måndag 3 september 2018

Äntligen här!

Gomorron. Klockan är strax efter 7 och jag har varit vaken sen 3... Skulle bara gå ut och kolla hur det var på altanen och "fastnade" här... Nu sitter jag och kollar på Skönheten och Odjuret (med Emma Watson) på Netflix. Jag har inte sett den på svenska Netflix, kanske finns den där också.

Jag är alltså äntligen tillbaka på mitt älskade Kreta. Samma hotell som 4 ggr tidigare. Jag åkte i lördags kväll klockan 18 och var framme på hotellet 00.30 grekisk tid (hon är en timme mer här än hemma). Jag möttes av ägarinnan, Eleni, med en stor kram. Jag fick mitt rum, ett som jag aldrig bott i tidigare. Eftersom jag sovit en del på planet så var jag inte direkt trött. Det blev en promenad i området och sen bjöds jag på nypressad apelsinjuice i baren. Tyvärr jobbar inte den trevlige bartendern/alltiallon Valentino kvar. Han jobbar i Sverige nu :)


Utsikten från baren.

Kom väl i säng vid halv 3. Sov bättre än jag brukar på dessa hårda sängar. I morse när jag vaknade tog jag det lugnt. Så här ser utsikten ut från mitt rum samt från den lilla altanen.



Strax före 10 gick jag iväg till den stora affären en kvarts promenad härifrån. Tänkte dock inte på att det var söndag, då öppnar affären inte förrän klockan 11. Jag gick upp till huvudgatan och åt lite frukost. Det blev en crepe med skinka, champinjoner och ost. Jag brukar ha svårt för pannkakor, dumpar på dem, men denna var knaprig. Dock var det mysko med den söta pannkakssmaken tillsammans med övrig fyllning. De har nog mer socker i den än vanliga svenska pannkakor.

När affären öppnat gick jag dit och bunkrade ordentligt. Jag försöker ju äta frukost och lunch på rummet varje dag, så det blev massa grönsaker, frukt, tonfisk, ägg och frukostmat. Knäckebröd hade jag med mig hemifrån. Köpte också grekisk yoghurt, vitlök och gurka så jag kunde göra tzatsiki.


Sen var det dags för poolen! Tog en solstol precis utanför min altan, nära och bra :) Första badet (och andra, tredje, fjärde osv) var underbart.


Här tar sig ägarinnan ett dopp också.

Därute satt jag i många timmar. Korsord och talbok varvat med bad. När jag kom in blev det en skön dusch och sen gjorde jag i ordning en sats tzatsiki. Blir gott med salladen idag.


Efter lite vila och surfande var det dags för middag på The Farmer's house, mitt favoritställe. Jag beställde grillspett med svärdfisk och massa mumsiga grönsaker.

Sen hem och sova. Glömde dock att ta mina Propavan, så här sitter jag sen klockan 3. Kommer säkert att vara hur trött som helst idag, men jag kan ju sova lite på stranden. Idag blir det alltså stranden. Undrar hur varmt det är i Medelhavet? I poolen igår var det 28 grader.

Solen gick upp för en timme sen ungefär, och nu börjar området vakna till liv. Städerskorna har redan börjat med utestädning. Förresten, nedanstående 2 växter finns precis utanför min altan. Någon som vet vad de är för sorter?



Ha en bra dag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar