onsdag 14 mars 2018

Äntligen barmark!

Gomorron. Nu börjar man känna hopp om att det blir en vår så småningom. Nästan all snö är borta, i alla fall på vägar och gångbanor. Jag brukar ju tycka att det är jobbigt med snö i vanliga fall, för då kan jag inte köra min moppe. Men nu när jag går med stavar/kryckor har det varit extra jobbigt. Förra veckan när all snö kom fick jag ta till kryckorna, annars klarar jag mig numera med stavarna utomhus. De är mycket smidigare och mina händer mår bättre av dem. Med kryckorna blir det att jag hänger på dem och det gör ont i händerna.

Begravningen i fredags var fin. Vi var ju 3 från firman som var där, och det var tur att vi inte var fler för det var fullt i den lilla kyrkan. Ceremonin var fin och jag klarade mig från att gråta så mycket jag brukar på begravningar. Det var bara när hans fru höll ett tal och vid avslutningslåten It's time to say goodbye med Andrea Bocelli och Sarah Brightman som jag hade lite svårt att hålla tårarna tillbaka.

I lördags kom bror och svägerska, men innan de kom så städade jag hela lägenheten. I alla fall "på ytan". Fy katten vad ont jag fick i kroppen! Framförallt händerna och ryggen. Det var ganska bra faktiskt, för då får jag svart på vitt att det inte är av lathet jag har städerska. Jag vet inte om jag skrivit det tidigare, men min städerska snubblade när hon skulle gå ur sin bil i förra veckan och bröt handen. Så nu får jag klara mig själv i minst 4 veckor. I alla fall fick jag vilat en liten stund efter städningen, innan de kom. Sen lagade jag mat så att den var nästan klar när de kom. Brorsan släppte av svägerskan och åkte och handlade lite åt mig. En ny duschdraperistång på Bauhaus (min gamla var mer eller mindre U-formad och skulle snart ramla ner) och ett nytt moppelås på Biltema.

När han kom åt vi, min rostbiffsgryta så klart. Den blev mycket uppskattad. Sen fick jag hjälp att sätta upp den nya duschstången och så hjälpte svägerskan mig att byta 2 glödlampor i hallampan i taket. Vågar inte stå på en stege. Vågade knappt titta på henne när hon gjorde det heller...

Resten av lördagen och hela söndagen var hur slö som helst. Svägerskan hade med sig 2 boxar som jag fick låna, en Hawaii Five-0 och en NCIS. Jag tror att jag såg 17 avsnitt av Hawaii Five-0 under söndagen... samtidigt som jag löste korsord. Snacka om att slöa! Men kroppen behövde vila.

Jag var förresten hos läkaren på vårdcentralen i onsdags och fick svar på alla mina prover. Värdena var bra. Skönt. Jag fick också alla mina recept förnyade, så jag passade på att hämta ut allt i måndags. Frikortet går ut i slutet av mars, så det gäller att passa på. Denna gången kom jag ihåg att be om recept på mina allergimediciner, så nu är jag redo för våren/sommaren!

I helgen fick jag också veta att min brorson och hans fru skall flytta till Malta i mitten av april! Vilken grej! Roligt att de passar på när de är unga. Han har fått jobb och hon har fått sommarjobb. Så nu blir det kanske en tur dit under mina 3 sommarsemesterveckor (den fjärde åker jag ju till Kreta). Det kostar ca 2000 kr att flyga tur och retur och boendet är ju fixat. Det skulle vara kul att komma till Malta!

Dags att göra min rehab och klä på mig! Jag har förresten börjat gå hem på lunchen igen, började i måndags. Maggie blev helt paff när jag kom och trodde det var eftermiddag. I vanliga fall så brukar hon inte bry sig om mig när jag kommer hem på lunchen, men nu satte hon sig direkt i "godishörnet" i köket. Hon brukar få några bitar av ett annat torrfoder där varje eftermiddag, så nu trodde hon att det var dags. Nähä sa jag, det får vänta.


Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar