fredag 31 december 2010

Utmaningen, dag 31

Ditt favoritplagg?

Idag är jag inte uppklädd :) Har på mig mina favoritplagg; fårskinnstofflorna, jeans, en hoodie och så min älskade fleeceponcho. Det är ganska kallt i min lägenhet så det är typiska hemmakläder för mig. Jag har försökt en lång stund nu att föreviga denna underbara stass, men det var lättare sagt än gjort. Sätter jag kameran på självutlösaren så blir bilden alltid suddig. Varför? Kameran står ju still. Det finns ingenting i bilden som är skarpt, så himla mysko. Jag fick istället ta en bild i helfigursspegeln, men för att inte få ett stort blixtblänk fick jag stänga av blixten = bilden blev väldigt mörk. Jag har ljusat upp den lite, men färgerna är ju galna och bilden är hård. Men håll tillgodo!

Vill passa på än en gång att önska er alla ett Gott Slut på 2010 och ett Gott Nytt 2011. Nu skall jag snart äta min nyårsmiddag, hoppas ni får det mysigt/trevligt/festligt osv. Kram till alla!

Glömde nästan av!

Varför har ni inte påmint mig? Jag glömde ju nästan av att dra en vinnare i julklappstävlingen!



Nu har jag i alla fall dragit en vinnare....

Det var 16 kommentarer, men svägerskan tävlade inte, så av 15 blev det nr 14 som vann. Grattis Karin! Min gamla körkompis. Vi får komma överens om hur du skall få det, känns lite onödigt att skicka det...

Gott Slut alla som var med och tävlade (och ni andra också).

Gott slut 2010

Gomorron. Här är det segt. Vaknade nämligen på soffan kl 3 och var fruktansvärt stel och hade väldigt ont i ryggen. Då går det inte att gå och lägga sig, så jag var uppe till 6. Jag satt och flyttade talböcker från CD-skivor till min externa hårddisk, och det tar sin lilla tid. Klockan 6 gick jag och la mig igen och vaknade kl 8. Trött och med huvudvärk (igen). Jippe. Tur att man inte skall göra något avancerat idag, det är helt OK att bara loda omkring.

Var det någon som var iväg till MediaMarkt för att väga sig igår? Eller skall gå idag? Jag fick iväg några kollegor och lyckades tydligen övertala vår städare innan jag gick, för när jag lämnade MediaMarkt mötte jag honom i dörren :) Innan jag gick dit var jag borta hos veterinären och köpte mat till Corny, och sen in till Maxi där jag köpte mat till mig. Till ikväll blev det en bit varmrökt lax med smak av röd curry och citron. Sedan hade de gravad lax med smak av ingefära och apelsin, och det blev jag så nyfiken på att jag köpte en skiva av den. Smakade ett hörn igår, och av ingefäran kände jag ingen smak, men lite av apelsinen. Den var god i alla fall.

Och så var det dagens vägning. Inte kul alls. Jäklar vad jag står still! Bara 0,4 kg ner sen sist, och det var väl 4 december. Fy vad tråkigt. Och lite orättvist. Fortfarande har jag inte ätit en endaste godisbit (räknar inte 70 % choklad som jag äter en ruta av ibland), inga bullar heller. Pepparkakor har det blivit några stycken, men de kan inte påverka vikten så mycket. Jag får nog köpa mig ett gåband ändå... Har förresten hittat ett annat som verkar spännande:

Ett band utan motor, man är motorn själv, och med inbyggda stavar. Här kan ni läsa mer om det. Det kostar nästan 3.000 kr inkl. fri frakt och 30 dagars öppet köp. Hm. Det finns så många fördelar till varför jag skulle köpa det (går att använda på vintern när det är svårt att gå för snön, går att använda på våren/sommaren när jag har ont av allergin, enkelt och bekvämt att träna hemma samtidigt som man kollar på TV osv) men en stor nackdel eller rättare sagt fråga: kommer jag att använda det? Jag skall fundera lite till. Något måste hända på träningsfronten i alla fall. Men jag har läst om många GBP-opererade som inte tränar alls, eller mycket lite, men ändå går ner i vikt. Det måste vara något fel på mig! Nä, sluta deppa nu, det är ju ett nytt år snart med nya möjligheter.

Ikväll blir det som sagt lugnt hemma, hoppas bara inte det blir lika dimmigt som det var igår kväll. Då såg jag knappt till grannen, och de är inte långt borta! Chansen är väl ganska stor eftersom det var nära nollan igår, och skall vara det ikväll också. Synd om man inte kan se raketerna.

Jag önskar er alla ett Gott Slut på 2010, och så hörs vi 2011. Förresten blir det (minst) ett blogginlägg till idag, måste svara på den sista utmaningsfrågan. Så vi hörs senare idag.

torsdag 30 december 2010

Utmaningen, dag 30

Din favoritlåt?

Inte mera musik! Jag som lyssnar så sällan.... Funderar och funderar men kan inte komma på någon. OK. Det får bli denna: I'm yours av Jason Mraz. Här framförd av min förra kör PicaPica (inspelad på föreställningen i november 2009).

TIPS!!

Bor du i närheten av Göteborg, gå då till MediaMarkt i Högsbo, Bäckebol eller Borås idag eller i morgon. Väg dig hos dem, och gå sedan tillbaka den 7 mars och väg dig igen. Du får 100 kr för varje kg du har gått ner, max. 10 kg nedgång. Ej BMI under 18,5. Här är deras annons:


Jag skall i alla fall gå dit efter jobbet idag. LYCKA TILL!!

Besöksrekord

Gomorron. Mår mycket bättre idag, huvudvärken är mer i bakgrunden, inte helt borta, men inte så kraftig som de senaste 2 dagarna. Idag blir det jobba av! Skall gå in tidigare så att jag kommer igång innan alla ramlar in. Sista arbetsdagen på året, känns mysko att vi snart har 2011.

Igår var det besöksrekord på bloggen. 166 unika besökare, tidigare rekord var 150 st. Vilka är ni? Bara ett fåtal lämnar en kommentar... det hade varit kul ifall några fler gjorde det, jag är så nyfiken på vilka ni är! Många kommer hit via Lindas blogg, besöksantalet har gått upp en hel del sedan hon la in en länk på sin sida. Det verkar som ni "trivs", för ni kommer tillbaka :)

Gårdagen var väldigt lugn. Satt vid datorn lite. Vilade mycket. Sov middag 2 h mitt på dagen och vaknade 1 h efter jag skulle ätit lunch. Helt utsvulten och yrslig. Tur att det bara tar 5 minuter att ta ut mat ur frysen och värma i mikron. Som ni kanske vet så lagar jag aldig mat när den skall ätas, utan äter direkt från frysen. Mycket smart. Framförallt när man är ensam, hur kul är det att laga 1 portion?

På tal om mat, i morgon är det nyårsafton. Har funderat lite på vad jag skall äta men det blir nog varmrökt lax och klyftpotatis. Har en påse i frysen, vet inte om det passar ihop, men det struntar jag i. En sås på yoghurt och sambal oelek blir det också, har ju Hovmästarsås kvar från julklappslådan, men jag tror jag hoppar över den. Nyårsafton skall jag spendera själv, det är helt OK tycker jag. Mycket att se på TV, och om det inte är det så har jag massor inspelat på boxen. Cornelia slipper vara ensam när det pangas raketer till höger och vänster. Jag är ju ingen partymänniska, så jag saknar inte att gå på fest. Vad skall ni göra?

När jag fick dagens deal från Groupon så önskade jag att jag inte vore så jäkla flygrädd. Kolla in detta erbjudandet:

Upplev magiska Marrakech, Marocko! 3 nätter / 4 dagar inkl. frukost för två personer på femstjärniga spa-hotellet Eden Andalou. Värde 11070 kr, betala 2690 kr.
  • Bo på ett orientaliskt palats! http://www.edenandalou.com/
  • Bo 3 nätter / 4 dagar inkl. frukost på femstjärniga spa-hotellet Eden Andalou för två personer. Värde 11 070 kr, betala 2 690 kr.
  • Ni bor i "suites" bredvid trädgården. Ni uppgraderas till rum med Atlas-utsikt om tillgänglighet finns
  • En middag för två på hotellets restaurang (dryck ej inkluderat)
  • En 45 minuters massage per person
  • Obegränsad access till spa och uppvärmd swimmingpool. Ett besök per dag och person till Hamam
  • Reception med handdukar och uppfriskande mintté
  • Fri transfer till Medina
  • Ni kan också välja 6 nätter / 7 dagar. Värde 15 840, betala 5 200 kr.
  • Billiga direktflyg finns från Stockholm och Köpenhamn till Marrakech med t.ex. Norwegian
  • Hittar du inget datum som passar finns alltid Groupon löftet.. Pengarna tillbaka!

Det hade väl varit något att boka en sån resa?

Hoppas ni får en bra dag på jobbet, eller hemma i soffan.

onsdag 29 december 2010

Utmaningen, dag 29

Vad har du lärt dig denna månad?

Vad har jag lärt mig? Vet inte om jag har lärt mig något speciellt när det gäller utmaningen, för jag antar att det är det som avses... Men annars har jag t.ex. lärt mig att jag tål pepparkakor men inte lussekatter. Att jag blir full på lättglögg, eller i alla fall berusad. Att jag fortfarande inte tål hyacinter. Att jag har världens trevligaste bloggläsare, i alla fall ni som kommenterar, ni andra vet jag inte vilka det är... Att jag fortfarande hatar snö och kyla. Att julmat är gott men den gamla vanliga maten godare. Att man måste ta bort hinnorna på apelsiner annars får man ont i magen. Att filmen Mamma Mia är lika bra nu som den var första gången jag såg den (har nog sett den 10-15 ggr).  Ja, det var lite av vad jag har lärt mig i december... inte särskilt livsavgörande kunskaper, men ändå...

Hemma idag

Gomorron. Här är det lite uschligt. Mådde skit hela dagen igår, men sprängade huvudvärk och allmän kass-känsla. Efter jobbet gick jag direkt hem och la mig i soffan, där jag somnade som en stock i ett par timmar. Vaknade av att jag frös så jag skakade. Tog tempen, och den var visserligen bara 37,4°C, men jag reagerar ju väldigt kraftigt på varje tiondels grad, så jag hade kanske lite feber.

I natt har jag inte sovit bra, har vaknat om vartannat och frusit/svettats. Huvudvärken är kvar, så jag stannar hemma idag. Får hoppas att det räcker med en dag hemma, för kollegan är hemma med luftrörskatarr. När hon är borta gör jag hennes jobb med, så utan oss båda är det lite knepigt. Men det får gå.

Tack för alla fina kommentarer på föregående inlägg, de värmer. Det är väldigt nyttigt att se gamla bilder på sig själv. I vanliga fall är det alltid jag som står bakom kameran, så tack och lov finns det inte så många bilder på mig.

Ni glömmer väl inte bort jultävlingen? Jag drar en vinnare någon gång mitt på dagen på nyårsafton, vi kan ju för enkelhetens skull säga klockan 12. Just nu är det 12 personer med och tävlar, 13 kommentarer lagda, men svägerskan vill inte vara med i tävlingen trots att hon kommenterade i inlägget (hrm, så kan man ju inte göra!).

Nu skall jag och Cornelia äta frukost, sen skall jag vila lite till. Ha en bra dag!

tisdag 28 december 2010

Utmaningen, dag 28

Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?

Eftersom jag har fått så många nya läsare det senaste året väljer jag att visa en bild från hur jag såg ut när jag började min "resa" för 2,5 år sedan. Usch. Mår illa när jag ser dessa bilderna... men det är nyttigt. Först en bild på hur jag ser ut idag. Jag hade egentligen tänkt ta en helfigursbild och lägga upp, men jag mår skit och orkar inte. Därför får ni än en gång en bild från julafton, nästan dagsfärsk men dock inte helfigur. Ni får helt enkelt tänka er resten :)
 
Sen den andra bilden då. Jag vill verkligen inte lägga ut den, men den ligger ju redan på bloggen så den är ingen hemlighet. Tagen på min födelsedag 2008. OK. Ingen återvändå. Här kommer de. Håll till godo.
 
Usch. Det var när jag såg dessa bilderna som jag bestämde mig för att göra något. Ett par veckor senare började jag med Xtravaganza. Bra beslut, även om det inte gick så bra för mig sen. Men om jag inte hade kört med pulver så hade jag kanske fortfarande haft huvudet i sanden och sett ut som ovan, eller värre.

En ny bekantskap

Gomorron. Vaknade med sprängande huvudvärk, så där så att man knappt ser något för det blixtrar så. Mysigt...not! Skall ta Alvedon sen, men jag vill vänta tills jag äter frukost, brukar få "drag" i magen om jag tar den på fastande mage. Lika jäkla kallt idag, nu har man ju blivit så van så -5°C känns som rena vårvärmen... Usch vad jag inte tycker om snö och kyla! Måste komma ihåg att gå ut till cykelrummet och kolla om min moppe står kvar, saknar den, det var länge sedan jag var ute och körde.

Gårdagen på jobbet var lugn. Jag trodde ju att vi nästan skulle vara full styrka, men där misstog jag mig. Tror bara vi var 7 personer, det var många som tagit ledigt igår men som kommer idag. På dagen ringde jag mitt dagliga samtal till pappa och det visade sig att han var utskriven och satt i bilen på väg hem till Ellös! Jag tror han har mycket bättre chans att återhämta sig snabbt hemma, bara det att sova i sin egen säng brukar ju göra under för hur man mår.

På dagen fick jag också en vänförfrågan på Facebook från en för mig tidigare okänd person, Angela. Hon skall göra en GBP i Lund den 11 januari och hade massa frågor. Efter lite mailande så frågade hon om hon fick ringa mig på kvällen och det fick hon. Hjälp vad vi kunde snacka! 2 h och 1 min stod det att vi hade pratat när vi la på! Det är lustigt, ibland träffar man på folk som det känns som man har känt länge, och detta var en sådan bekantskap. Det blir nog inte sista gången vi pratar i telefon :) Hon bor i det jag kallar Paradiset, på en ö mitt i Bohuslän. Jag skulle också vilja bo på en ö, för det har väl inte undgått någon att jag älskar havet i alla dess former?

Efter jobbet igår tog jag bussen till Sisjön och hämtade 2 paket; ett med min nya externa hårddisk och ett med 2 lådor Swebar's och en massa Omega 3. Passade på att handla lite på Willy's och sen släpade jag allt till bussen. Som tur är har jag hittat en industribuss som stannar nästan utanför dörren hemma, fattar inte hur jag har kunnat bo här i 7 år utan att veta om den...

Jaha, nu slocknade skärmen, det betyder enligt mina inställningar att jag kör på batteridrift. Fröken Cornelia brukar ta en promenad inne bland mina sladdar och då åker strömkabeln väldigt lätt ur. Skärmen slocknar efter 1 min inaktivitet om jag kör på batteri. Strömsladden jag har här inne i arbetsrummet är en sån där universalsak, och den sitter inte alls bra i datorn. Ramlar lätt ur. Eftersom jag sitter här inne oftare än ute i soffan skall jag en vacker dag byta plats på strömsladdarna så att jag har originalet här och kopian i vardagsrummet, måste bara få tummen ur...

Nu måste jag gå och äta frukost så jag kan ta en Alvedon eller två, det var fanken vad ont i huvudet jag har! Önskar er alla en bra dag!

måndag 27 december 2010

Utmaningen, dag 27

Varför gör du den här 30-dagarsutmaningen?

Ja, varför inte? Är det något jag är så är det ordbajsare... Att svara på frågor är kul, jag lär mig till och med lite om mig själv. Att svägerskan och jag gör den samtidigt är också kul.

Hittade förresten denna, känns passande:

Back to work

Gomorron. Vaknade väldigt tidigt och var så stel i ryggen att jag var tvungen att gå upp. Jag har sovit för gott i natt och inte rört mig alls, och nu kom straffet :) Jag hann duscha en bra stund innan mobilen ringde klockan 5, och tur var väl det för det är helvetiskt kallt ute och bra om håret har torkat innan jag går hemifrån. Japp, back to work. Vi är faktiskt nästan full styrka på jobbet, tror att 4/5 av oss jobbar i alla fall. Har ändå hopp om att få en hel del gjort dessa dagar. Lugnar det ner sig mot slutet av veckan så skall jag se om jag inte kan ta ledigt på torsdag, har ju min sjätte juni-kompensationsdag att ta ut. Bättre att ta den i ledighet än att få den i pengar.

Gårdagen gick i slöhetens tecken. Stack inte ens näsan utanför dörren. Kallt var det och snöade gjorde det, så jag hade det mycket bättre inomhus. Mycket spel på datorn, korsord och lite TV. På eftermiddagen tittade brodern och svägerskan förbi, de hade först varit hos Jonas kompis A, sen kom de hit en sväng innan de skulle hälsa på pappa på sjukhuset och avsluta turnén med ett besök hos mamma. Av dem fick jag en julklapp:

Passar ju en ljusälskare som mig perfekt, och färgen kan ju inte bli mer rätt! Tack söta ni, men vi skulle ju inte köpa julklappar! Hrm...

Idag får jag kanske besked om att min beställning av Swebar's och Omega 3 har kommit till posten, vill gå dit och hämta min externa hårddisk som kom i förra veckan, men det är ju bäst att ta båda paketen på en gång. När jag var inne på mmsports.se och beställde Swebar's så kollade jag in deras Omega 3. Tror jag betalar något runt 70 kr för 60 kapslar med 1000 mg (Friggs) på ICA Maxi, och där hade de 120 kapslar med 1000 mg för 79 kr. Köpte man dessutom fler så sjönk priset, jag köpte 5 burkar för 59 kr/st så nu har jag Omega 3 för nästan ett år. Skönt! Ordern var ju redan fraktfri i och med att jag köpt 2 lådor bars för över 500 kr så inget annat tillkom.

Jag går och funderar på om jag skall köpa ett gåband eller inte. Det som de gör reklam för på TV så mycket. Finns också ett liknande på Rusta för 2.500 kr. Vi pratade om det, Jonas, Kati och jag igår, för de har bestämt sig för att köpa ett. Någon som har erfarenhet av gåband? Fick ju "lite" extra lön denna månaden, och kommer att få mer nästa månad, så trots att jag fortfarande är skyldig föräldrarna lite pengar (skulden minskade dock betydligt denna månaden) så känner jag att jag har råd. Men den stora frågan är: kommer jag att använda det? Jag saknar verkligen promenader nu när vädret är så pissigt. När jag körde sjukgymnastik så gjorde jag det varje dag till ett bestämt program, sista tiden till Biggest Loser. Det var enda sättet att få det gjort, att ha ett bestämt program som man gjorde det till. Det bästa vore ju att göra det på morgonen, men det vet jag inte om jag orkar/har tid med. Jag får fundera vidare helt enkelt.

Önskar er alla en bra dag, oavsett om ni skall jobba eller vara lediga!

söndag 26 december 2010

Utmaningen, dag 26

Din favorittid på året?

Våren! Inte för varmt, inte för kallt. Man kan börja sitta ute på altanen och njuta. Eller vara ute i skogen och gå. Denna bilden är tagen vid ett besök hos mamma i Rävlanda 10 april 2009. Först var mamma och jag ute och gick en lång promenad, sen gick jag en egen. Det var nämligen jag som fick henne att flytta till just Rävlanda (ligger mellan Borås där bror bor och Mölndal (Göteborg) där jag bor). Hösten 1991, efter det att jag kom hem från USA, bodde jag där hos en familj och passade deras barn på veckorna. Stigen nedan gick jag varje dag när jag följde barnen till skolbussen. Mycket minnen väcktes på min promenad. Älskar att promenera ute på våren, gör in ni det? En annan orsak till att jag älskar just våren är att det börjar bli grönt, men mina allergier har inte kommit igång än, så jag kan vara ute helt utan besvär.

Mjukstart på annandagen

Gomorron. Vaknade kl 5, men har sen vilat/sovit i soffan fram till mamma ringde kl 9. Nu har jag ätit frukost och sitter här i soffan  med datorn i knät. Lite svårt att skriva är det också eftersom Cornelia envisas med att ligga på min arm/mitt bröst mellan mig och datorn...

