tisdag 31 juli 2018

Varmt...

Gomorron. Tro det eller ej, knappt jag tror på det själv, men jag somnade runt klockan 22 igår och sov ända till 8! Trots varmt rum, gardiner som fladdrar högljutt (såna där draperier med plastsaker i botten som är trasigt, så det står bara och slår) och en fläkt som låter väldigt mycket. Jag var helt SLUT efter denna första varma dag. Och då var jag bara ute 2 h mitt på dagen och 1 h på kvällen. Temperaturen må vara ungefär densamma som vi har hemma, men det är mycket varmare här.

Mitt sovrum är en bastu på morgonen. Jag sover med stängd dörr, för att inte de andra skall bli störda av min fläkt. När jag öppnar dörren på morgonen är det som att gå från en bastu till ett kylskåp. Solen lyser rakt in i mitt rum sedan den går upp på morgonen, så det är inte så konstigt att det är varmt :)

Igår morse tog vi det lite lugnt. Isac gick hemifrån vid 9.30 och Adelina var ledig och skulle visa mig runt lite. Vi gick väl hemifrån runt 10.30 tror jag. Här är en liten karta:


Vi bor vi Gzlira, vid den blåa cirkeln. Valetta är halvön rakt ut till höger, Sliema är halvön snett uppåt. Vi började alltså gå mot Sliema. Det är en bra bit att gå, tar ca 20-25 minuter (i alla fall för mig). När vi var ungefär vid Färjeterminal Sliema Ferry var det dags för en glass, på "bästa Gelaterian". Den var god!!


Mango och jordgubbar. Kände direkt att det var för mycket socker, men åt den ändå... Kände också att jag snart skulle behöva ha i mig lite proteiner, då det gått drygt 4 h sen frukost som bestod av knäcke med ost. Har ju ett proteinbehov som visar sig genom att jag får "vibrationer" inombords. Spelar ingen roll om jag är hungrig eller ej, jag vibrerar och vet att jag behöver proteiner. Eftersom jag inte var speciellt hungrig efter glassen (och värmen) så gick vi en liten omväg och tittade på olika butiker och gator, innan vi kom fram till en stor matbutik. Där köpte jag 2 såna där små grillspett med kyckling. Satt gott i kistan.

Vi vandrade vidare till "stranden". Jag glömde tyvärr fotografera den (det kommer i senare inlägg), men det är egentligen bara några klippor och en cementkaj. Det är allt som finns här i närheten. Här kommer i alla fall några bilder.


Valetta från Sliema.


Ön "framför" Valetta från Sliema.


Gzira från Sliema. I mitten på bilden kan man se en jättehög lyftkran och ett påbörjat bygge. Det bygget ligger 1 kvarter från där vi bor, så när jag inte riktigt vet var jag är så kan jag bara sätta kurs mot den lyftkranen :)


Sliema från Gzira. Adelina hade några ärenden så jag gick hem utefter strandpromenaden själv (och hittade hela vägen!). Det var så varmt! När jag väl kom hem vid 14-tiden var jag alldeles lullig i huvudet och satte mig direkt framför fläkten.

Är så glad för att jag tog med mig mina 4 nya kyl-gel-påsar (som jag köpt för mina händer). Fram med dem. Man kan till och med ha dem på huvudet!



Adelina kom hem och vi sov båda i 2 h... inte alls min grej att sova middag, men en siesta satt fint. Vi slöade fram tills Isac kom hem från jobbet vid 18, sen stack de ganska snabbt igen. Adelinas kusin med pojkvän var i stan och de skulle äta middag tillsammans i Valetta.

Jag begav mig ut i jakt på middag. Jag hade fått tips om ett salladsställe precis i närheten, men jag hittade ingen rätt på menyn som tilltalade mig. Det var för mycket ingredienser som jag inte tål/gillar. Gick vidare och letade efter en restaurang som tilltalade mig, men om det inte var fullt så var det rökigt och ingen AC. Började bli mer och mer hungrig. Gick tillbaka till servicebutiken nära oss och köpte mig en 3-pack med tonfisk i spad. Gick till en annan affär jag sett tidigare och köpte blandsallad med rivna morötter och i en grönsaksvagn utanför den affären köpte jag 2 stora champinjoner.

Hem igen. På med AC:n. Fram med fläkten också. Gjorde mig en delikat sallad:


Den var MUMSIG! Har tonfisk och sallad kvar till 2 middagar. Den andra champinjonen åt jag på knäckemackan nyss till frukost, men jag vet ju var de finns :)

Satt och slösurfade lite, löste korsord och kollade på Netflix innan jag gick och la mig vid 22. Helt slut i rutan.

Idag skall jag se om jag kan ta mig till ett badställe. Adelina rekommenderar "ovansidan" av halvön Sliema, där finns det skugga och inte lika mycket folk. Får se om jag orkar gå dit, det är ju en bit. Det finns inga ställen att byta om där så jag måste ha baddräkten på mig under kläderna... kanske har jag smält bort innan jag kommer fram...

Igår gick jag 12.880 steg. Inte illa pinkat. Längsta sedan fotoperationen i januari!

Kanske blir det Mamma Mia 2 med Adelina ikväll, vi får se.

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar