lördag 31 mars 2012

Lite ändrade planer

Gomorron. Kall som en ispinne. Katten vad jag frös när jag moppade till och från Valhallabadet. Jag måste ha fått hjärnsläpp som inte kopplade de 0,5°C på termometern till att det skulle vara nödvändigt med långisar eller överdragsbyxor. Nä då, jag stack iväg ändå och höll på att ramla av moppen för jag frös så. Jag fick sitta i omklädningsrummet en lång stund och tina innan jag tog av mig kläderna... Det var i alla fall skönt att simma, men jag är glad att jag är hemma igen. Jag måste ut senare för att handla, men inte just nu.

När jag bestämde mig för att börja med Dukan-dieten så läste jag lite på nätet. Där stod det att attackfasen (den första fasen som jag är i nu) skulle vara från 1-10 dagar. Jag räknade lite i kalendern och insåg att om jag körde 10 dagar så skulle jag vara inne på dag 4 och 5 av min första fas med grönsaker och proteiner på påskafton och påskdagen. Efter attackfasen så alternerar man alltså mellan dagar med proteiner + grönsaker och dagar med bara proteiner. Jag ville ha grönsaker de dagarna jag spenderar med familjen på Ellös i påsk, kanske lite roligare än bara proteiner när de mumsar massa annat gott.

I vilket fall som helst så läste jag lite mer i boken och på nätet igår. Det visar sig att 10 dagars attackfas visserligen endast rekommenderas till de som har mer än 20 kg att gå ner (som jag), men dock bara under medicinsk kontroll. Man tjänar inget på att ha en längre attackfas än den som rekommenderas, eftersom kroppen då går in i svält och det blir svårare att gå ner i vikt. Innan jag började så gjorde jag ett test på www.dukandiet.co.uk/ där man bland annat fick fylla i ålder, längd, vikt, kön och hur kraftig benstomme man har. Jag fick där rådet att köra 7 dagars attackfas. Enligt dem skall jag alltså börja med grönsaker i morgon.

Sen kan man välja om man vill alternera varannan dag, eller 5 dagar i taget. Jag har tänkt köra 5 dagar, om jag orkar, för eftersom jag bor själv så är det ingen som äter upp grönsakerna de dagar jag inte äter dem. Lättare om man kör 5 dagar i stöten. Hur jag än vänder och vrider på det, om jag börjar med grönsaker i morgon så skall jag inte äta grönsaker och proteiner både påskafton och påskdagen, om jag inte "justerar" mitt schema. Jag tror faktiskt jag bryter efter idag, och börjar med grönsaker i morgon, eftersom de så uppenbarligen mer eller mindre varnar för att köra för länge med attackfasen.

Sen får jag se hur jag gör under påsk, jag lär ju knappast falla död ner om jag äter grönsaker när jag "inte borde". Men jag är stenhård mot mig själv och VET att om jag börjar frångå planen så skiter sig allt. Jag MÅSTE ha dessa regler för att det skall funka och jag VILL att det skall funka!

Vågen gjorde ett jättehopp igår, så nu har jag gått ner 2,7 kg på 6 dagar. Härligt! Dock VET jag att nu när jag börjar med grönsakerna så kommer det att avstanna eller till och med att jag ökar i vikt, men det är tillfälligt. Jag är bara så jäkla lycklig över att jag GÖR NÅGOT!

Oj, det blev mycket tjat om detta. Sorry. Men ni som någon gång bantat vet att när man är inne i det så är det bara det man tänker på. Nästan. Man blir lite enkelspårig :)

Nu skall jag mysa lite här med min goa katt och försöka få upp värmen. Jag skall också planera vad jag skall handla för mumsiga grönsaker senare i eftermiddag. Jag beställde den här boken igår, skall bli spännande att se vad det finns för recept. Fram tills dess får jag klara mig med de recept som finns i boken jag har, eller hitta på egna.

Ha en bra lördag!

fredag 30 mars 2012

Puh

Nu är problemet löst. Det var så enkelt att datorn inte ville starta när jag hade mp3-spelaren i USB-porten. Glömde den där när jag var klar med datorn igår kväll. Måste ställa in att den inte skall boota från USB-porten. Eller kanske inte... det kanske behövs någon gång.

Nu "back to lunch" :)

Ingen dator...

Gomorron. Skriver från telefonen. Datorn vägrar starta. Den fastnar på Samsung-loggan precis i början. Där kan man trycka på F2 för setup eller F4 för recovery. Nada. Jättekul att detta händer en fredag när vår IT-kille är ledig. Not. Vet inte vad jag skall göra nu, har försökt starta den ca 20 ggr...

Gårdagen gick bra. Åt precis som jag skulle. Måste säga att jag allt är lite stolt över mig själv. Klapp på huvudet. Och nej Anna, jag har inte satt orealistiska mål. Mina delmål är 5 kg. Det är det som gäller. Sen får jag se hur det blir när jag kommer längre ner.

Grejen är den att jag faktiskt aldrig varit lägre än ungefär där jag är nu. När jag gick på Xtravaganza fastnade jag här. Efter op fastnade jag på nästan exakt samma vikt. Sen hade jag ju gått upp 1,8 kg och det är exakt vad jag har gått ner nu. Så jag vet faktiskt inte hur det är att väga mindre än vad jag gör nu...

Det är jobbigt att skriva på telefonen trots att jag har en sån där pinne att peta med. Önskar er alla en härlig fredag och inledning på en skön helg. Håll tummarna för att min dator kommer på andra tankar när jag försöker nästa gång...

torsdag 29 mars 2012

Våren som kom av sig

Gomorron. Grattis på namnsdagen lillebror, om du läser detta!

Någon mer än jag som hade för lite kläder på sig igår eftermiddag? Jäklar vad kallt det var! Åkte och hämtade moppen på verkstaden direkt efter jobbet och frös så jag skakade när jag moppade hem. 695 kr gick det på, men det var inklusive ett nytt däck. Det är INTE gratis att ha moppe... försäkringen på den (endast trafikförsäkring) är dyrare än min hemförsäkring.

Jag stannade hemma en dryg timme innan jag stack till gymmet. Jag hade bestämt mig för att bara simma, så träningskläderna lämnade jag hemma. Först skulle jag dock förnya mitt medlemskort på Life. Eftersom Åby har tillgång till pool så är det endast guldkort som gäller, och nu hade de ett erbjudande där man binder sig i 24 månader för 299 kr/månad. Tar man 12 månader kostar det 449 kr. Eftersom jag hade kontatbetalat förra gången så visste jag att jag skulle behöva betala medlemsavgiften på 200 kr igen. Så långt stämde allt.

Jag fyllde i alla lappar om kontonummer och så, och skulle betala medlemsavgiften samt en månad kontant, eftersom autogirobetalningen är den 27:e varje månad. Så 27 april dras pengar för första gången, och då är det för maj. Vän av ordning tycker då att jag skulle betala 299 + 200 kontant. Egentligen ännu mindre eftersom mitt kort nu går ut den 7 april, men det verkade krångligt. Då säger tjejer i receptionen, som hade en namnskylt med "ny på jobbet" på sig, att jag skulle betala 398 + 200 kr. Öh? Varför då, undrade jag. För att datorn säger så, sa hon. Ja men varför skall jag betala 99 kr mer första månaden? Det hade hon ingen aning om. Tycker inte du att det låter konstigt, undrade jag? Nä, datorn säger så, sa hon. Snacka om att lita blint på tekniken.

Jag tyckte i alla fall inte att det var OK, så jag tog mitt träningskort och gick in och simmade. Hon lovade att erbjudandet skulle gälla för mig nästa vecka också, eftersom jag redan fyllt i alla papper. Skall kolla med någon som vet lite mer om vad det handlar om när jag går dit nästa gång. Håller ni inte med om att gym är några av de värsta "utsugarna" som finns? De binder en för hur länge som helst, och vi snackar mycket pengar varje månad. Inte går det att komma ur avtalen heller, jag vet inte om det ens hjälper att dö... Kollade lite med vad som gäller för frysning av kortet, och visst, jag får frysa kortet sammanlagt 6 månader/år, vid max. 2 tillfällen, för 200 kr/gång. MEN under tiden kortet är fryst så dras fortfarande pengar från kontot, det kommer jag inte ifrån. Istället läggs de frysta månaderna på på slutet av de 24 månaderna.

Nog om detta. Allt går bra med maten, fortfarande har inte en endaste liten smula av något icke tillåtet passerat mina läppar och vågen visar -1,7 kg efter 4 dagar. Detta är ju attackfasen, så med den här hastigheten kommer det defintivt inte att gå senare. Men det är kul när det händer något i början, man blir inspirerad att fortsätta. Fast jag har inte tvekat en sekund än :)

Idag är det torsdag, så jag måste ta moppen till jobbet då jag skall till psykologen direkt efter. Sen till Lidl, behöver bunkra tuggummi. Jag kan verkligen rekommendera deras tuggummi JETgum, jag har aldrig smakat ett tuggummi som håller smaken så länge. Finns i flera goda smaker, och mycket billigare än t.ex. Extra eller V6.

Ha en bra torsdag!

onsdag 28 mars 2012

Dag 3 avklarad

Gomorron. Jag älskar verkligen våren. Ljuset, värmen, solen, fågelkvittret och alla blommorna. Innan det blir för varmt. Innan gräset börjar blomma och ögonen klia och rinna. Sen när sommaren kommer blir mornarna för ljusa för morronmys och levande ljus. Man kan ha morronmys vid datorn även när man skall till jobbet :)


I går var det allstå dag 3 av min Dukan-diet, och allt går fortfarande väldigt bra. Jag måste säga att jag är lite förvånad över att jag inte har haft minsta sötsug eller några som helst andra problem. Jag har varit lite hungrig ibland, men eftersom denna dieten inte har några restriktioner angående mängd, så är det bara att äta något av det som är tillåtet. Nu vet jag inte om det är själva dieten eller kromet jag började äta för drygt en vecka sedan som är orsaken till att jag inte har något sötsug, men jag bryr mig inte så mycket. Jag är tacksam så länge det varar :)

Enda nackdelen är att det är väldigt svårt att hitta något att äta "on the go". Igår på lunchen kom jag på att det kanske vore en bra idé att sätta på sommardäcken på moppen, så jag kollade med verkstan om jag kunde komma efter jobbet, och det kunde jag. Jag hade några kalkonskivor i kylen på jobbet som jag skulle ha ätit innan jag åkte, men jag glömde bort det. När jag lämnat in moppen så kände jag att jag inte skulle klara av att ta en promenad, som jag hade tänkt, utan att ha något i magen. Det fanns bara en sak att göra: gå till ICA affären precis brevid och köpa ett paket skivad kalkon. Fanns ingenting annat i affären som jag kunde köpa. Men det gick alldeles utmärkt att mumsa i sig några kalkonskivor och promenera samtidigt.

Jag såg massa såna här på vägen:


Krokusar blir man glad av. Det var varmt och jag fick bära jackan hela vägen. Min höft orkade inte hela vägen hem, uppskattar att jag gick halva vägen. 2,3 km blev det i alla fall. Sen tog jag bussen resten av vägen. När jag kom hem så var det fortfarande varmt och soligt nog så jag kunde sitta på altanen i nästan en timme. Så underbart!

Maten igår blev biff till lunch, med en röra bestående av yoghurt, franska örter och detta:


Mums. Till middag "kokade" jag en bit lax i mikron. Jag klippte av en bit, stack några hål i plasten, in 2 minuter i mikron och vips så var det klart. Hade röra kvar från lunch och den var väldigt god till. Cornelia var helt till sig av laxdoften, hon får ju inte äta protein, men hon fick ändå en väldigt liten bit... Det blev i alla fall väldigt gott och laxen smakade massor trots att jag inte hade en endaste krydda på den. Det var inte sista gången jag åt lax.

Dags att göra frukost och förbereda mina mellanmål. Det tar sin lilla tid. Ha en skön onsdag!!

tisdag 27 mars 2012

Försov mig...

Gomorron. Vaknar av att Cornelia sitter bredvid mig och jamar. Är på väg att säga till henne att hålla tyst, när jag slänger en blick på klockan. 5.46. Min mobil skall ringa klockan 5... Något mysko har hänt, för jag laddade den igår kväll precis som alla kvällar, när jag kollar på TV. Dock kollade jag inte hur många % den hade i laddning innan jag drog ur sladden. Nu var den stendöd. Så tack Cornelia för att du väsnades :)

Gårdagen gick bra. Jag hade den "vanliga" smällande huvudvärken hela dagen, den som jag brukar få när jag är på väg in i ketonfasen, men det var inte så illa. Till skillnad från alla gånger jag gått på pulver så var jag ju inte hungrig samtidigt :) Jag trodde att jag hade handlat allt jag behövde i helgen, åtminstone för ett par dagar, men jag fick gå till Maxi igår med... Märkte att jag kommer att behöva äta linfrön för magen... så det var bara att inhandla sådana. Och så hade jag slut på crabsticks, de är ju perfekta i mitt ena mellanmål.

Hem och laga biffar. För första gången skulle jag göra dem i ugnen, på galler, istället för i stekpannan. Jag kunde ju inte ha ströbröd i, så ägget hoppade jag också över. Därför hade jag bara i sambal oelek, vitlök och franska örter.


Grillen på 250°C och sen bara in 10 minuter. Glöm inte långpannan under gallret, för det droppar ordentligt. Jag brukar ha i lite vatten så fastnar det inte. Så goda! Och så enkelt, det brukar ju ta flera timmar att steka upp biffar av ett stort paket nötfärs.

På tal om att steka så får jag ju inte använda mer än minimalt med olja nu. Inga kolhydrater och så lite fett som möjligt. När jag var och handlade i lördags så fick jag en idé eller rättare sagt ett minne från tiden jag bodde i USA. PAM Cookingspray! Undrar om det finns i Sverige, tänkte jag. Kollade i den amerikanska hyllan på Maxi, och se där!


Kolhydratfri, kolesterolfri och bara 4 kalorier per "1/2 sekunds spray". Inte var den gratis (59,90 kr) men den räcker i evighet.

När biffarna var klara så blev det faktiskt en promenad till... panik i lägret då jag tog den sista sambal oeleken. Måste ju ha det till mitt mellanmål idag, så det var bara att vandra iväg till Maxi igen. 2 stora burkar för säkerhets skull, det räcker ju en liten stund i alla fall... Det man inte har i huvudet får man ha i benen!

Idag blir det biffar till lunch och till middag skall jag göra lax. Jag har sån där fryst i portionsförpackning och enligt mamma är det jättelätt att bara klippa av en bit, göra ett snitt i plasten och så in några minuter i mikron. Då kokar de i sitt eget spad. Sen kryddar man efteråt och gör t.ex. en god yoghurtsås. Jag gillar när man inte behöver tänka i förväg och ta ut ur frysen på morgonen.

Nu skall jag gå och steka min havrepannkaka. Något jag också kanske skall göra ikväll: steka upp några så jag slipper göra det på morgonen.

Ha en bra tisdag!

måndag 26 mars 2012

En helt underbar dag

Gomorron. Visst känns det att det är en timme tidigare... det var extra segt att gå upp i morse. Fastän jag gick och la mig tidigt igår, så blev det ju fortfarande inte fler timmar...

Hur gick då första dagen på min Dukan-diet? Alldeles utmärkt. Visst, jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer att bli trött på proteinerna, men gott är det ju i alla fall. Det handlar bara om att hitta på nya saker och kryddningar. Igår blev det kyckling till lunch och middag, med yoghurtsås. Ena gången kryddad med massa vitlök och andra gången med sambal oelek. Till mellis blev det kvarg med crabsticks och sambal en gång, och så några skivor kalkon och yoghurt kryddad med vanilj och kanel andra gången. På kvällen bara yoghurt.

ICA's kalkon ("plånboksförpackning") kommer att bli en stapelvara här hemma.


Jag trodde jag skulle bli tvungen att handla kalkon i delikatessen (dyrare), eftersom färdigskivad kalkon lätt kan bli torr. Denna är delikat. Synd bara att den inte finns i storpack... Denna dieten är inte gratis, men det har inte tidigare varit heller (Xtravaganza var ju inte billigt...). Känns nyttigare dock :) På eftermiddagen var jag väldigt hungrig ett tag, men då är det finurliga med denna dieten att det är OK att äta. Man får äta tills man är mätt, av de tillåtna livsmedlen.

Dessa 10 dagar är ju som inledningen av en pulverdiet, d.v.s. jag kommer att gå in i ketonfasen och eventuellt få "päls på tänderna". Då känns det extra skönt att tuggummi är fullt tillåtet och till och med rekommenderat. Jag har ju börjat tugga ganska mycket tuggummi efter operationen eftersom jag inte får/kan dricka till maten, så jag var lite orolig för att det inte skulle vara tillåtet.

Gårdagen bestod annars i att sitta ute på altanen och så en promenad mitt i. Dagen började lika grå som lördagen, men sen sprack det upp. Då klädde jag av mina altanmöbler och lagom till första mellanmålet kunde jag sätta mig därute.


Det var fortfarande lite kallt, så fleecetröja krävdes, men så fort solen kom förbi planket blev det riktigt varmt. Cornelia var inte lika lättövertalad... men till slut fattade hon och kom och la sig på "rätt" plats.Vid halv två gick jag ut på en promenad i det sköna vädret, konstigt nog såg jag ingen annan i t-shirt, alla hade tröjor och/eller jackor... Hem igen, och hämtade "dramaten" och sen till Maxi och handla lite. Jag handlade mer av allt som jag behöver varje dag (yoghurt, kvarg, ägg och kalkon) så att jag kanske slipper gå och handla i veckan. Kyckling köpte jag också, kan inte riskera att den tar slut :)

Sen hem till altanen igen. Jag tror att termometern inte var många grader från 30°C i solen, tidvis var det NÄSTAN för varmt att sitta där ute...


Jag gick in vid 18-tiden, lagom till middagen. Summa kardemumma så var det en mycket skön dag och jag har idag lite färg i ansiktet :) Hoppas nu inte att vintern kommer tillbaka...

Vi får se om det blir någon träning idag, jag vet ju hur jag brukar må när jag går in i ketonfasen. Jag får känna efter helt enkelt. Kanske blir det en promenad bara. Det är "obligatoriskt" med en 20 minuters promenad om dagen, får se vad höften säger efter igår. Jag gör i alla fall så gott jag kan!

Ha en bra måndag!

söndag 25 mars 2012

Första dagen

Gomorron. Sitter här mätt i magen av min första Dukan-frukost. Riktigt gott var det; havreklipannkaka (1,5 msk havrekli, 1,5 msk kvarg och 1 äggvita som jag kryddat med lite Italiensk salladskrydda), en skiva kalkon och en skål med naturell lättyoghurt med lite kanel i.


Jag gjorde ett experiment igår eftermiddag, för att se om jag tålde äggvita. Jag läste i Dukan-boken att när folk inte tål ägg (jag blir väldigt illamående om jag äter ägghalvor, omelett eller annat med mycket ägg i), så är det oftast gulan de inte tål. Han föreslog då att man kunde göra pannkakan på äggvita, så jag gjorde en igår. Blev inte illamående :) Så detta ovan blir nog ett stående inslag som frukost. Pannkakor kan man göra flera åt gången och ha i kylen, smart.

Vågen har fått nytt batteri och jag har vägt mig för första gången på mycket länge. Jag var livrädd när jag gjorde det. Det var inte så illa som jag trodde; +1,8 kg på 15 månader (det var då vid nyår 2010/2011 som min viktnedgång stannade av). Nu behöver jag bra tips på vikt-appar till en Android, jag är bara intresserad av själva vikten och kanske kurvor. Inget kaloriräknande och så. Tips?

Gårdagen gick i ett. Först stack jag och simmade och sedan direkt över till Backaplan på Hisingen. Skulle kolla om de hade några Reebok Easy Tone på Intersport (där jag har ett tillgodokvitto från skorna jag köpte häromdagen) eller Stadium (där de hade en modell på rea). Inget på Intersport, men jag gick in på TeamSportia och hittade jättefina för 549 kr. De var svarta med silverdetaljer, samma tyg som de vita jag har nu och som jag älskar. Sen vidare in på Stadium "bara för att" och där hade de de svarta med lila detaljer, alltså samma som de jag just köpt fast lila, för 500 kr. Köpte faktiskt de också. Priset var ju oslagbart, jag fick alltså 2 par för 1.049 kr och ordinarie pris per styck var 1.099 kr.


Sen kände jag mig som en reklampelare när jag moppade vidare:


Inte blev det bättre när jag kom till Stigbergstorget och hoppade in på EM heminredning. Där hade jag ett Wrapp-presentkort för 100 kr och visste precis vad jag ville ha. Hanna på jobbet hade nämligen köpt en likadan lykta för några veckor sedan. Lägg alltså till en påse med kartong i till på moppestyret :) Så här såg lyktan ut, som jag alltså fick gratis (den kostade 99 kr och presentkortet var på 100 kr):


Jättefin och Corneliasäker :)

Sen lite korsord innan jag stack iväg och handlade. Det blev ingen framtagning av några altanmöbler igår; det var svinkallt (7°C) och stålgrått ute hela dagen. Kom hem från affären kall som en ispinne.

På morgonen hade jag tagit fram kycklingfiléer ur frysen, som nu var färdigtinade. Jag brukar ju tina dem i oljefri marinad (men den har socker så det funkar inte nu), så jag funderade ett tag på hur jag skulle krydda filéerna. Jag gned in dem med balsamvinäger och citron och så hade jag på vitlök och citronpeppar. Sen grillade jag i ugnen i en kvart (jag hade delat filéerna på höjden först). Det såg kul ut med vitlöken, för den blev grön av syran:


Ser inte så fräscht ut, men smaken var det inget fel på! Det blev en del, så nu har jag så jag klarar mig ett par dagar...


När jag var och handlade köpte jag 5 vitlökar som jag malde/hackade i matberedaren:


Sen funderade jag en stund på hur jag skulle frysa in det. Förra gången så gjorde jag små foliepaket, men det var ett stort misstag. Folien satt fast i vitlöken som klister, så jag var tvungen att tina den, ta bort folien och sedan frysa in igen. Inte så fräscht, det blev mycket iskristaller. Jag löste det med en isbitsform jag köpte på IKEA för ett bra tag sen, det är meningen att man skall göra isbitar som får plats i en liten PET-flaska så man har kallt vatten t.ex. när man tar en promenad. Detta borde ju funka, då kan jag bryta loss så mycket jag vill ha.


Så det var mycket bilder det... dagen lär inte bli lika bildrik... Idag skall jag ta det lugnt, kanske göra nötfärsbiffar med vitlök och sambal oelek, köpte färs igår (färs är tillåtet upp till 10 % fett tror jag det var, men det är samma som jag brukar köpa). Vad som däremot inte är tillåtet är ströbröd, så det blir kanske svårt att hålla ihop biffarna, men jag har gjort det förut :)

Ni har väl inte glömt ställa om klockan? Cornelia måste ha känt av detta för hon började tjata på mig extra tidigt i morse om att vi skulle gå upp... eller i morse... i natt började hon. Knepig katt.

Ha en bra söndag!!

lördag 24 mars 2012

Den stora skojakten går vidare

Gomorron. Idag är det dimmigt, precis som igår. Tyvärr verkar vädret inte bli lika strålande som igår, vilket är synd. Men det struntar jag i, altanmöblerna skall fram i alla fall. Nu är det vår! Jag tog fram dynorna till hammocken igår, och Cornelia la beslag på dem med en gång. Hon flyttade sig inte på hela kvällen och det var knappt hon kom när vi skulle gå och lägga oss. Hon älskar verkligen att ligga i hammocken, men bara dynorna verkar funka de med :)


Jag har senarelagt min simning på Valhalla idag, sticker hemifrån vid 8-tiden eller så. Jag skall nämligen passa på att moppa vidare över till Hisingen och Backaplan, behöver gå på Intersport och Stadium, i den stora skojakten. Igår på lunchen var jag inne på Stadium i Sisjön, för de hade stor annons om deras 25-års jubileum. En sak de sålde var ett par svarta Reebok Easy Tones (med en lila rand på sulan) som såg ut att vara precis i samma material som mina vita, som jag älskar. De hade inte 38, så det fick bli 38,5. Provgick dem inne på jobbet (vilket jag hade frågat tjejen i kassan om jag fick) och märkte efter en liten stund att den vänstra skon liksom vek sig inåt. Jag blev alltså kobent på ena benet... Kollegorna fick också prova och de fick samma känsla. Jag åkte tillbaka med dem efter jobbet och de var först skitsura för att jag hade gått med dem inne, men till slut gav de med sig och jag fick pengarna tillbaka.

Jag var också inom Intersport med de jag köpte häromdagen, de som var för smala. Jag trodde jag skulle få pengarna tillbaka, men jag fick ett tillgodo-kvitto. Det funkar ju det med, det gäller i 2 år. Så idag vill jag till Stadium för att se om de har den svarta skon i 38 kvar och till Intersport för att se vad de har i sina reahögar. Jag var på Intersport på Frölunda Torg efter jobbet, och där hade de helt andra reaskor än hemma på 421, så det är olika från butik till butik. Den stora skojakten fortsätter alltså idag.

Igår fick jag Dukan-boken och jag satt hela kvällen och läste. Jag har också hittat ett forum där man kan läsa och skriva frågor. Där kan jag nog få fram nyttig information. Jag är supertaggad för att börja i morgon. Idag skall jag grilla kycklingfilé utan någon annan krydda än citron, soya och rosmarin. Hm. Jag som alltid brukar marinera. Marinaden innehåller visserligen ingen olja (som är absolut förbjudet, allt fett är förbjudet), men dock socker, så den funkar inte.

Frukosten kommer troligen att bestå av en havreklipannkaka, de kan man göra flera åt gången och ha i kylen. Det stod i boken att när man inte tål ägg, så är det ofta äggulan man inte tål. Jag skall prova att göra havreklipannkaka på äggvita (receptet säger antingen äggvita eller hela ägget), för proteinet i äggvita är verkligen bra. Hoppas jag inte blir illamående av det! Mellanmålen är lite mer knepiga, men jag ser i boken att jag kommer att kunna äta ett mellanmål jag ätit förut: kvarg, crabsticks och sambal oelek. Eller kvarg och fun light. Sen kan man äta några skivor kalkon också. Jag hoppas jag kommer på fler saker för annars kommer jag att tröttna...

Så dagens planer ser alltså ut så här: sticka och simma, sedan direkt över till "andra sidan" och kolla i affärerna, moppa den långa vägen hem igen. Sen skall jag läsa lite mer i boken innan jag sticker och handlar så att jag har kvarg och allt annat jag behöver tills jag börjar i morgon. Å vad jag är taggad! Någon mer som skall prova på? Vore kul om vi körde samtidigt... Jag har inte bestämt mig än för hur länge jag skall köra attackfasen, men i boken rekommenderas 5-10 dagar. Mer ju mer vikt man har att gå ner. Studerar nu almanackan. Kör jag 10 dagar och sen 5 dagar med protein och grönsaker, så kommer påskafton och påskdagen (när jag är med familjen på Ellös) att vara de sista 2 dagarna i protein+grönsaksfasen. Kör jag mindre än 10 dagar kommer jag under påskhelgen att vara i den rena proteinfasen, inte lika kul när man skall umgås. Så det verkar alltså som att det blir 10 dagar...

Man kan också, efter attackfasen, köra 1+1, d.v.s varannan dag rena proteiner och varannan dag proteiner+grönsaker (cruisefasen), men det tycker jag verkar förvirrande. Sen blir det knepigt med färska grönsaker då ingen annan äter upp dem för mig de dagar jag inte äter grönsaker. Jag har redan nu problem med att hinna äta upp grönsaker innan de blir dåliga, äter jag då bara grönsaker varannan dag blir det ju värre...

Nu skall jag inte tjata om detta mer... Dags att äta lite frukost (sista portionen Great gröt) och sticka iväg och simma. Ha en bra lördag!!

fredag 23 mars 2012

Lipton-Buzzning

Gomorron. Fredag! Och sol skall det bli idag också. Livsandarna vaknar! I helgen skall altanmöblerna avtäckas (de har stått inslagna i presenningar i vinter) och så skall vi sitta ute lite om vädret tillåter. Det har jag längtat efter!

Jag fick tyvärr inte boken igår, men tur var väl det, för hela brevlådan var full av te... Jag kom ju för ett tag sedan med i en Buzzador-kampanj, den första sedan våren 2010 (trots att jag ansökt om att få vara med hur många gånger som helst). Te är det som skall Buzzas, och jag fick 6 paket:


Det enklaste och effektivaste, eftersom jag bor själv och inte har så mycket folk på "tebjudningar", är ju att ta med dem till jobbet. Jag skall skriva en lapp och be folket tala om vad de tycker om smakerna. Vi är ju inte så många, och de flesta är kaffedrickare, men några tedrickare är vi allt. Själv har jag lite svårt för svart te, men det gröna längst bak vill jag gärna testa (smaken är mandarin orange, lite svårt att se). Här hade det ju varit bra med en länk till Buzzador, ifall du är intresserad av att bli en själv, men det går inte att komma in på deras site...

Tyvärr så måste jag lämna tillbaka de fina, rosa skorna jag köpte i förrgår. De var alldeles för smala. Himla tur jag köpte dem med Intersports garanti. Jag skall åka till en annan butik idag efter jobbet och kolla om de har dem (eller andra i min storlek) där. Annars får det bli ett besök på Freeport i Kungsbacka i helgen. Jag har aldrig varit där, och har ingen aning om det går att åka pendeltåg dit eller om jag måste moppa (det är en bra bit). Skall kolla upp det. Där har de i alla fall massa olika Reebok Easy Tone till bra pris. Med tanke på att de inte ens håller ett år så har jag ingen lust att betala fullpris för dem. Men mina fötter kräver de skorna, de har aldrig mått så bra som sedan jag köpte mitt första par...

Mötet med psykologen gick bra igår. Vi pratade bland annat om varför jag hela tiden förutsätter att jag skall misslyckas med saker (som jag skrev om häromdagen angående Dukan). Eller varför jag förutsätter att det kommer att bli jobbigt när jag skall umgås med familjen i 2 dagar på påsk. Jag är helt enkelt specialist på att "måla fan på väggen" och ta ut saker i förskott. Inte alls smart.

Ha en härlig fredag i vårsolen!

torsdag 22 mars 2012

Rosa skor!

Gomorron! Vaknar upp på soffan där jag spenderat halva natten. Jag hade så ont i ryggen i går när jag gick och la mig att jag höjde både huvud- och fotändan så att jag nästan satt upp. Det var ju bra för ryggen, men jag tycker inte om att sova på rygg, så jag vaknade hela tiden. Cornelia låg för en gångs skull snällt och sov på min mage, utan jag väckte mig själv hela tiden. Vid 2 så gav jag upp och gick ut och la mig i soffan. Av någon underlig anledning går det alldeles utmärkt att ligga på rygg där (med en kudde under knäna). Somnade som en stock och sov 3 h till. Mysko.

Igår fick jag punka på mina svarta Reebok Easy Tones :( Det är de jag kallar mina höst- och vinterskor, och jag har använt dem varje dag det inte har varit snö sedan det blev för kallt med de andra Reeboken jag har. Balanskuddarna mår inte så bra av allt grus ute, så de slets ut fort. Det lät psht om vänsterfoten varje gång jag satte ner den... Bytte till mina vita, tunnare Easy Tones som jag haft som inneskor på jobbet i vinter. Efter jobbet gick jag upp till Intersport för att se om de hade de svarta på rea, jag har sett dem där tidigare. Visst, de fanns på rea, men inte i min storlek. Jag har 38 och jag hade kunnat få dem i 39. En kille hjälpte mig mäta mina fötter, och egentligen har jag tydligen 37, men mina fötter är för breda för den storleken. Hittade ett par andra i 37,5 för 550 kr som jag köpte. Rosa! Bara lite, men ändå...


Dessa är tunnare, mer som mina vita sommarskor. De vita, som jag köpte i juni förra året, kommer snart också att få punka, så jag köpte dessa istället. Mycket mer praktiskt med svart än med vitt, för mina vita är mer grådassiga...  Efter dessa var en halv storlek för små så köpte jag dem med Intersports garanti. Det innebär att jag kan använda dem i 30 dagar, och om de inte funkar så får jag lämna tillbaka dem och få pengarna tillbaka. Längden på skorna funkar, det är bredden jag är orolig för. Inte så kul om fötterna somnar när jag går, det har hänt tidigare när jag haft för smala skor.

Jag "skolkade" från gymmet igår, men fick mig en genomkörare ändå... Gick hem och direkt ut på altanen och där stod jag i nästan 2 h och planterade om 4 stora träd i ny jord. Min ischias gillar inte alls att stå still så länge, så ryggen protesterade vilt. Efter detta var det bara att ta itu med röjningen inför städerskans besök. Sen "dog" jag i soffan...

Jag har funderat en del de senaste dagarna på detta med släktkalaset i dagarna 2 i Ellös i påsk. Det var ju meningen att Cornelia skulle följa med, men jag tror ärligt talat det skulle bli hennes död. Hon är ju 17,5 år och en eremitkatt, precis som sin matte (som dock inte är en katt...). Att åka bil i flera timmar och sedan vistas 2 dagar i en främmande lägenhet med massa människor (jag tror vi är 8 pers som skall sova i en fyra) och sen bil hem igen. För mycket för henne. Så igår frågade jag kollegan Hanna om hon ville vara kattvakt, och det var hon gärna. Å vad lättad jag blev. Jag pratade med brorsan, som skall hämta mig på påskaftons morgon, och vi lämnar och hämtar Cornelia på vägen upp och ner, då Hanna bor nästan på vägen norrut. Praktiskt.

Jag har fått besked om att boken skickats nu, så kommer den inte idag så kommer den i morgon. Nu är jag bara sur för att jag innan jag tog detta beslutet har köpt på mig massa mat som jag inte kommer hinna äta upp innan den går ut. T.ex. köpte jag 3 paket Great gröt (en av varje smak) förra veckan, de är oöppnade men jag har slängt kvittot, där försvinner 100 kr. Jag hade ju såna problem att hitta min favorit chipotlesalsa, så jag köpte 8 st när jag hittade dem på Hemköp, där försvinner 140 kr. Nyinköpt spann med proteinpulver, 880 kr (plus den med fel smak som jag inte fick såld, ytterligare 880 kr). Om jag skall tro den uträkningen jag har gjort på Dukan-dietens engelska hemsida så kommer jag att vara i Cruisefasen (fas 2) ända tills början av september. Hoppas jag står ut... de höjde min målvikt med 7 kg (på grund av ålder och kraftig benstomme). Med tanke på att jag gick ner extremt långsamt vid jämförelse med andra då jag gick på Xtravaganza (då vi alla gick på EXAKT samma kaloriantal) så lär det väl ta ännu längre tid för mig...

Nä nu får jag sluta deppa för att jag förlorar pengar, igår fick jag reda på att jag får nästan 6.000 kr tillbaka på skatten :) Hurra!

Nu skall jag röja det sista (packa undan datorn bland annat...). Ha en bra torsdag!

onsdag 21 mars 2012

Väntar...

Gomorron. Igår var det Vårdagjämning, det missade jag. Nu börjar de så smått sopas på cykelbanorna. Dessa 2 tecken innebär att nu är det VÅR! Våren är min favoritårstid. Inte för varmt, inte för kallt. Inget gräs som blommar och kliar i ögonen. Fåglar som kvittrar. Vilken årstid gillar ni bäst?

Jag väntar på boken... Nu när jag har bestämt mig så vill jag börja NU. Jag måste dock läsa på lite först, så att jag vet vad jag skall handla hem. Jag hoppas verkligen boken kommer före helgen, vill gärna börja i lugn och ro på lördag eller söndag. Igår köpte jag i alla fall "no egg" efter tips från Katarina.


Hon gav mig en länk till där den kunde handlas på webben, men det visade sig att jag kunde hitta den mycket billigare på mitt ICA Maxi. Jag mår ju illa om jag äter ägg, och många av recepten som finns till Dukan-dieten innehåller just ägg. Denna kan man dock inte ha och göra omelett av, men pannkakor, plättar och bröd (alla med specialrecept) skall inte vara några problem. Tyvärr innehåller det nästan inga proteiner alls, så den fördelen försvinner ju.

Min stora fundering just nu handlar om mina blodsockerfall. Där har jag ju blivit "räddad" åtskilliga gånger av att jag alltid har en proteinbar i väskan. Hur skall jag lösa detta? Vad kan man ha med sig istället? Jag kommer inte på någonting som inte är kylvara. Med denna dieten är det ju inte bara att gå in i närmsta affär och handla något om blodsockerfallet kommer. Jo, ett paket skivad kalkon kan man ju köpa...

Vad är det då man får äta? I första fasen, Attackfasen, som pågår i 5-10 dagar, får man äta detta:

Oxkött
Kalvkött
Kalkon
Kyckling (utan skinn)
Fisk
Skaldjur
Mager skinka
Ägg
Mjölkprodukter med 0 – 1,5 % fett
1,5 msk havrekli
1 msk linfrö
1,5 l vatten per dag
kaffe och te osötat

Bara detta. Då kanske ni kan förstå att det blir svårt att hitta något att ha i handväskan som nödproviant... En burk tonfisk? :)

I nästa fas, som kallas lite olika, bland annat Cruisefasen, tillkommer grönsaker. Detta är grönsakerna man får äta:

Kronärtskocka
Sparris
Aubergine
Fänkål
Kål (vit, röd, grön, savoy, blomkål, brysselkål)
Selleri
Endiver
Zucchini
Champinjoner
Gurka
Spenat
Paprika
Broccoli
Gröna Bönor – Hericots verts
Purjolök
Lök
Pumpa
Rädisor
Sallad
Harsyra/ängsyra
Sojabönor
Kålrot
Mangold
Tomater
Majrovor
Morötter
Rabarber
Rödbetor

Jag är lite knepig när det gäller grönsaker, men ALLA grönsaker som jag gillar finns faktiskt med i listan ovan :) PUH! I cruisefasen så alternerar man mellan att äta enbart proteiner (precis som attackfasen) och att äta proteiner + grönsaker. 5 dagar av varje rekommenderas. Detta håller man på med tills man är klar. Det blir alltså ett bra tag! Sen finns det 2 faser till; Sammanslagningsfasen, där man lägger till kolhydrater och frukt. Denna fasen pågår 10 dagar per kilo du har gått ner. Och sista fasen är den du skall följa resten av livet, Stabiliseringsfasen, där man äter som man vill sex dagar i veckan men har en ren proteindag kvar. De 2 sista faserna har jag inte läst på om, de är lååångt borta.

Ingen vägning, ingen mätning, man äter så mycket man vill av ovanstående tills man blir mätt. Jag tror detta kommer att passa mig jättebra. Det verkar vara lite olika bud på några livsmedel, ser jag när jag surfar runt. Vissa säger att skinka (gris) är OK andra att man skall undvika griskött. Vissa säger att ett par av grönsakerna ovan, t.ex. morötter, skall man inte äta till varje måltid, andra ger ingen sån begränsning. Låter ju i och för sig vettigt då morötter är väldigt söta. Jag har bestämt mig för att "lyda" det som står i boken jag har beställt, så blir det enklast.

Nog om detta. Jag provade popcornen igår. 10 st tror jag att jag åt :) Resten får följa med till jobbet idag. De var inte vansinnigt starka (enligt mina mått mätt), men de var tillräckligt starka för att inte vara jättegoda mer än ett par stycken. Nu har jag testat i alla fall.

Onsdag idag, vilket innebär träning och simning. Sedan röjning av ganska stökig lägenhet när jag kommer hem, för städerskan kommer i morgon. Önskar er en bra onsdag!

tisdag 20 mars 2012

Jaha

Gomorron. Tisdag. Slö- och slappedag (ingen träning eller annat inbokat efter jobbet). Hur gör ni andra, har ni fasta träningsdagar (och fasta dagar ni inte tränar) eller blir det som det blir?

Det var ju väldigt mycket stöd jag fick (ironi) efter det jag berättade om igår... Kanske tror ni lika lite på mig som jag gör? Nej, jag måste sluta tänka så. Det är klart att jag klarar av detta! Jag ringde igår till mina föräldrar och berättade om det, eftersom vi skall spendera påskafton och påskdagen tillsammans hela familjen på Ellös. Jag sa att jag skulle vara krånglig, och de sa att det är klart vi fixar det. Jag skall skriva en lista på vad jag kan äta och så fixar de det de kan, resten tar jag med mig från stan. Bra inställning!

Jag fick ett SMS igår om att ett paket var inlämnat till mig från cdon.com, och trodde det var boken jag väntar på... men det var en barnfilm jag beställt samtidigt, till systersonen. Hoppas boken kommer innan veckan är slut så jag kan läsa på lite och sen börja!

Måste bara visa vad jag fick av kollegan H igår... Vi pratade för länge sedan om stark mat och då berättade han om dessa, som jag inte visste fanns. Nu måste jag bara våga prova också...


Jag har i alla fall lovat att ta med mig till jobbet, för jag misstänker att detta inte är en påse popcorn man sätter i sig själv :)

På lunchen igår åkte Hanna och jag iväg till Lidl, och det var tur att vi åkte då för de hade kvar 2 vita, 1 svart och 5 bruna krukor. Jag ville ju ha 2 vita och 1 svart. Vi hann lämna av dem hemma också så jag slapp släpa hem dem själv, det var skönt. På fredag skall jag bjuda henne på thaibuffé för hon är alltid så snäll mot mig och hjälper mig med massa saker. Jag har ett 10-kort på buffén och det lär ju bli liggande nu ett tag, så det blir "en sista måltid".

Jag har förresten fått kallelse till ultraljud av höften. Inte förrän den 11 april blir det av, så det är bara att vänta. Sen telefontid hos läkaren igen för ny handlingsplan beroende på resultatet.

Igår tränade jag bara på gymmet i 50 minuter, jag struntade i att simma. Det var ganska fullt i simhallen och jag var trött i huvudet, orkade helt enkelt inte med stojet. Istället åkte jag hem och duschade, det var gött att komma hem.

Ha en bra tisdag!

måndag 19 mars 2012

Jag kan!

Gomorron. Ute är det värsta höststormen; vinden viner runt knutarna och det verkar som det haglar? Hallå! Våren skall ju vara här! Det bestämde jag ju igår!!

Igår beställde jag en bok. Jag har varit väldigt tveksam till om jag skulle berätta om det här...


Orsaken till detta är att jag så till den grad tvivlar på att jag klarar av det, att jag inte vill bädda för ett misslyckande genom att berätta om det. Sen slog jag näven i bordet och sa JAG KAN! Det är då själva helvete att min brist på självförtroende får mig att tänka så. Jag har en liten svart jävel som sitter på min ena axel och hela tiden talar om för mig att jag skall misslyckas. Klart jag måste berätta om det här! Jag har läst lite grann och följt min kära bloggvän Katarina, som påbörjade fas 1 för en vecka sedan. Det handlar mycket om proteiner, precis det som får mig att må allra bäst. Undrar om Dr Pierre Dukan visste hur bra hans namn skulle vara i Sverige...? DU KAN. JAG KAN. Jag börjar någon eller några dagar efter jag har fått boken, helst till helgen. Först vill jag dock läsa och hinna handla/förbereda. Tydligen är det mycket ägg i förslagen, vilket jag inte tål (blir kraftigt illamående) så jag får försöka hitta en väg runt det. Så, följer ni med?

Igår lyckades jag med konststycket att transportera 3 x 18 liter blomjord hem på moppen. Lätt var det inte... Jag hade en stor påse på ena styrhandtaget med TVÅ påsar i, och den sista hade jag i moppelådan där bak. Fasen vad jag har träningsvärk i armarna idag! Det var INTE lätt att köra med så skev vikt, tur att det inte är så vansinnigt långt mellan Plantagen och mig. Bara cykelvägar också, tur för trafiksäkerheten. Jag behöver i alla fall plantera om mina gröna växter här hemma, men när jag kom hem var jag så slut att blomjorden inte kom längre än till hallen. När jag väl var redo att ta itu med det så insåg jag att jag måste göra det ute på altanen, och då var det för sent på dagen.

Dagen fortsätter i blommornas tecken, idag skall jag ha med mig lunch till jobbet så att Hanna och jag hinner åka på en liten utflykt till Lidl. De har nämligen sådana här krukor för bara 59,90 kr:


De skulle vara perfekta på min altan. Jag insåg dock att det skulle bli lite svårt att transportera dem på moppen, så jag bad Hanna om hjälp. 3 st hade jag tänkt mig; 2 vita och så en svart i mitten. Det kan nog bli fint.

Usch nu är jag nervös för vad jag har satt igång med mitt "avslöjande" ovan. Men ju mer jag tänkte på det, desto mer insåg jag att jag inte kan ta den vanliga vägen ut: stoppa huvudet i sanden och låtsas som det regnar... Jag kan! Jag kan! Jag kan! Jag är också så förbannat trött på dieter och banting och skit, så jag gillar att man inte måste hålla på och räkna och väga så mycket. Wish me luck!

