torsdag 12 februari 2009

Styrketräning

Dagens invägning var inte så bra, bara -1,0 kg denna veckan. Fortfarande svindlande nära en 7:a som första siffra (fortfarande 0,8 kg kvar). Som vanligt när jag närmar mig ett viktigt delmål så stannar jag upp :) Mätningarna gick bättre, fick ett "nytt gammalt" måttband, d.v.s. ett nytt av den gamla modellen. Passade också på att väga mig hos XV igår och nu är inte värdena så hemska längre. Rekommenderad fett % är 23-34, jag har 37,8 (började med 51,6). Rekommenderad fett massa är 15,2-26,3 kg, jag har 30,7 (började med 61,3). Mitt midjemått är bara 3 cm från rekommenderat max. på 88 cm. Det börjar närma sig!!

Om man räknar bort mitt race med halvfart i december så går jag idag in i vecka 23 med soppor! Snart har jag druckit soppor i ett halvår, det är ju inte klokt!!

När jag stod på jobbet igår så funderade jag lite. Varför sätta mig på bussen och åka en halvtimme och sedan gå 10 min. för att träna på gåbandet i 35 min. innan jag träffade Lina? Istället kunde jag promenera hela vägen dit och få motion i 80 min. Mycket smartare. Så jag lämnade träningskläderna på jobbet och tog en rask promenad. Det tog 79 min. (förra gången tog det 84 min.) och jag var bra mör när jag kom fram. Drack min middag och tränade sedan med Lina. Fick massa bra tips om övningar, som innefattar att jag måste gå och köpa mig en sån där träningsboll. Den var himla smart faktiskt. Man tränar verkligen magmusklerna när man försöker balansera på den utan fötter i marken. Sen hade hon ett mycket smartare gummiband än mitt, hennes hade handtag och var mycket skönare att hålla i. Det blir ett sådant också. Idag hade jag tänkt simma, men jag känner att får inte jag vara hemma ikväll så skriker jag. Jag har kommit hem 20.30-21.30 två dagar i rad, och det är för mycket för mig. Så jag går till Intersport efter jobbet och köper boll/gummiband och går sedan hem och tränar. Fast innan jag går in på Intersport skall jag kolla på Maxi, såg att de sålde bollar och gummiband förra veckan. Kanske de finns kvar till vettigare priser.

Promenaden till XV igår, samt promenaden till bussen sen, gjorde att jag fick ihop 11.241 snabba steg på 96 min. (117 steg/min). Igår hade jag ett bra slutresultat på stegräknaren med 18.630 steg under hela dagen. Det är jag mycket nöjd med. Jag har ju under en tid funderat på om jag inte har för kort steglängd inställd på min räknare. Steglängden mätte jag fram i april när jag var med i Expressens stegtävling. Min lägenhet är 9 m lång, så jag gick rakt igenom och räknade steg. Det blev 56 cm/steg. Känner att jag tar längre steg nu. Rotade fram en planritning på jobbet idag och såg att vår korridor var 43,4 m lång. Gick den några gånger och fick samma antal steg och min nya steglängd är nu 67 cm. Lite skillnad! Ändrade på stegräknaren och nu blir det bättre siffror. Med mina steg igår (ställde inte om förrän på förmiddagen) så hade jag gått 12,3 km.

Det märks att jag är lite tokig i siffror, va? Konstigt att jag blev tekniker och inte ekonom :) Men jag hatar matte. Ni skall se min fina Excel-fil som jag fyller i varje dag med steg, snabba steg, tid, km, vikt, mått (en gång per vecka), XV-vikt (när jag väger mig där), minskning, BMI osv. Riktig färgglad och fin är filen. Diagram finns också :)

13 kommentarer:

  1. JA gu va siffor :-)) haha. Men duktig e du på att kunna träna så pass mycket som du gör när du har ont i kroppen!
    Vi har köpt essencerna på essencefabriken.se, efter att Fidde hade ringt till det apotek som han brukade köpa Päron smaken på och fick reda på vart ifrån dom fick dom. Det underlättar ju lite om man kan variera som smaker man KAN äta lite. Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  2. Följer din framgång med glädje! Jag älskar också siffror, de är ju ett mått på vad vi åstakommer :)
    Har aldrig tränat på en pilatesboll. Vet att min svärmor använder en och är nöjd.

    Ha en bra dag, hoppas du får tag på bollen

    kram

    SvaraRadera
  3. Vad du går! Det var ju smart att gå hela vägen till XV än att ta bussen! Jag vet att det fanns en essens affär i Sthlm. Jag ska dit den 20/3 ska kolla upp om den finns kvar, kanske jag kan köpa något åt dig?
    Jag hatar verkligen siffror och jag är urusel på matte! Tabeller å andra sidan gillar jag skarpt eftersom det är mer bilder som talar om hur det går. jag har för mig att jag även sett Pilatesboll och X-tube på Netto. Kolla där också
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  4. Lena jag såg att det var den essensbutiken som jag har varit inne på tidigare!
    Den är urmysig och de har hur mycket olika sorter som helst!

    SvaraRadera
  5. Ja, men jag fattar det där med dina siffror. Det är ju jättekul att jämföra! =) Jag har en sån balansboll och jag gillar den jättemycket. Jag kör crunches på den och så sitter jag på den när jag kollar tv då och då. Det tränar ryggen har min fysioterapeut sagt .

    SvaraRadera
  6. Jenny: Vilka har du eller han provat? Jag gillar ju pepparmint i choklad-toffen, sen dricker jag ju bara persika också, och ibland vanilj. Vad skulle kunna vara gott? Kram

    Soulsister: Siffror är kul, när man ser att de minskar. Kollegan skulle också köpa en idag, han fick rådet av sin sjukgymnast. Min nya ringde förresten idag och jag har tid 2/3. Kram

    Sara: Jag har förhoppningsvis inte så lång tid kvar på pulver den 20/3, men jag skall fundera. Skall kolla Netto också. Kram!

    Sofia: Hon visade crunches men det tar precis där jag har ont i ryggen, så jag avvaktar med den rörelsen tills sjukgymnasten ger sitt godkännande (eller ej). Jag har planerat att ha den när jag sitter vid datorn också, om höjden stämmer. Annars kan man ju som sagt ha den när man kollar på TV. Kram

    SvaraRadera
  7. Vilka siffror Lena!!!Sååå BRA!!! Och du är jätteduktig med träningen, verkligen..speciellt under dina omständigheter också! Du är en riktig kämpe!=)

    Hoppas allt är bra med dig annars idag:)..ska iväg en sväng till skolan nu..vi hörs!=)

    Kraaamar

    SvaraRadera
  8. Kanonbra resultat Lena! Nästa vecka har du den efterlängtade 7:an på vågen =) Du är såå himla duktig!

    Jag älskar ju också siffror och det är ju därför jag pluggar till just ekonom. =) Sådana bollar ska verkligen vara jättebra, jag har beställt än för belöning för mina delmål som snart kommer.

    Ps. Det gick kanonbra på Migrationsverket, nu har sambon ett permanent uppehållstillstånd.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Siffror är skoj!!! Men tekniker älskar också siffror så det är kanske inte så konstigt- vi vill ha det tydligt och överskådligt :-)

    SvaraRadera
  10. Snart har du ditt 7:a först!
    Tänk så nära du ändå är smäller ju bara till så är du där!

    SvaraRadera
  11. Tack för rådet! Det blev ingen träning idag för du hade helt rätt. Vill ju inte skada ryggen igen.

    Vi firade med lite extra fin mat, men inom LCHF förståss =) Det blev kött med bearnaisesås och sallad.

    Ha en fin kväll. Kram!

    SvaraRadera
  12. Oj ett halvår låter verkligen som en lång tid :P Du är så stark som har klarat det, är jätteglad för din skull att du lyckats så :)
    Man blir verkligen jätteinspirerad! Kramar

    SvaraRadera
  13. Anna: Tackar! Gillar siffror :) Jag tycker att vi alla är kämpar på ett eller annat sätt. Kramar

    Malin: Å det är så nära nu, bara 0,5 kg kvar. Grattis till permanenta uppehållstillståndet! Vad bra att ni fick reda på det samma dag!! Kramar

    Jenny: Ja, jag vill kunna SE hur det ser ut. Stämmer alldeles utmärkt att det skall vara tydligt och överskådligt :) Kram

    Sandra: Inte idag, men kanske i morron?? Kram

    Malin igen: Det är en sak jag kan säga med säkerhet, när man har ont i ryggen är man mycket mer handikappad än om man har ont i en annan kropssdel! Grattis igen!! :) Kram

    Emma: Jag tycker det låter förskräckligt länge! Jag är impad av mig själv om jag får säga så :) Kram

    SvaraRadera