tisdag 26 december 2017

Sista hela dagen

Gomorron. Snart dags att checka ut, lite mer än en timme kvar. Nästan allt är packat, inte mycket kvar. Jag har ju inte shoppat någonting, det enda som följer med hem som inte var med hit är strumporna jag fick av kusin.

Igår gick jag ut på en promenad. Rask, för mig och för att ha varit sjuk, och skön. Tack vare Google Maps hittade jag hem också. Den där lilla trekanten som talar om åt vilket håll man går är helt suverän.


Som ni kan se på kartan ovan så hade jag ingen som helst plan när jag gick. Jag drog mig bort mot Little Venice, där det finns massa kanalbåtar. Gick utefter kanalen ett bra tag och spanade på båtarna.

Det var massa fina hus att spana in. Vissa är så typiskt engelska.


Här är förresten mitt hotell.


När jag kom in var jag helt slut och svettigt. Det var skönt med en dusch. Åt lunch på hotellet, kollade på TV och vilade. På eftermiddagen gick jag till en av de få öppna restaurangerna; Bella Italia. Åt en jättegod pasta med räkor och massa vitlök.

Hem för att kolla på julavsnittet av Barnmorskan i East end. Avsnittet inleder säsong 7, som inte visats i Sverige än, men jag har streamat den. Mycket tårar och skratt i detta avsnitt.

Gick en promenad till på kvällen, tyvärr ösregnade det. Men det var skönt att komma ut igen ändå. På "huvudgatan" finns denna skylten utanför ett ställe.


När jag gick förbi tidigare i veckan så frågade jag "inkastaren" om ägaren var svensk. Nej, men förra ägarens fru var svensk, och nya ägaren ville ha kvar samma erbjudande. Gick in på ett annat ställe där de serverade Moctails (alkoholfria Cocktails) och tog en "Mojito" och lite nachos. Gott att komma in från regnet.

Natten var bra, sov till nästan klockan 5 innan jag vaknade första gången. Nu har jag packat, ätit frukost och försökt lista ut hur jag skall ta mig till Gatwick. Planet går inte förrän 19.40 och jag måste checka ut nu klockan 11. Jag skall förbi kusin och lämna min överblivna mat. Antingen lämnar jag bagaget där och tar en promenad, eller också stannar jag hos henne en stund.

När det gäller transporten till Gatwick så går inte snabbtåget, utan det är ersättningsbuss. Det kan bli svårt att få plats på en buss, och de går ju långsammare än tåget, så jag måste vara ute i väldigt god tid. Sen är det transport från Queensway till Victoria. Vanligtvis bara ett par stationer med Circle Line, som givetvis inte går idag. Det blir två andra tunnelbanor istället.

Eftersom det är så krångligt att ta sig till Gatwick tänker jag vara ute i väldigt god tid. Det är ju inte så mycket jag kan göra med allt bagage ändå, så jag kan ju lika gärna sitta där med datorn eller korsord.

Jag landar på Landvetter 22.30 och hoppas resan därifrån går smidigt. Jag har köpt biljett på flygbussen redan, sen får jag se om jag åker vidare med spårvagn och buss eller om jag tar en taxi från stan. Får se hur det blir.

Tack för att ni följde med mig på min resa!

1 kommentar:

  1. Tack för att vi fick följa med! Alltid roligt att följa dina resor!

    SvaraRadera