Håll i hatten och ha en bra måndag!

söndag 18 mars 2012

En vecka kvar

Gomorron. Nu är det bara en vecka kvar. Till vad? Till sommartiden. Då kan man väl säga att våren har kommit? På tal om våren läste jag en rolig grej på GP:s sida på Facebook, skrivet av en Kristian Wedel:

Nu har man alltså under loppet av en dryg vecka upplevt hagel, glansis på Stigbergstorget, dimma och svart gyttja som knastrade som sorbet på Majornas lekplatser. På trottoaren vid Majvallen öppnade sig ett veritabelt slukhål, alltså en underbar tjäl-lekshistoria för stadsdelens alla treåringar. Och snöade det inte tisdags? Tecknen hopar sig. Alla göteborgare vet vad de betyder: våren är här!

Gårdagen blev skön och lat, precis som en lördag skall vara. Hade lite tankar på att sticka till gymmet, men la ner dem. Pulade lite här hemma, löste lite korsord och hade det bra. Sen sov jag middag och efter det var det inte mycket som var rätt... Somnade nämligen när det inte var mycket tid kvar tills jag skulle äta lunch. Vaknade 2 h senare med världens blodsockerfall. Tack och lov för min hemlagade mat i frysten, det tog bara 2,5 minuter innan jag hade maten varm framför mig. Men tyvärr funkar jag så att om jag får ett sådant blodsockerfall så blir ingenting rätt med maten resten av dagen. Inte så att jag åt något som är "onyttigt", men jag mår illa och är superhungrig resten av dagen. Det blev en del knäckemackor igår, och protein. När jag mår så där så gäller det att inse att jag inte är hungrig utan bara mår dåligt. Förr i tiden (före op) kunde jag vid sådana här tillfällen sätta i mig väldigt mycket, nu går det ju inte tack och lov.

På eftermiddagen tog jag mig en promenad till Maxi och inhandlade ingredienserna till couscous med ugnsrostade grönsaker. Det blev en del grönsaker (inte så många olika, men mycket):


Här är de innan de åkte in i ugnen. Fast först tog jag alla grönsakerna och stoppade i en 5 litersplastpåse. Där i hällde jag också en skvätt citronolivolja, en skvätt solrosolja med chili (från burken med soltorkade tomater) och massa vitlök (så klart...). Sen skakade jag om allt innan jag hällde tillbaka det på plåten. In i ugnen medans jag gjorde i ordning couscousen. Sen blandade jag allt, tillsammans med lite soltorkade tomater:


Nu har jag så jag klarar mig ett tag... äter ju bara ca 50 g åt gången :) Vet inte hur många liter bunken rymmer, men det är en del (går utmärkt att frysa enligt svägerskan). Gott luktade det i hela köket i alla fall! Jag rörde också ihop en laddning av min supergoda (och starka) tzatsiki igen, den "måste" man ju ha när man äter torr couscous...

Här hemma yr det katthår. Jäklar i min lilla låda vad hon fäller nu! Vinterpälsen är det som ryker, fast jag fattar inte vad en innekatt skall med vinterpäls till... Jag borstar henne ofta, och trots det så är allt hårigt. Jag tvättade min fleecemorronrock igår (och tumlade för att bli av med alla hår) och den är redan lika hårig igen... Hoppas det inte varar så länge...

Ett förtydligande också angående träningsfrågan jag ställde igår: Jag menade att jag gör 3 x 10 eller 3 x 12 eller 3 x 15 reps. Missade det där med 3 x....

Idag har jag inga planer heller, precis som jag vill ha det. Önskar er alla en härlig söndag!

lördag 17 mars 2012

Lite sovmorron

Gomorron. Igår kväll bestämde jag mig för att "ta ledigt" nu på morgonen, och inte åka till Valhalla. Nu på morgonen kändes det som ett bra beslut då det regnade ute när jag vaknade :) Cornelia väckte mig 7.30, jag hade kunnat sova mer...

Jag skrev igår att jag inte behövde övertala mig själv att åka till gymmet om jag åkte direkt från jobbet, men det var ju fel... Igår hade jag mer än gärna styrt moppen hemåt, men jag tog ett snack med mig själv och åkte till gymmet istället. Det var tydligen flera med samma åsikt för det var ovanligt mycket folk för att vara en fredag. Igår gick det mycket enklare att göra övningarna, inte segt i kroppen alls. Jag har faktiskt sänkt mina vikter på några maskiner som har med armarna/axlarna att göra, för jag har kommit fram till att det är onödigt att få ont varje gång.

En sak som jag undrar dock (när det gäller de maskinerna jag inte får ont av): vilket är bäst? Att öka vikten i en maskin eller att öka antalet reps? Jag är inte så stark, så om jag ökar vikten ett snäpp, så får jag minska antalet reps. Så säg att jag kör 12 reps med 20 kg på en maskin. Skall jag öka till 25 och minska till 10 reps, eller vara kvar på 20 och öka till 15 reps? Någon som vet vad som ger mest effekt?

Simningen efteråt var lika skön som vanligt. Det måste vara det bästa sättet att avsluta ett träningspass, tycker jag :) Vissa vill basta, jag vill simma...

Behöver jag säga att jag somnade som en stock i soffan vid 21-tiden? Vaknade en timme senare och var vaken till midnatt, därav mitt beslut att ta "sovmorgon" idag. Som jag skrev igår så behöver jag inte vara duktig hela tiden. Lustigt det där egentligen, jag är en förklädd latmask som vill vara duktig. Snacka om motsatta poler... För egentligen är jag en mycket bekväm och lat person som helst inte vill göra något alls (typ träna), men samtidigt är det skönt och får mig att må bra. Lite schizofreni kanske?

Jag har inga stora planer för helgen, lite småsaker som skall fixas. Jag skall t.ex. försöka mig på att laga ugnsrostade grönsaker med couscous, som jag fick hos svägerskan i söndags. Någon som har en aning om hur länge de skall vara i ugnen och vid vilken temperatur? Jag tänkte mig inte så stora bitar, mittemellan, typ morotsstubbar på 2 cm, halva eller kvartade champinjoner, paprikabitar, zucchini och kanske något mer. Sen skall jag till gymmet idag eller i morgon, kanske äntligen få tummen ur och lägga upp mitt andra par nya jeans... Lite småsaker helt enkelt.

Cornelia sitter just nu som en matrona på min laptop:


Jag önskar er alla en bra lördag.

fredag 16 mars 2012

Fröken duktig

Gomorron. Det var ett bra tag sen nu, men i natt blev jag väckt kl 1.30 och var klarvaken. Somnade inte om förrän kl 3. Vad väckte mig? Mobilen... Ploppet när jag får mail stör mig inte när jag sover. Av någon konstig anledning så vaknar jag inte heller av ljudet då jag får sms eller om en app uppdaterats, men däremot så hade jag missat att stänga av att när jag får en viss typ av meddelanden så skall telefonen dessutom vibrera. Ljudet och vibreringen (på mitt träsängbord) gjorde att jag vaknade. Tur att det är fredag idag :)

Igår pratade vi om fröken duktig hos psykologen. Jag har väldigt höga krav på mig själv och skall alltid vara duktig. När jag inte lyckas (med vikten, med träningen p.g.a. skador, med annat) så blir jag arg och frustrerad på mig själv. När det gäller träningen så hade det ju varit mycket bättre om jag inte tog i så mycket att jag hela tiden fick ont i höft och/eller axel, d.v.s. insett mina begränsningar... Det hade ju varit bättre om jag sänkt ribban lite och tränat mer skonsamt och inte behövt göra flera veckors uppehåll. Men det är en sak att VETA och en annan sak att GÖRA. Jag måste i alla fall försöka sluta vara så besviken på mig själv hela tiden. Det är jag i alla avseendet utom ett; på jobbet. Där är jag nöjd med det jag gör, jag vet att jag gör ett bra jobb och jag trivs superbra. Så där är självförtroende på topp, men så fort jag går utanför dörrarna så dalar det i botten och jag blir väldigt osäker på mig själv. Vi har bara skrapat lite på ytan, så det skall bli intressant att återkomma till detta.

På hemvägen från psykologen så åker jag förbi Netto. Jag brukar hoppa in där på torsdagar för att se om de har något roligt/bra i hyllorna. Förra veckan fingrade jag lite på ett par duntofflor i svart med vita prickar. Jag köpte dem inte för jag har ju ett par jättegoa fårskinnstofflor... Men igår fanns de kvar, och nu kostade de inte 69 kr (som är väldigt billigt) utan 24,50 kr. Så nu sitter jag här med mina nya duntofflor, de är jättemjuka.

Med mitt nya operativsystem i mobilen har det tillkommit lite funktioner. T.ex. så kan jag ta panoramabilder jättelätt utan någon som helst bearbetning. Jag testade lite i mitt vardagsrum igår:


Nu vet jag inte hur stor bilden blir när man klickar på den, men jag tror det är 5 kort som sitter ihop. Mitt vardagsrum ser enormt ut :) Kul grej!

Idag blir det träning igen direkt efter jobbet. Jag får böja mig för det 2 nackdelarna med att träna direkt, för fördelarna är så mycket större. Risken att jag inte kommer iväg annars är ju överhängande :) Nackdelarna med att åka direkt är dels att jag måste ta moppen till jobbet och således "förlorar" 2 promenader. Sen är maten också ett problem. Egentligen skulle jag behöva åka hem och äta middag, sen vänta lite innan jag tränar. Istället får jag vända på middag och kvällsmat och äta kvällsmaten före, d.v.s. 2 mellanmål efter varandra. Men det går det med!

Ha en bra fredag!

torsdag 15 mars 2012

Seg i huvudets kola

Gomorron. Halva mars har gått, det finns ju hopp om att vi skall få vår. Att det inte kommer mer snö. Vi har haft väldigt lite snö i år, till min stora glädje. Om de nu bara kunde ta bort allt rullgrus på cykelbanorna också :)

Igår åkte jag till träningen direkt efter jobbet. Så mycket bättre än att gå hem först. Jag behövde inte övertala mig själv alls, det var bara att åka. Jag var pigg och längtade efter att träna. Går jag hem blir det tvärtom. Jag var inte, som jag skrev i rubriken, seg i huvudets kola (citat från en av Galenskaparnas/After Shaves shower), men däremot seg i kroppen upptäckte jag. Allt var segt, men jag körde på ändå. Förundrades över 3 herrar i 60-årsåldern som uppenbarligen tränade tillsammans. En person använde en maskin, de andra stod bredvid och pratade med varandra och honom. Sen pratade de lite till och så bytte de person som använde maskinen. Men först skulle de ändra inställningarna. Så höll det på hela tiden och under tiden de körde 3 vändor var på den maskinen hade jag klarat av ALLA mina maskiner. Vi snackar alltså 45 minuter. Himla tur att jag hann med den maskinen innan de kom dit...

Sen gick jag och simmade, och där gick det väldigt långsamt till en början. Fattar inte varför jag var så seg i kroppen, men efter ett par vändor märkte jag att jag simmade fortare :) Skönt var det i alla fall, som vanligt. Vad som inte var skönt (eller fräscht) var att det var äckligt mycket pölar med brunt vatten som läckte från taket i duschrummet. Det ser ut som om någon hällt Coca Cola på golvet. Fattar inte att de inte gör något åt det, det var ju flera veckor sedan det började droppa! Så ofräscht!

Hem och äta middag. Gjorde faktiskt lite klyftpotatis, det har jag inte ätit sen jag hade tjejträff här i september, så det var ett tag sedan. Men tzatsikin jag gjorde i måndags var supergod att doppa klyftpotatisen i. Det klagades lite på jobbet igår över att jag stank vitlök, men nu är den slut...

Idag är det torsdag. Det innebär snabb färd till psykologen direkt efter jobbet. Ingen snö i sikte, så det blir moppen.

Ha en bra torsdag! Snart är det helg :)

onsdag 14 mars 2012

Krom

Gomorron. Alla pigga & glada? Jag är inte pigg. Eller jag var det inte när jag gick upp. Nu för tiden trycker jag på snooze väldigt sällan, men idag var en sådan dag. Fast jag vågar inte somna om eftersom jag använder snooze på mobilen så sällan att jag är orolig för att jag istället har stängt av larmet...

Igår var det ledig tisdag. Inte från jobbet, men från eftermiddagsplaner. Jag hade med mig moppen tillbaka från lunchen och stack över till Sisjön efter jobbet. Där köpte jag krom på Life-butiken. Jag har hört att det hjälper flera personer mot sötsug och framförallt att det jämnar ut blodsockernivån. Jag får ju ibland riktigt snabba blodsockerfall, det handlar om minuter tills jag är skitdålig, och skulle gärna slippa det. Sen har jag hört om andra där det inte hjälper alls. Jag provar i alla fall, jag blev inte ruinerad, en burk med 90 tabletter (man tar en om dagen) kostade 69 kr. Någon som har tagit krom och har bra/dåliga erfarenheter?

Annars tog jag det väldigt lugnt igår, mycket TV som det gärna blir på tisdagar. Slött och trevligt. Pillade lite med mobilen som fick nytt operativsystem under dagen. Fick mig några goda skratt åt den nya ansiktsigenkänningen, som man kan ha för att logga in. Ungefär hälften av gångerna fick jag svaret "Du ser tyvärr inte bekant ut". Haha. Sen om det är för mörkt i rummet får man svaret "Det gick inte att hitta något ansikte". Kanske lite mer förståeligt men formuleringen var ju lite lustig... Men ansiktsigenkänningen funkar nog inte så bra, vår vd lyckades logga in sig på kollegans telefon, och de är INTE lika.

Idag blir det gymmet och simning. Jag tar med mig sakerna direkt nu på morgonen, så blir det inte sån kamp att åka iväg sen :) Det enda som blir jobbigt då är att jag måste ha något i magen mellan jobb och träning. Det får bli yoghurt och knäcke, det har jag på jobbet.

Ha en bra onsdag!

tisdag 13 mars 2012

Ultraljud

Gomorron. Visst har det ljusnat väldigt de senaste dagarna? Igår morse runt 7 var det fullt ljus ute och jag fick kolla på klockan flera gånger, för jag trodde att jag var sen. Härligt att det går åt rätt håll!

Läkaren ringde en timme före utsatt tid igår. Han hade fått plåtarna och journalen från Annedalskliniken och höll med den läkaren om diagnosen DÅ. Men han höll forfarande fast vid att han tror att det är en kombination av trokanterit (inflammation) och något artrosliknande. Istället för att göra en ny magnetröntgen har han nu istället skrivit remiss till ett ultraljud. Detta görs delvis under rörelse, så man kan se hur musklerna rör sig. Sen skall jag ha telefontid med läkaren igen, när utlåtandet har kommit. Jag frågade lite om cortisonsprutor, men han sa att man inte skall ta dem för ofta. Fast om ultraljudsläkaren anser att jag behöver en så får jag en då jag är där. Då blir jag förhoppningsvis smärtfri ett par månader i alla fall.

Det är så skönt när man träffar på en läkare som verkligen bryr sig. Som inte bara sticker en spruta i en för att det skall bli tillfällig lindring, utan som vill gå till botten med varför jag har så ont. Som lyssnar när jag säger att jag verkligen VILL träna och promenera, men att det inte går när jag har så ont. Annars är ju standardsvaret att man skall gå ner i vikt, så blir allt bra, även om du kommer in med öroninflammation eller ett stukat lillfinger... Känner ni igen er? Ibland har man bara lust att slå läkaren på käften... Men som sagt, denna läkare är vettig och jag fick stort förtroende för honom.

När jag köpte räkor förr-förra fredagen köpte jag också en aioli från Lallerstedt (tror jag). Tog en tesked från den och visst, den var god, men väl fet, och jag ville inte ha resten av burken. Tog den till jobbet och gav den till kollegan. Såg dock aldrig att hon tog hem den, så igår när jag visste att jag skulle äta kyckling och couscous till lunch så tog jag hem den igen. Det blir ju lätt torrt utan något klet till. Tog en tesked, och visst, det var gott, men jag mådde illa halva eftermiddagen av det. För fett. Så nu tar jag tillbaka burken igen :)

Istället gick jag till Maxi och köpte gurka och laktosfri Medelhavsyoghurt. Gjorde en tzatsiki på den när jag kom hem. Missbedömde lite hur mycket vitlök jag borde ha i (hade den i frysen) och hm... den blev "lite" stark. Den var jättestark direkt när jag rörde ner vitlöken, alltså innan den hunnit dra... Jag hade bara använt halva burken yoghurt, fick spä med den andra halvan också. Fortfarande starkt, men inte lika illa. Det blir tuggummi efter lunch idag för att skona kollegorna, men å vad gott det är med en riktigt stark tzatsiki.

Det var verkligen inte lätt att åka till gymmet igår, å vad det tog emot. Men jag åkte ändå. Klapp på huvudet. Tog det dock lite lugnt då höften inte alls är snäll just nu. 40 minuter på gymmet och 20 minuter i poolen fick räcka.

Idag är det "vilodag", tisdagen är helig. Myskväll i soffan blir det :) Ha en bra tisdag!

måndag 12 mars 2012

Idag ringer läkaren!

Gomorron. Sitter och tittar igenom korten jag tog med mobilen igår på släktkalaset, och konstaterar återigen att vi är Löjliga familjen. Ett fåtal kort var OK, på alla andra görs miner och vi ser inte kloka ut. Flera bilder på mig, min syster och min svägerska när vi gör "duck lips" och annat trams. Endast svägerskans pappa blev riktigt bra på bild.

Trevligt hade vi det i alla fall och som vanligt bjöd svägerskan på god mat. Det var grillade kycklingfiléer, couscous med ugnsrostade grönsaker, en delikat grönsallad och 2 olika såser. Mycket gott. Jag hade inte ätit couscous sedan operationen och trodde att jag skulle få ont i magen av det, som jag får av vitt ris, men icke. Mycket gott och jag fick med mig en stor låda med couscous hem. Jag skall frysa in det i portioner så att jag kan äta det med t.ex. kycklingfilé. Mycket gott med ugnsrostade grönsaker i, jag har bara ätit det "naturellt" och kan då säga att jag inte var så imponerad.

Som vanligt på släktkalas tjötades det massor. Vi har t.ex. bestämt att syrran med familj, brorsan med familj och jag (med Cornelia) skall åka till Ellös och fira påsk med hela klanen däruppe. Vi skall sova över och ha det trevligt i 2 dagar. Sen fick jag reda på att mina föräldrar tänker bege sig ut och segla igen vid midsommar och då vara borta 3 månader. Färden går söderut och de kommer att lämna båten någonstans i Medelhavet inför nästa säsong.

Vi Skypade också med Rebecca (min brorsdotter) i England, och det var kul. Jag har inte "sett" henne sen förra sommaren då hon var hemma.

Idag efter jobbet skall läkaren ringa. Jag pratade med mina föräldrar (läkare och sjuksköterska) om detta i bilen på väg till Borås igår. OM det är så att det är trokanterit och jag då inte kan räkna med att bli bättre, så har jag BESTÄMT mig för att jag får acceptera det. Jag får vara glad när jag är mer eller mindre smärtfri (helt smärtfri i höften har jag bara varit de 2 ggr jag har fått cortisonspruta under de senaste 3 åren), och njuta av promenader när det går. Jag måste försöka att inte lägga så mycket negativ energi på att tycka illa om min kropp som sviker mig och vara så förbannat frustrerad och besviken som jag varit den senaste tiden. Gilla läget helt enkelt, och göra det bästa av situationen. Men jag hoppas verkligen att han säger att något går att göra åt saken. Så håll tummarna!

Efter det samtalet så blir det gym och simning. Det blev ju alldeles för lite av den varan i helgen, men så blir det ibland. Ha en bra måndag!

söndag 11 mars 2012

Så besviken

Gomorron. Solen skiner ute och jag fick sova ända till kl 7. Dagen börjar alltså bra. Gårdagen däremot blev inte alls som jag hade tänkt mig. Simning, men ingen träning och ett jäkla flängande fram och tillbaka.

Jag stack ju iväg och simmade senare än vanligt, för jag hade tänkt att träna på nya gymmet på vägen hem. Kände dock när jag hade simmat att det inte skulle funka, jag behövde min gröt. När jag sticker iväg och simmar så tidigt så tar jag en knäcke före och äter min gröt när jag kommer hem. Så det var bara att sticka hem och äta den. Fast jag åkte förbi hemma och åkte till Maxi istället, för jag behövde ta ut pengar till min brorson och köpa något till syrran. Efter ett samtal med henne löste det sig, presentkort på H&M bidde det.

På H&M köpte jag också ett gäng strumpor, givetvis i blått... Gillar blått :)


7 par för 99 kr, helt OK tycker jag. Inne på Maxi hittade jag en brun kofta som var jättego. Nedsatt från 249 kr till 99 kr. Den fick också följa med hem.

Hem och äta gröt. Packa om väskan. Tog på mig koftan och upptäckte att det var en tråd som gått av på armen, så det skulle snart bli ett stort hål. Stack iväg till mitt Maxi igen, och fick bytt koftan. Sen åt andra hållet, mot nya gymmet. Det tar ett tag att moppa dit, så det var skönt att solen sken, men fasen vad det blåste!

Väl framme konstaterar jag först att de inte har tänkt på att folk skall ta något annat än bil eller fötter dit. Ingenstans att ställa moppar/cyklar. Kommer in och möts av ett dammigt stort rum med träningsapparater och receptionsdisk. En del folk tränar, så lite action var det i alla fall. Det utlovade "provsmakning av barer och drycker" var ett litet bord med några små glas med gul vätska i. Ingen flaska bredvid så man kunde se VAD det var man skulle provsmaka...

Drog mitt kort och undrade hur man skulle göra med skåp. På Åby köper man ett magnetband för 100 kr som går till alla skåp, eller också lägger man 10 kr i myntfacket i ett skåp och får sen en nyckel. Kvinnan i receptionen säger då att skåpen inte har kommit än, så man får antingen ställa sin väska och alla sina kläder bakom disken, eller också bära med sig dem runt alla maskiner. OK, redan här började jag undra vad fasen de sysslade med... Jaha sa jag. Det lät ju mindre bra. Då sa hon att hon kanske skulle visa runt så att jag förstod. Hon visade mig in i ett stort rum som var som en byggarbetsplats. Där sprang massa karlar omkring. Detta är damernas omklädningsrum, sa hon. Det är inte riktigt klart än. Jomenvisst. Det kunde jag liksom se själv.

Jaha, var byter man om då? Inte här inne där alla karlar springer, sa jag. Det gör man här, sa hon och visade in mig i en skrubb som inte var större än en garderob och också var en byggarbetsplats. OK... men var duschar man? Det kan man inte sa hon. Då gick jag. Fy fan vad besviken jag var. Jag hade verkligen sett fram emot detta i flera veckor. Att få träna på ett fräscht ställe. Ha! Fräscht! För en dammallergiker var det ingen hit. Jag hade aldrig kunnat träna där och få upp flåset utan att få värsta anfallet, jag som inte ens har astma...

Jag tycker det var så dåligt att de inte skrev ett ord om detta på Facebookgruppen som Life-gymmen har. NU har de skrivit (som svar på min kommentar) att de skall hålla oss informerade. Och så har vi fått reda på att pga att säkerhetsslussen inte har kommit så har de väldigt begränsade öppettider nästa vecka, inte ens öppet hela dagarna. Så var det med den storslagna invigningen av Life Mölndal som skall vara öppet 24/7 från och med den 10 mars!

Stack iväg till Maxi Mölndalsvägen som ligger i närheten, för jag ville köpa min favoritsalsa, Santa Maria Chipotle salsa, som mitt Maxi av någon anledning slutat med (men skall ta in igen). Den var slut där också :( För att pigga upp mig köpte jag några trosor i glada färger istället.


Passande på att handla lite annat också som jag inte hittat på mitt Maxi. Hem och lämna av detta, sedan vidare till ÖoB. Deon som var billig var slut, hittade en annan. Sen HEM. Det blev många km på moppen igår. Resten av dagen/kvällen blev det korsord, bok och TV. Jag kollade INTE på Melodifestivalen. Inte en enda minut. Däremot blev jag inspirerad när jag satte på TV:n och såg att femman visade Bee Movie. En film jag köpte för ett par år sedan för att se tillsammans med systersonen Vincent, men det har inte blivit av. Satte på den, med engelskt tal, vilken man kan göra när man ser barnfilmer utan barn i närheten :) Den var riktigt söt.

Idag blir det kalas i Borås för lillasyster Åsa och brorsonen Isac. De fyllde år 7 respektive 9 februari, men det har inte blivit av att vi har haft kalas tidigare. Vi kommer att sakna Isacs systrar; Emma är på Hawaii och Rebecca i England.

När jag gav mig själv träningsledigt i fredags så tänkte jag att jag skulle träna lördag, söndag och måndag. Lördag blev ju inte av och när det gäller idag så måste jag ha drabbats av hjärnsläpp. Jag hade helt glömt bort kalaset. Visst jag kan hinna träna innan vi skall åka vid halv 1, men jag har lite annat jag måste fixa innan. Jag lär inte vara hemma förrän vid 19-tiden ikväll heller, så då hinner jag inte träna heller. Riktigt slö denna helgen, men det må vara hänt.

Ha en bra söndag!

lördag 10 mars 2012

Senare morronsimning idag

Gomorron. Hade ställt klockan på 6, men "någon" väckte mig 5.45. Jag är väldigt nyfiken på vad det är hon vill egentligen med sitt jamande. Inte kan det väl bara vara att hon tycker att jag är tråkig som sover?

Igår bestämde jag mig faktiskt för att ta "riktig" fredag och gå direkt hem från jobbet och sedan inte lämna lägenheten. Att inte åka och träna och simma alltså. Det var jätteskönt att slippa bege sig ut igen och jag njöt verkligen. Jag skall ju simma och träna idag, troligen träna i morgon och så simma och träna på måndag. Någon måtta får det ju vara sa jag och unnade mig en ledig dag :)

Idag har jag senarelagt min morronsimning på Valhalla. Jag brukar ju vara där när de öppnar klockan 7, men idag sticker jag vid halv 9 istället. Jag har nu äntligen fått reda på när Life Mölndal öppnar, de har inte gjort den informationen lättåtkomlig. Hittade den inte på deras hemsida, ringde till mitt gym och de visste inte, fick en fin reklamfolder och där stod det inte. Till slut fick jag svar på min fråga på Facebook. Visserligen skall de ha öppet 24/7, men jag misstänkte att de inte skulle öppna vid midnatt i natt... Det nya gymmet ligger på vägen hem från Valhalla, så jag skall dit och träna då. Det blir ju lite extra omständligt då jag måste duscha 2 ggr, och andra gången med blöta handdukar, men det får gå. Det skall bli spännande att se hur det ser ut och hur stort det är.

Sen måste jag iväg till ÖoB, har inget sköljmedel kvar och så hade de Palmolive deo för 10 kr/st :) Resten av dagen skall jag inte göra något avancerat. I morgon blir det kalas i Borås för brorsonen, en hel månad efter hans födelsedag. Vi firar syrran också, de fyllde 7 resp. 9 februari. Hm. Kanske dags att tänka på födelsedagspresenter? :) Isac är enkel: pengar. Men syrran?? Hjälp!

Ha en bra lördag!!

fredag 9 mars 2012

Det blev fredag denna veckan också!

Gomorron. Visst är det extra trevligt och vakna och inse att det är fredag? Jag gillar fredagar skarpt; de börjar med frukost på jobbet, där vi hinner sitta ner och snacka lite längre än en vanlig fikarast. Sen är det alltid en annan stämning på jobbet på fredagar. I kväll blir det gymmet och simhallen, och det är ju extra trevligt då jag kommit på att jag mer eller mindre är ensam där då. Allt som allt är fredagar bra dagar!

Jag trodde ju inte att det skulle gå att moppa till psykologen igår, men det gick. Jag gick hem efter jobbet och hämtade moppen, men jag gick inte in, eftersom Cornelia blir så skrikig då. Det innebar att jag inte hade några överdragsbyxor och bara de tunna mockahandskarna jag köpte i helgen. Dit gick det bra, men katten vad kallt det var när jag åkte hem! Fingrarna var som ispinnar...

Mötet hos psykologen gick bra, vi håller fortfarande på att gå igenom "allt". Vi har inte börjat "gräva" så mycket än. Det blir mest så att jag snackar om en sak och så glider jag över på en annan (allt hänger ihop) och så håller det på så. Det känns som om jag har pratat i flera timmar när jag går därifrån, men trots att vi inte går på djupet så får jag några aha-upplevelser.

Jag fick en kommentar igår från en annan Anonym som gjorde mig väldigt glad. Här är den:

INTE samma "Anonym" som ovan :
Hej Lena ! Har med nöje följt din blogg o din vardagskamp i några månader,beundrar din kämpaglöd - tycker du är JÄTTEduktig,som jobbar på med din vikt o dina problem (känner igen mycket av mig själv i dig)! Tycker du är en inspiration och en förebild !
KÄMPA PÅ ,trägen vinner !!
Till den "andra" Anonym,som gör sig besvär att läsa din blogg,och se´n klanka ner på den,vill jag bara säja : sköt dig själv och skit i andra !!
Var och en väljer sitt liv och sin livsföring själv,pga olika förutsättningar,och det värsta som finns är förnumstiga typer som, oombedda,talar om hur DOM tycker andra ska leva SITT liv !

Kram till dig Lena!

Den gjorde mig väldigt glad. Jag gick omkring med ett leende på läpparna hela eftermiddagen. Tack!

På tal om kommentarer så kom Cornelia (haha, nej, inte min Cornelia!) med ett bra tips igår! Äntligen funkar trådade kommentarer i Blogspot! D.v.s. istället för att jag skriver en lång kommentar själv där jag svarar på era, så kan jag svara på varje kommentar nedanför. Läs mer om hur man fixar det här, om du har en egen blogg.

Måste förresten nämna att den där sockerdumpningen jag hade i söndags (då jag åt en bar av ett aldrig tidigare provat märke) verkligen var effektiv :) Kakorna som stått på bänken på jobbet hela veckan, alla godsaker i affären när jag varit där och alla andra frestelser: inte en enda har lockat mig det minsta. Minnet av koman jag hamnade i är alldeles för starkt. Hm. Bästa bantningsmetoden? :)

Förra helgen startade jag en grupp på Facebook för oss som gick i samma klass i grundskolan. I förrgår beställde jag en klasslista från Regionarkivet, så nu skall vi förhoppningsvis kunna få tag på resten. Det vore skitkul om vi kunde få ihop en klassfest! Kan inte fatta att det i år är 31 år sen jag gick ur grundskolan. Jag vill inte påstå att det känns som igår, men inte känns det som 31 år sen...

Ha en bra fredag!

torsdag 8 mars 2012

Vitt ute :(

Gomorron. Å så var det vitt ute igen. Vill inte! Inte på en torsdag! Det blir så himla krångligt i eftermiddag när jag skall till psykologen. Då måste jag ta bussen, och gå tidigare från jobbet. För att jobba in det måste jag gå dit tidigare nu på morgonen. Så mycket smidigare att moppa. Egentligen borde jag inte bo i detta landet för jag finner ingenting njutbart eller bra med snö. Ingenting.

Angående sport-BH:n jag skrev om igår så hade de inte den större storleken. Jag fick istället förslaget att ge den till en vän som kunde vara testpilot istället för mig. Så det gjorde jag, och jag blev faktiskt inte alls förvånad att den passade henne, som har storlek 70 någonting... Det stod ju 80-85 på, men eftersom jag inte ens fick den över armbågarna (innan huvudet) så misstänkte jag att det skulle till en betydligt mindre person för att komma i den. Tråkigt när de felmärker saker så.

Istället skall jag få testa te! Inte via Smartson, utan via Buzzador. Jag har inte buzzat något sedan maj 2010, och under tiden har mina vänner, bland annat Katarina och Jenny, buzzat en väldans massa olika saker. Jag ansöker och ansöker men får inte komma med. Men nu fick jag alltså komma med, och förhoppningsvis vänder turen, för enligt folket på Buzzador handlar det mycket om tur att komma med.


Igår blev det simning. Himla tur att jag åkte i stort sett direkt efter jobbet, hade tänkt skjuta på det och åka senare, men ångrade mig. Det snöade bara lite när jag åkte hem, så det var inte så jobbigt att köra. Blåste gjorde det däremot massor. Jag hoppade över gymmet igår för jag hade sån fruktansvärd träningsvärk i hela kroppen. Jag körde mycket armar på gymmet i söndags, och så gick jag ju en rask promenad i måndags.

Nu har Anonym varit i farten igen. Jag lovade ju att jag inte skulle bry mig, men jag måste bara få säga en sak. Alla personer vill inte leva i tvåsamhet. Jag vill inte det. Jag har t.ex. ALDRIG varit intresserad av att skaffa barn. Jag sitter INTE hemma och sörjer för att jag inte har en pojkvän/make. Hade jag gjort det så hade jag gjort något åt det. Så sluta tjata om att jag skall nätdejta!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills de inviger det nya gymmet! Ser så fram emot att se hur det är! Givetvis så kommer säkert snöhelvetet ligga kvar så att jag inte kan moppa dit, men det går ju bussar, även om det är mycket krångligare på helger.

Ha en bra torsdag!

onsdag 7 mars 2012

Testpilot och storleksstrul

Gomorron. Jäklar i min lilla låda vad jag är stel i benen idag. Det var ju ett tag sedan jag gick någon längre sträcka, så måndagens promenader har nu satt sig i benen. Fast man tycker ju att kroppen borde vänja sig, jag har ju ändå ganska många mil "under bältet"...

För några dagar sedan fick jag reda på att jag var utvald som testpilot för Pierre Robert Sport-BH. Jag fick den i brevlådan igår. Det började inte så bra... Jag hade fått välja storlek utifrån min BH-storlek, och jag var förundrad över att jag inte skulle ha den största storleken, XL. Jag borde inte funderat utan bara beställt den... nu tog jag L, för det passade ihop med min storlek. Nåväl, jag fick den inte ens över huvudet... bra början... not.


Det hade väl jag kunnat räkna ut att denna inte skulle passa mig... Jag har i alla fall mailat dem och frågat vad jag skall göra nu. Jag tror nämligen inte att nästa storlek, den största, skulle passa mig heller. L passar 80-85 C-E och XL passar 85-90 C-E. Får jag inte L ens över huvudet så lär det ju knappast bli någon större skillnad till nästa storlek. Det blir nog ingen testning för mig :( Det är väl som med många andra klädesplagg, storleksmärkningen är inte i närheten av verkligheten... Denna sport-BH går inte att ta på sig på något annat sätt än att dra den över huvudet, så det blir ju lite problem om den fastnar redan där :)

Flinar lite när jag ser bilden på den smala tjejen ovan. OM jag skulle komma i denna sport-BH så skulle jag ALDRIG bara ha den... Haha, jag skulle inte bli insläppt på gymmet med alla mina magar hängandes.... Haha, vilken syn! Nä, en t-shirt ovanpå är nog bäst för alla :)

Annars hände inget speciellt igår. Tisdagen är ju min "hemmakväll", men först var jag och handlade lite. Gick förbi jobbet på vägen hem och lämnade min yoghurt, lite onödigt att först bära hem den för att sedan bära tillbaka den, när jag ändå går förbi på vägen hem :)

Sen hem och slappa lite med lite korsord, och så röjde jag upp i köket. Jag får ta resten av lägenheten ikväll, trots att jag hade för avsikt att inte lämna det tills då. Det blir ju efter gymmet och då vill i alla fall jag helst krypa upp i soffan, men som man bäddar får man ligga...

Idag blir det som sagt gym och simning. Jag fick förresten frågan i en kommentar igår om jag äter Omega3. Japp, det har jag gjort varje dag i ca 10 år. Tyvärr kan jag alltså inte börja med det för att se om det gör höften bättre.

Ha en bra onsdag!

tisdag 6 mars 2012

Second opinion

Gomorron. Gick och la mig före 22 igår, så jag fick hela 7 h sömn. Inte mycket egentligen, men jag brukar sova 6,5 h. Egentligen borde jag se till att det alltid blir minst 7 h...

Igår ringde jag sjukförsäkringsbolaget, och sköterskan höll med om att en second opinion nog inte var så dumt. Jag fick tid redan igår kväll kl 18.15 på Carlanderska. Smart med kvällsmottagning så man slipper gå ifrån jobbet.

Jag bestämde mig för att gå en bit av vägen dit, så att jag hade riktigt ont när jag kom fram. Jag hann inte gå så långt som jag hade velat, för det är en bit dit. En promenad på 36 minuter blev det till att börja med. Sen blev det bussen ett tag och jag fick stänga av telefonen och RunKeeper för jag hade glömt ladda batteriet extra. Min telefon måste laddas minst en gång om dagen bara för normalt bruk, och skall jag göra något på eftermiddagen som innefattar RunKeeper så måste den laddas fullt innan jag går från jobbet. Nackdelen med en Smartphone...

Det blev i alla fall sammanlagt 3 promenader på 36+20 minuter på vägen till Carlanderska och 20 minuter på vägen hem igen. Doktorn jag kom till var densamma jag var hos i höstas med min axel. Han lyssnade på mina problem och klämde och böjde. Han ville ta in journaler och plåtarna från magnetröntgen jag gjorde i december 2009 innan han ställde en diagnos. Vi har telefontid nästa måndag, så nu är det bara att vänta. Enligt honom så är det inte alls ovanligt med en sån segdragen inflammation i en höftmuskel, det heter trokanterit. Inte alls bra, jag vill ju att det skall vara något som man kan fixa! Mina smärtor tyder på att det är trokanterit OCH något annat, t.ex. förstadiet till artros. Det som talar emot "bara" trokanterit är att det inte blir bättre av vila. Vi får se, han skall ha en handlingsplan på måndag i alla fall.

Det blev alltså inget gym och ingen simning igår, men jag promenerade ju i alla fall en del. Idag blir det ingenting, tisdagar är "heliga", den enda kvällen i veckan då jag inte gör något efter jobbet. Jag har dock lite att fixa med här hemma, städerskan kommer på torsdag och det är en del att röja. Gör jag det inte ikväll så måste jag göra det efter träningen i morron... Symaskinen står också framme för uppläggning av mitt andra par jeans, skall se om jag får tummen ur...

Ha en bra tisdag!

måndag 5 mars 2012

Hur man pajar en söndagseftermiddag...

Gomorron. Känns som jag inte sovit på en vecka, sviter kvar från igår (se nedan). Jag gick och la mig 21.30 igår, och somnade väl en halvtimme senare, så sovit har jag gjort. 7 h.

Dagen började bra igår. Satt och slösurfade lite, spelade lite spel och läste bloggar. Klockan 9.30 bestämde jag mig för att jag skulle åka till gymmet när de öppnade kl 10. Nu blev det lite försenat, för jag kom på att jag behövde ladda min vattentäta mp3-spelare. Att åka till badhuset en söndag utan något att stoppa i öronen var inte aktuellt. Jag var påklädd, färdigpackad och färdigladdad vid 11.30 och stack då iväg.

Gymmet var mer eller mindre tomt, ungefär som i fredags kväll. Jag började som vanligt med sittcykeln, då kan man kolla på TV samtidigt. Inget ljud, för det är jättehög musik i högtalarna, men man kan ju läsa texten. Strax efter jag satte mig så började ett program på 7-TNT som hette Urban Legends. Intressant. Så istället för att cykla 5-15 minuter som jag brukar så höll jag ut i 25 minuter. Programmet var inte klart då, men mina fötter var helt bortdomnade. Fortsatte med 2 maskiner till där man fortfarande kan se TV:n och fick således se klart programmet. Allt som allt så tränade jag i 70 minuter.

Sen in i simhallen och där var det INTE lugnt. 20 minuter stod jag ut/orkade innan det var dags att gå upp. När jag kom upp kände jag att ett blodsockerfall var på väg, men givetvis hade jag ingen bar i väskan... Duschade och gjorde mig i ordning och gick ut i kassan och köpte en bar av ett märke jag aldrig provat tidigare. BIG MISTAKE.

Moppade hem och hade tänkt mig en lugn och skön eftermiddag med massa korsord, jag har 2 tidningar jag måste skicka in idag om jag vill tävla, och det vill jag. Ca en kvart efter jag kom hem så drabbades jag av en akut trötthet. Jag trodde det var kloret, jag tål inte klor så bra och blir alltid väldigt trött i ögonen när jag simmar. Så där att de inte vill vara öppna. Går ju bra när jag simmar på kvällarna, mindre bra när jag simmar på dagtid. Jag kände i alla fall att jag var absolut tvungen att lägga mig ner. La mig på soffan och störtsomnade i en timme. Ingenting i världen hade kunnat få mig att vara vaken. Vaknade och var otroligt groggy. Kände att jag inte alls var utsövd och då slog det mig: Sockerkoma! En vanlig (för mig) form av dumpning. Den där baren jag åt måste han innehållit ett sötningsmedel som inte funkar för mig.

Det är konstigt det där med sockerkoma. En sak jag har provat en dag utan problem kan ge värsta koman en annan dag. Det är verkligen koma det handlar om. Så TRÖTT! Jobbigast var en dag när jag provade en ny yoghurtsort på jobbet och dumpade där. Jäklar vad svårt det var att hålla ögonen öppna! Nu gick hela eftermiddagen åt i soffan, kom inte ur den förrän det var dags att gå och lägga sig. Inte blev jag piggare heller...

Jag skall i alla fall hålla mig till Swebar och Power Meal, som jag vet funkar. Måste alltid se till att ha en av rätt sort i väskan! Man lär sig av sina misstag, och jag är i alla fall väldigt tacksam för att jag inte hade något viktigt att göra i går eftermiddag, för det hade inte funkat!

I eftermiddag blir det gymmet och poolen igen, försöker hålla måndag, onsdag, fredag och en av helgdagarna samt simning på lördagar. Får se hur det blir nästa vecka när nya gymmet öppnar, då kanske jag börjar med ett annat schema. Stormtrivs jag där så får jag dela på simning och gym, och börja morronsimma igen.

Ha en bra dag, och håll tummarna för mig idag. Jag skall ringa till sjukförsäkringsbolaget och säga som det är: att jag vill ha en "second opinion" på min höft och be dem skicka mig till en annan ortoped. Pratade med pappa igår, och frågade ifall han kunde skriva en remiss åt mig, men vi kom fram till att jag skulle börja så här. När jag berättade för honom hur ont jag har/har haft, och att jag under dessa snart 3 år har kört åtminstone 5 fulla Diclofenac-kurer (maxdos) för axeln, som inte hjälpt höften, så höll han med om att det nog inte är en inflammation. Så håll tummarna för att de ger mig en annan läkare att gå till!

söndag 4 mars 2012

En alldeles lagom lördag

Gomorron. Vaknar upp till en förhoppningsvis alldeles lagom söndag :) Drömde så konstigt, jag skulle åka tåg med Corny och mammas hundar, fråga mig inte varför. Jag hade en stor, tung kärra med massa packning och alla djur, och av någon anledning hade jag dragit den uppför en brant backe bredvid stationen. Sen kom någon och bara flyttade själva tågvagnen, och där stod jag med all min packning och alla djur och behövde hjälp att ta mig ner. Att Cornelia stod bredvid mig (i verkligheten) och jamade vävdes in i drömmen. Sen vaknade jag och vet inte om jag hann med tåget eller ej :)

Jag hann med både det ena och andra igår; gjorde massa ärenden, var bland annat på ÖoB som inte gav så mycket. De håller på att möblera om och måste ha flyttat hälften av alla saker någon annanstans, för de fanns inte i affären. Allt stod på "fel" plats och hälften saknades. Sen jakt på handskar till moppen. Först åkte jag till Sportson där jag hade 100 kr via Wrapp, men där hade de inga bra handskar för under 600 kr. Gick omkring i butiken för att se om jag hittade något jag kunde få gratis (med mina 100 kr rabatt), men jag hittade absolut ingenting. Vidare till Intersport där jag hittade ett par mockahandskar för 105 kr.

Kanske inte de ultimata moppehandskarna då det var stickat på sidan av varje finger, men det bästa de hade. Skinnhandskarna var i helt fel storlek; när handflatan var lagom så var fingrarna säkert 3 cm för långa. Gick in i de andra affärerna på 421 (KappAhl, H&M, Lindex bl.a.) men hittade inget jag ville ha.

Hem, löste korsord, njöt av att det var lördag innan jag ställde mig vid spisen och stekte upp de 2 kg kyckling som tinat i marinad sedan i fredags. Till middag blev det dock en delikat räksallad med en del av de färska räkorna jag hade kvar, resten åkte in i frysen, skalade.

Idag skall jag fortsätta och njuta av helgen. Det blir lite mer korsord, sen skall jag ta mig till gymmet. Jag fick en otrolig träningsvärk igår, så det är lika bra att träna lite till :) Det är bara att acceptera att jag inte kan promenera längre, för höften är skitkass igen. Jag kan inte förstå hur man kan ha en inflammation i en muskel i 2,5 år utan att det blir bättre. Jag har gjort sjukgymnastik, tränat, vilat och inget mer än cortisonspruta hjälper. Nu är det väl 2-3 månader sedan jag fick den sista, och den har slutat hjälpa nu. Frågan är om jag kan få någon mer... Det är väl bara att inse att jag inte kommer att kunna ta några fler långa promenader. Sörjer det.

Ni får ha en bra söndag därute i sajberspäjs.