tisdag 6 februari 2018

Infektion?

Gomorron. I natt drömde jag att jag var ute och promenerade, ensam, i Änggårdsbergen. Det var precis så där lagom varmt ute, solen sken och fåglarna kvittrade. Och eftersom det var en dröm och inte verklighet, så hade jag inte ont någonstans. Tänk om det kan bli så någon gång? Jag längtar så efter att kunna gå "normalt" att jag till och med drömmer om det...

Inte mycket har hänt sen sist. Det är ju bara jobb och hemma som gäller. Fast i lördags var jag ute på en liten utflykt. Jag blev hämtad på förmiddagen av goda vännen L och körd hem till dem. Där var det lite datorsupport som gällde och sen åkte hon och jag till Maxi. Handlade en hel del. Förr-förra veckan (tror jag det var) handlade jag på nätet, Hemköp. Men det är inte samma sak som att handla i butiken. När jag handlar på nätet glömmer jag alltid hälften eftersom jag inte orkar gå igenom alla undermenyer.

Sen fick jag skjuts hem och så var det roliga slut... Egentligen skulle mamma kommit på söndagen, hon har köpt ny mobil och behöver lite hjälp. Men när det kom till kritan så orkade varken hon eller jag, så det får bli helgen som kommer.

Mitt sår på foten vill inte sluta "klägga" sig. Jag mailade till kliniken i söndags kväll och frågade vad jag skulle göra. Kollegan hjälpte mig att byta förband i går morse, och då passade hon på att ta ett kort på själva såret. När kliniken ringde och sa att de ville att jag skulle maila ett kort, så hade jag ett att skicka. De ringde tillbaka och sa att de ville att jag skulle komma in idag tisdag istället för på torsdag (eller jag vet inte om det är istället för, de kanske vill att jag kommer in då också). Men först ville de att jag skulle åka till Carlanderska och ta ett infektionsprov, så det gjorde jag igår.

När de ringde igår efter de fått kortet fick jag frågan om jag har "pulserande smärta". Jag sa nej, men jag hade tydligen missförstått frågan. När jag fick beskriva hur det känns (att jag alltid har ont, till och med när jag sitter still, att jag hela tiden känner av såret) så är det tydligen just pulserande. Så nu är den stora frågan om jag har fått en infektion eller ej, för så här länge (3 veckor på torsdag) skall man inte ha ont i såret. Vi får se vad de säger idag.

Jag har haft lite duster med Försäkringskassan också, men jag orkar inte berätta om dem nu. Summan är i alla fall att jag inte får ersättning för taxiresor till jobbet eller till kliniken. Jag orkar inte bråka med dem.

I morgon kommer städerskan för första gången på 4 veckor. Jag ställde in för 2 veckor sen, orkade inte röja upp inför hennes besök då. Hon är verkligen efterlängtad, jag har ju gått omkring med ytterskor inne ända sen operationen. Golven behöver verkligen tvättas.

En bild kan jag bjuda på idag, har inte tagit så många under veckan (inget har ju hänt..). Detta är Maggie i helgen. Jag undrar vilken ända som är fram och vilken som är bak? Svaret är att huvudet är till höger :)


Ha en bra dag/vecka och håll tummarna för att torsdagen verkligen är sista dagen för mig att ha kängan. Är rädd för att de säger att jag skall ha den ännu längre om det nu är så att det är en infektion. Men i så fall är det ju för mitt eget bästa, så det är ju bara att gilla läget. Men drömma kan man ju? :)

2 kommentarer:

  1. Hoppas du mår bättre snart och såret läker. Trist med Fk men ännu tråkigare att inte din arbetsgivare betalar. Har aldrig varit med om en Ag som inte betalar för resor för att ha nytta av dennes arbete, hellre än att medarbetaren är sjukskriven. Det är ju det reglerna finns för! Känns sjukt snålt! /Emma

    SvaraRadera
  2. Arbetsgivaren betalar taxiresor till jobbet de första 14 dagarna. Men resorna till kliniken och tillbaka, samt resor till jobbet efter dag 14 skall egentligen FK stå för. Pga att de inte riktigt vet vad de sysslar med där så kom min ansökan in alldeles för sent, och sen tar det ett tag att få ett beslut och SEN kan jag börja samla taxikvitton (alltså inte innan dess). Och då går jag själv och det är ingen idé.

    SvaraRadera