad själv till COOP, med en lång omväg hem.


Jag köpte massa vitlök som jag sedan skalade på kvällen.


Jag körde klyftorna i matberedaren och frös in massa stavar och platta paket. Så smart när man lagar mat, bara bryta av det som behövs.

På fredagen var det dags för Hannas 50-årskalas. Jag arbetar ihop med hennes sambo, så jag fick skjuts dit. Det var ett väldigt trevligt kalas och så kul att träffa alla Hannas härliga tjejkompisar, jag har aldrig gjort det tidigare.


I lördags morse tog jag bussen till Ellös. Det var på håret att jag kom dit. När jag kom till min busshållplats dubbelkollade jag tiderna i Reseplaneraren. Såg då att min första buss var 2 minuter försenad och att det fanns stor risk för att jag skulle missa tåget från Mölndals station till Centralen. Jättekul att missa det, då hade jag inte kommit vidare. Missar jag tåget till Stenungsund så är det kört. Men jag hade tur. Jag hade nog hela 30 sekunders marginal när jag kom fram till Mölndal! Puh...

Resan innebar 3 bussar och 2 tåg. Många byten. Väl framme hos Marita så slöade vi lite innan det var dags för fika. Moster, morbror och Arash kom ner. Klockan 14 började kusin Richards teatermusikal. Han är med i en grupp som heter Vågspel, där han är en av "ledarna". Han hade i alla fall skrivit pjäsen och många av sångerna. Den var jättebra! Inklusive paus var den 3 h lång. Vi satt så att man var tvungen att vrida huvudet väldigt mycket, och vi hade alla ont i nacken/sidan av halsen när vi gick därifrån. Jag hade fått låna en halsduk av Marita så att jag kunde få lite värme, men satan så ont jag hade när jag gick därifrån. Och i axeln.

God laxmiddag hos moster och sen var det dags att åka hemåt vid 19.30. Resan hem gick bra, inga förseningar och jag var hemma i lägenheten 22.20. En lång dag för mig och för Maggie, hon hade varit ensam i många timmar. Lika många timmar som hon var ensam dagen innan. Så igår visste jag att jag inte skulle göra mycket alls, bara vara hemma hos henne.

Smärtan gjorde att jag spenderade en stor del av dagen under värmedynan. Eller under och under... jag har den runt halsen som en konfirmationskrage :) Men värme är det enda som hjälper. Framemot eftermiddagen började smärtorna släppa. Jag fyllde på mina dosetter och lagade en god gryta. Så lite vettigt fick jag gjort i alla fall..

Kalendern för veckan som kommer är tom. Skönt. Och inga planer i helgen. Ikväll blir det promenad med J igen. Vi har ju helt fått överge Änggårdsbergen  nu, det är lite tråkigt.

Jag önskar just dig en bra vecka :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar