onsdag 1 augusti 2018

Äntligen bad!

Gomorron. Klockan är snart 9, men jag har varit vaken sedan klockan 7. Tyvärr somnade jag inte förrän vid 2-tiden i natt, så jag kommer säkert att behöva en siesta senare... Jag tog mina kvällspiller, inklusive sömnmedicinen, och satte mig på sängkanten och surfade. Blev trött, men tänkte inte på att jag redan tagit mina piller. När jag väl "kommer över" tröttheten efter jag tagit pillerna är det kört. Då kan jag i stort sett vara vaken hela natten.

I natt sov jag med dörren öppen. De andra 2 nätterna har jag haft dörren stängd, fläkten på max och fönstret öppet. Då har det varit som en bastu. Men med dörren öppen så får jag ju också "ta del" av den kyla som AC:n i stora rummet ger. Mycket bättre. Orsaken till att jag sov med dörren stängd de 2 första nätterna var att jag trodde att I och A skulle bli störda av fläktens höga ljud, men det var OK med dem. Puh.

Igår promenerade jag iväg mot norra delen av Sliema, tänkte jag kunde bada där. Jag lyckades hitta till andra sidan själv, men sen blev jag stoppad av en parkeringsvakt. Hon sa att det var alldeles för farligt att bada där, klippor och höga vågor. Det var bara att gå tillbaka mot södra delen av halvön. Gick igenom ett stort köpcentrum, där de tack och lov hade AC, så jag fick svalna lite. Jag hade först tänkt att ha baddräkten under kläderna när jag lämnade lägenheten, men jag insåg att jag skulle få värmeslag ännu fortare då. Nu behövde jag alltså någonstans att byta om.

Eftersom jag var både hungrig och törstig passade jag på att äta en lätt lunch på ett ställe som heter The Terrace. Det ligger ovanpå ett hotell, men alla får lov att äta där.


Jag valde mellan de få "starters" de hade, för så hungrig var jag inte. Detta är bruschetta med örter, körsbärstomater och parmesan. Det var 4 på tallriken. Jag orkade 2... Men jag drack ordentligt med vatten och blev sval igen, och nu var jag redo för bad. Bytte om på deras toa.

Så här ser "stranden" ut uppifrån där jag åt lunch.


Inte alls särskilt inbjudande. Och bara lite skugga kvar. Gick ner och satte mig ungefär längst bort i bilden. Och badade. Många gånger. Å vad skönt det var! Satt på en sten och fick träsmak i häcken, inte alls särskilt bekvämt, men som sagt, underbart att bada.

Skuggan försvann mer och mer och jag satt med min badhandduk över axlarna och en "sari" runt midjan/benen. Men jag lyckades tydligen lämna lite öppet...  Ja, jag smorde in mig, men inte mellan varje bad. Här är resultatet:


Ser ut som riktiga brännmärken! De är rödare i verkligheten, och går runt halva benet.


Axlarna har också fått sitt. När jag gick hem från badplatsen hade jag min sari över axlarna så att jag inte skulle få mer sol där. Ryggsäcken skavde en del kan man säga...

Väl hemma igen blev jag bjuden på delikat lunch (igen, fast klockan var ju nästan 15), som Adelina gjort. Pasta-pesto-kyckling. Mums. Och jag hade köpt med mig jordgubbar hem. Lite siesta på det, och sen stack Adelina och jag iväg igen. Vad vi skulle göra? Se Mamma Mia 2 på bio! Vi hade båda längtat efter att se den och Isac var glad att han slapp följa med Adelina :)

Det blev buss till en by norr om Sliema som heter Saint Julian. Det var en bit att gå men vi hittade tillslut. Denna bio hade 11 salonger, och sen upptäckte vi att salong 12-16 fanns på andra sidan gatan. En riktigt stor biograf alltså! Biljetter, popcorn och dricka köptes och vi satte oss i den behagligt tempererade salongen. Jag skall inte avslöja något av handlingen mer än att ingen av oss visste att den skulle vara så sorglig. Men oj vad vi skrattade också!!

Nöjda med besöket tog vi en Uber-liknande taxi hem. Skönt att komma hem så fort. Lite korsord för mig och sen var det dags att sova. Trodde jag :) Att jag aldrig lär mig.

Nu sitter jag här redo för att ta mig an Valetta. Jag har med mig ett par lite längre vita capribyxor som täcker mina brännsår. Och ja, jag SKALL smörja in mig ordentligt! T-shirt istället för linne också. Lär dö av värmeslag och inte brännmärken...

Jag har inte ätit frukost än, tänkte hitta något på vägen. Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar