onsdag 11 februari 2009

Seg idag :)

Godmorgon! Först måste jag tacka för alla underbara, långa kommentarer igår. Ni är helt otroliga! Ni piggar upp mig, peppar mig och kommer med sånt fint beröm att jag blir alldeles stum och smickrad. Tack!! :) Det betyder så mycket! Ni låter mig inte tvivla på mig själv eller ha dåligt självförtroende, det är underbart!

Idag är jag lite seg, för jag vaknade vid 4 med sån himla ischias i benet att jag knappt kunde andas. Tog mig upp och la mig på soffan och somnade inte om förrän det snart var dags att gå upp. Då blir man alltid lite extra seg...

Igår packade jag ryggsäcken full med simkläder och tog bussen till badet direkt efter jobbet. Simmade 40 minuter, hade kunnat simma längre men höger axel och vänster fot ville inte vara med mer. I duschen stod jag bara och flinade, det var första gången jag tvättade håret sedan Marita klippte av det. Oj vad jag kommer att spara pengar på schampoo! Det gick ju lätt som en plätt att tvätta och sedan kamma ut det :) Jag hade redan gjort upp med kompisen J att jag skulle komma förbi senare och hämta upp 2 hg av mitt nya favorit-te som hon köpt till mig i stan (rött roibos med smak av kaktus och apelsin). Hon jobbar där och jag är ju själv aldrig inne i stan. Jag hade tänkt gå till dem från badet. När jag bytte om kom jag på att jag då skulle passera mina föräldrars bästa vänner Rolf & Jeanette. Dem har jag inte sett sedan i slutet av november. På tisdagar är de alltid i scouterna, men nu är det sportlov, så jag ringde och kollade ifall de var hemma. De var hemma och jag var välkommen. Gick dit, det tog bara 12 min, och det var kul att se dem igen. Marita och Jeanette gick i skolan tillsammans när de var små, så deras familj har funnits nära oss ända sedan pappa och Marita började träffas när jag var 10. Deras son kallades lille-Jonas och min bror var store-Jonas, och så har de en dotter Linda också.

Hos Rolf & Jeanette blev det mycket prat om min viktminskning, vad som varit och planer för framtiden. Det var gott att få prata med dem igen, de har alltid varit våra "extraföräldrar". Jeanette beundrade mitt halsband, som jag köpt av Malin, och jag fick ringa till Malin och beställa både halsband, armband och örhängen till henne. När jag varit där en timme eller så så vandrade jag vidare till J, den promenaden tog 25 min. Hämtade mitt te och snackade en liten stund, sen gick jag hem. Dagens snabba steg, uppdelade på 3, blev 72 min och 8.070 steg (112 steg/min), och så hade jag ju simmat också. Nöjd med motionen igår är jag i alla fall.

Idag skall jag till XV och lära mig lite rörelser med gummibanden. Jag åker direkt från jobbet och tränar lite på gåbandet och cykeln innan, men jag hoppar nog över maskinerna som ger mig ont i ryggen. Det skall bli spännande att se vad Lina har att lära mig. Jag bytte ju mitt gamla XV-måttband när jag var där förra gången, för det rullade inte in sig alls. Fick ett nytt, ett med helt annorlunda utseende, och det var värdelöst. Det är redan på väg att gå sönder, och jag ringde dem och bad dem att inte slänga mitt gamla, jag vill ha tillbaka det. Får se om jag får det. När jag mätte mig med det nya måttbandet hade alla mina mått ökat med flera cm. Det gillar jag inte!! :)

14 kommentarer:

  1. Måste bara säga att jag är så enormt imponerad av dig och din vilja! Kram Jenny (Tack för gratulationerna)

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat med motionen! :D

    Ang jätteräkorna så har jag för mig att jag läst att det går att få tag i räkor som odlas på annat vis. Tror det var hos en sushirestaurang där de hade skrivit en infolapp att de hade tagit beslut om att INTE stödja den dåliga odlingen utan bara köpte räkorna från nåt annat ställe. :S Jag vill ha jätteräkor till mina sushisar! :D

    SvaraRadera
  3. Kanon med all motion du får in, jätte bra jobbat! Idag har jag gått en mil (läs pulsat i snö) med hunden och är lagom mör i benen. Tur det "bara" är skola idag....

    Ha en bra dag och lycka till på XV

    SvaraRadera
  4. jag vet inte alls om jag ska lägga upp bilderna. Är ju tagna i endast underkläder :) kan dock kanske lägga upp några anständiga bilder sen om jag hittar några :)

    Du imponerar mer och mer för varje dag ska du veta! Att du har viljan att träna så pass mycket som du gör! En riktig förebild minsann!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Jenny: Men du var väl lika beslutsam? Du lyckades ju i alla fall. Hoppas du får en trevlig födelsedag!! Kram

    Bantarbritta: Tackar :) Får du tag i något annat märke så får du gärna berätta vilken butik du köpte dem i. Såg ett himla gott recept på Racael Ray häromdagen:
    Ta bort strängen i ryggen.
    Dela räkan nästan ända igenom.
    Lägg i ett färskt salviablad.
    Linda räkan med italiensk bacon, kommer inte ihåg vad den heter.
    Stek i vitlöksolja.
    Servera ovanpå en fräsch grönsallad.
    Det låter väl inte dumt?

    Soulsister: En mil? Det måste tagit en evighet!! I snö också! Fattar att du är mör i bena! Snacka om att ta i när det gäller motion :) Kramar

    Katie: det kanske inte är så roligt med underklädesbilder, men du kan ju ta nya med kläderna på :) Jag tycker att jag tränar alldeles för lite, om man jämför med alla ni andra som springer på gym var och varannan dag och svettas floder. Man blir ju inte så svettig när man går (jo, lite) och inte av att simma. Men jag försöker gå så fort att jag blir andfådd, då vet jag att det gör någon nytta. Men jag måste sluta jämföra mig med alla andra som har oskadade kroppar, då blir jag bara besviken. Jag gör i alla fall så gott jag kan, även om jag öppet erkänner att det bor en stor latmask i mig. Kramar

    SvaraRadera
  6. Å, tack snälla du för att du bryr dig :-) Det är värt MYCKET att ha människor runtomkring sig som bryr sig :-)

    Ja, jag är väldigt nyfiken på var hon köpt lampan och vad den kostar! Så du får gärna ta reda på det! Behöver inte vara någon stor - skrivbordslampa lät intressant tex!

    TAck på förhand och KRAM PÅ DIG!

    SvaraRadera
  7. Tack Lena=)...ja som tur var hade jag ju faktiskt gått ner lite iaf:). och jag kan hålla med om att det är en alldeles för stor kör, 25 stycken tycker jag också låter väldigt lagom! Vi får väll se helt enkelt hur det blir med det där!:)

    Hoppas det går bra på XV idag, det tror jag definitivt att det kommer nämligen:).

    Du är grymt duktig lena, kämpa på!:)

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Du är så duktig med motionen! Både simning och promenader, kanonbra ju.

    Angående viktnedgången behöver du inte vara deppig =) Jag har ju inte sådana här minus varje vecka, men det har ju du! Inom någon dag är du under 80 kg.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Åhh, det där lät inte helt fel. :D Tyvärr verkar det inte finnas jätteräkor nånstans. Eller tyvärr ska man kanske inte säga heller förstås. Jag tror jag ska börja odla jätteräkor i källarn... :D

    SvaraRadera
  10. Jag måste bara säga det! Köp ett nytt måttband och skicka räkningen till XV! Sophia leker med mitt måttband som jag fick för det var så dåligt. Jag använder den som jag lägger upp alla mina byxer suverän kvalité!
    Kallar du mig ståltjej vad är inte du då? Du är min ståltjej! Trots all verk och förhinder som hindrar dig att gå på alla möjliga pass som jag kan göra. Så är du sä jävla duktig på att träna och fortsätta trots verk!
    Du rockar fett bruden:-)! Min idol!!!!

    SvaraRadera
  11. Åh känner igen det där... både ischiasen och att inte kunna somna om. Det är ju förjäkligt (om man får säga så) när man ligger och stirrar i taket i flera timmar och sen när man äntligen somnar så ringer klockan inom en timma *suck*

    Säger som alla andra, du motionerar ju hur mycket som helst. Det gäller att hitta ett sätt som man kan hålla hela livet. Därför har jag riktat in mig på gymmet 2 ggr i veckan bara och sen en massa härlig vardagsmotion. Det passar inte in i mitt levende att springa på gymmet varje dag eller felra dagar i veckan, den vardagliga motionen är den viktigaste för mig. Däremot tror jag inte att jag följer ditt tips om vardagsmotion, tror jag skulle tröttna väldigt snabbt på att springa mellan tumlaren och garderoben... iof ska jag upp två våningar för detta, det antar jag att inte du behöver ;-)

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  12. Vendela: Jag bad mamma svara på din blogg, maila henne så får du reda på mer om lampan. Kram

    Anna: Tack så mycket. Ja, det gick bra, fick lära mig lite bra övningar! Kram

    Malin: Inte denna vecka, bara -1,0 :( Men det blir bättre nästa vecka! Kram

    Bantarbritta: Hahaha! Jag har ingen källare... :(

    Sara: Vi kan starta en ny klubb "Vi som beundrar Sara & Lena" med 2 medlemmar :) Jag fick ett "nytt gammalt" måttband, d.v.s. ett nytt av den gamla modellen. Nu stämde måtten bättre! Kram

    Thean: När jag vaknar med ischias så kan jag inte ligga kvar i sängen. Måste byta ställning och underlag, därför lägger jag mig alltid i soffan då. Tv:n på och jag brukar somna om inom en halvtimme/trekvart. Har jag bara en timme tills jag skall upp så blir det lite lite.
    Jag tror också, för min del, mer på promenader och simning, för det är något jag kan tänka mig att göra resten av livet. Nej, jag har ca 5 m att gå mellan torktumlaren och sovrummet/förrådet, men med en vittvätt med många trosor och strumpor så blir det några steg :) Kram

    SvaraRadera
  13. Gud vad duktig du är, stort grattis =)
    kram Fidde

    SvaraRadera
  14. Tack så mycket, men jag ligger ju låångt efter dig :) Du är ju helt enormt duktig!! Kram

    SvaraRadera