måndag 4 april 2011

Matlagningssöndag

Gomorron. Så var det måndag igen. Katten att det går så fort. Men både lördag och söndag var jag otroligt segstartad och satt och slöade framför TV och dator (samtidigt) och hade det bra, så det är väl ändå ganska OK att gå upp klockan tidigt. Jag spelar ofta in program på TV:n som inte kräver 100 % av min uppmärksamhet när jag ser dem, såna gillar jag att titta på på helgmornarna och samtidigt spela ett spel. Igår började jag med det där ordspelet på Facebook jag har berättat om tidigare, man måste spela många gånger för att få höga poäng... Det går ut på att bygga så många godkända ord som möjligt av 6 bokstäver. Spelet går inte att spara, och kan väl egentligen spelas hur länge som helst om man har lite koll på engelska ord. Det har jag :) Stoppade spelet medvetet igår kväll för jag skulle stänga av datorn, då hade jag över 166.000 poäng och hamnade på plats 44 bland alla Facebookanvändare i hela världen för denna veckan. Inte så illa pinkat för en som inte har engelska som modersmål! Lite stolt är jag allt, framförallt eftersom jag stannade spelet medvetet och hade kunnat fortsätta.

Igår blev det matlagning för hela slanten. Jag gör ju alltid storkok så att jag har i frysen, och lagar aldrig mat när den skall ätas. Jag började med min grönsaksröra, och i går hade jag i vitkål, morötter, körsbärstomater (hade några som var mjuka), vitlök, grillad paprika, soltorkade tomater, någon svampblandning jag hade i frysen, böngroddar, bambuskott, sambal oelek, ajvar relish, franska örter, svartpeppar och kanske nått mer som jag har glömt... Mycket god som vanligt och den äter jag till t.ex. kyckling eller fläskfilé istället för pasta/potatis/ris.


Jag hade 2 kg kycklingfilé som marinerats i Santa Maria's vitlöksmarinad över natten, de stekte jag lite lätt och sedan in i ugnen. Dessa skulle sedan tärnas och frysas in för att använda i t.ex. kycklingsallad. Samtidigt tärnade jag och stekte ytterligare 2 kg kycklingfilé (omarinerad) som jag skulle göra 2 andra rätter av.


Efter detta blev det en paus, för jag behövde gå till Maxi innan jag kunde fortsätta. Pusten gick ur mig och jag hamnade på soffan (spelandes) i ett par timmar. Sen tog jag mig i kragen och gick iväg och kunde sedan fortsätta. Det blev Katarinas thaigryta, en stor favorit.


Stark och mumsig blev den! Nu skulle jag egentligen fortsatt med den sista rätten, men jag hade tagit den enda riktigt stora bunken till grönsaksröran och hade ingenstans att göra av thaigrytan, för jag behövde ju den stora kastrullen till nästa rätt också. Så allt står nu i kylen och jag får fortsätta ikväll när jag fryst in detta. Stekpannor har jag 4 st men bara en 5 litersgryta...

Resten av kvällen, det var inte mycket kvar, blev inget konstruktivt gjort.

Igår fick jag en award från Christer. Han var en av dem jag fick kontakt med ganska tidigt och som gick på Xtravaganza samtidigt som mig. Där har vi en som har lyckats med sin viktnedgång och blivit ett riktigt träningsfreak på köpet :)


Man skall avslöja 8 saker om sig själv, men jag berättar ju redan allt här... och dessutom har jag redan fått massa sådana här awards, t.ex. här, och känner att jag inte har något mer att avslöja... Däremot kan jag skicka den vidare till 8 personer, och det gör jag till 8 som kommenterar hos mig ganska ofta.

Katarina
Imsavimsa
Scrapmoster
Emma
Marie-Louise
Stina
Mamma Mia
Katherina
Sandra

Håll till godo! :)

Idag blir det Åby, träningskort skall inköpas och så skall jag fylla i blanketten med mina skador så att tränaren vet hur han skall visa mig maskinerna i morgon. Det blir nog bara simning idag, ingen idé att ge mig på maskinerna när jag inte vet hur de funkar... Idag skall också läkaren från vårdcentralen ringa mig, skall bli intressant att se hur jag tar upp kalk och protein nu för tiden... Annars händer inget speciellt i veckan, mer än att jag skall på ett (förhoppningsvis) intressant föredrag på söndag. Jag skall gå med pappa & Marita, och föredraget hålls av ett par som seglat genom Nordostpassagen (norr om Canada/Ryssland). Det måste vara ett äventyr att segla där! Pappa skall opereras på torsdag igen, och om han inte är pigg på lördag så är jag "back-up" att följa med Marita på "A night at the opera 2o11", en hyllning till Queen. Det är lite tveeggat där... samtidigt som jag helst av allt vill att pappa återhämtar sig snabbt så hade det ju inte varit så tråkigt att gå på den konserten... Nej, jag vill INTE gå. Jag vill att pappa skall kunna gå!

Ni glömmer väl inte tävlingen? Just nu är det bara Katarina som är med... För att förtydliga, det behöver inte vara några personer med på bilden! En solbild är det som gäller!
Ha en bra måndag!

3 kommentarer:

 1. Redi du e som lagat så mkt mat. Som sagt jag laddar minnet med recept när jag kommer upp, sen är det bara för dig att våga prova ;)

  kram

  SvaraRadera
 2. Då tackar man för awarden...TACK! Känner som du... folk vet väl det mesta nu efter alla utmaningar...hmm... får se vad jag hittar på.... sedan har jag nog inte åtta att skicka awarden till.

  Ha det bra Lena!

  Kati

  SvaraRadera
 3. Katarina: Å det skall bli kul!! Kram

  Kati: Vassego. Dina svar var bra :) Kram

  SvaraRadera