Gårdagen innebar som sagt besök hos pappa. Innan dess var jag bara borta på MediaMarkt, men vände i dörren. Kravallstaketen stod utanför, och inne i butiken var det fullknökat med folk. Säkert 20 pers i varje kassakö. Ingen idé att gå in ens. Den bärbara datorn som jag släpade på var tung, så jag gick ut till busshållplatsen istället. Jag kom först till pappa, Marita kom inte för en halvtimme senare. Talböckerna tankades över, han fick lite hjälp med ett korsord och sen snackade vi lite. Så mycket mer än så blev det inte då han var trött. Marita körde mig hem och det var skönt, för det var svinkallt ute. (Just nu visar för övrigt termometern på -18,6°C. Brr!!)

Bara slöande och latande resten av dagen. Jag mådde lite kasst, fick be sköterskorna på pappas avdelning om en huvudvärkstablett. Nästan lite bakfyllekänsla över det hela; smällande huvudvärk, frossa och väldigt trött. Hamnade i soffan vid 17-tiden och där stannade jag kvar hela kvällen. Kollade på massor som jag spelat in på boxen och rensade upp den hårddisken lite :)

Idag blir det inget avancerat heller. Behöver handla lite på Maxi och eventuellt kommer bror och svägerska från Borås och tittar förbi en stund. De skall besöka pappa och samtidigt passa på att åka hem till Jonas kompis A, som svägerskan aldrig har varit hemma hos. Mamma glömde lite saker här på julafton, så finns det tid så kommer de förbi här och hämtar dem och åker sedan förbi henne på vägen hem till Borås. Vi får se hur det blir. Hade jag inte behövt handla så hade detta varit en sån där dag när man inte klär på sig...

Jag måste avråda er från att köpa IKEA's blockljus FENOMEN om ni har en lykta som inte har så bra drag. Ljuset skall enligt etiketten brinna 45 timmar, se hur det ser ut efter 45 minuter i min lykta:

Inte mycket att ha... Nu har jag satt i ett gammalt hederligt Gille blockljus, och det brinner helt annorlunda, även om det smälter lite mer i denna lyktan än i mina andra. Måste ha med draget att göra, eller bristen på drag rättare sagt.

Avslutar med en nytagen webcam bild på hur knepigt det är att skriva med en katt på armen:

Ha en bra annandag!! Ni glömmer väl inte jultävlingen?

lördag 25 december 2010

Utmaningen, dag 25

Vad har du i din väska?

Lite mer än förra gången jag svarade på frågan.

Plånbok
Mobil
Glasögonfodral med mina terminalglasögon
Hårsnodd
Kalender för 2011
USB-minne
Necessär med massa nödvändigheter
2 Swebar's (mint-choklad och jordgubb)
2 fruktstänger (jordgubb och fikon)
Bankdosa för ICA-banken
Penna
Tuggummiburk (tom!)

Inte så himla mycket ändå... får plats väldigt mycket mer i den väskan :)

God fortsättning på julen!

Gomorron. Här vaknade vi tidigt. På soffan :) Har visst sovit där hela natten. Jag var så trött igår att jag inte orkade gå och lägga mig... Cornelia låg nära, lättad över att Pixie inte var kvar. Hon är för skön, inger verkligen respekt i den där lilla hoppande, skällande varelsen. Bara ligger i min famn eller på armstödet till soffan och stirrar på Pixie, och när hon kommer för nära fräser och morrar hon, utan att röra en fena. Pixie fattar och backar, men vill ju så gärna leka, så hon är snart tillbaka för mer...

Mamma och Pixie kom strax före 12 igår, och innan dess hade jag lite att göra; duscha, plocka undan och slå in lite paket. Vi var båda ganska hungriga när de kom, så vi åt en första omgång av julbordet med en gång.

Här är maten. Vi åt: varmrökt lax, små älgkorvar, 2 olika kycklingspett (mango/jalapeno och chipotle), kallrökt lax, gravad lax, gravlaxsås, skinka, munk-ost, älgkorv, balsamicomarinerade champinjoner, sashimi, räkor, chilimarinerade vitlöksklyftor, philadelphiaost med bitar av kallrökt lax, sill till mamma, vörtbröd och tångknäcke. Allt sköljdes ner med Julmust. Mums!!

Glad mamma.

Och en glad Lena.

På bordet stod ett ljus gjort av kollegan Malin. Mamma fick också ett, syrran, svägerskan och styvmor hade fått varsitt tidigare. Så här såg de ut:

Så himla läckert att stämpla på ljus.

När vi ätit klart kollade vi lite på TV. Trötta var vi båda två. Mamma slumrade lite men inte jag. Pixie ville leka...

Jag hade fått ett nervöst sammanbrott på 5 minuter av att ha ett sånt där yrväder i min närhet hela tiden! Då passar lugna pensionären Cornelia mig mycket bättre :)

Sen var det Kalle, och då kom "tomten". Jag hade ett paket från Vincent som jag såg fram emot att öppna. Han hade gjort små löv i lera åt mig:

I paketet låg också ett nytaget skolkort på honom, så nu har jag bytt ut det gamla i ramen jag har på mitt skrivbord. Tack Vincent!! Mamma och jag bytte ju också exakt likadana paket, som innehöll:

Precis vad jag önskade mig och behövde!! Sen fick jag ett paket till från mamma med lite olika små dukar i. En hade hon gjort, och en hade hennes farmor broderat och så var det några små som man t.ex. kan ha i en brödkorg. Perfekt!!

Efter detta var vi hungriga igen, så vi tog fram all mat en gång till...

Mums :)

Jag älskar ju levande ljus, men vågar inte ha fria ljus när jag är ensam med Cornelia. Hon vandrar omkring på borden och skulle nog brinna ganska bra om hon kom för nära. Men nu låg hon helt stilla och vi var dessutom 2 som vaktade, så jag hade levande ljus överallt:


I arbetsrummet.


På hallbyrån.


På köksbordet och skänken.


I fönstret.


Vid TV:n.

Och till och med på toa! Denna lykta har Vincent gjort till mig och den fick jag för ett antal jular sedan!

När vi ätit igen så var det dags för film. Traditionsenligt blev det Mamma Mia, som både mamma och jag älskar. Fördelen är att vi har sett den så många gånger att det inte gjorde något att vi somnade båda två en stund i mitten :)

Pappa ringde mitt i filmen och han lät mycket bättre än vad han gjort på morgonen. Jag åker och hälsar på honom idag, och tar med datorn så vi kan ladda hans mp3-spelare med lite nya böcker. Annars har jag inga som helst planer idag! Härligt!

Nu har ni sett hur min julafton var, hade ni det bra? Ha en skön Juldag!

fredag 24 december 2010

Utmaningen, dag 24

Ett brev till dina föräldrar.

Nej, nu blir det för personligt... Speciellt eftersom 2/3 av mina föräldrar egentligen inte vill vara med på bloggen. Jag kan bara säga en sak:

Vi har haft våra duster och problem, men nu tycker jag vi har det väldigt bra. Jag älskar er alla tre och är väldigt tacksam för att ni är mina föräldrar!! Julkram på er!

God Jul till alla!!

Gomorron! NU vaknade jag.... va! säger ni, sov hon så länge? Nej, det är ju inte riktigt sant. Flög upp ur sängen kl 3.39 då jag fick ett SMS. Var med i någon tävling på Bingolotto igår och så fick jag svars-SMS kl 3.39. Vad är det för jäkla idiot som inte har lagt in ett stopp för automatisk utskickning mellan t.ex. 00 och 07??? Arg som ett bi blev jag. La mig på soffan och somnade väl om vid 5 och sov till strax efter 8. Bra början på julafton...

Nu är jag dock på bättre humör :) Vill börja med att önska er alla en riktigt God Jul med julkortet jag skickade ut i år:

Jag blev riktigt nöjd med det faktiskt, det var det Marita tog när hon var här och klippte mig den 9 december. Corny ser väl då där måttligt road ut, men hon gillar ju inte att bli buren och detta var inte det första kortet som togs...

Igår var det alltså lite julavslutning med jobbet. Salladen jag åt, skaldjurssallad, var delikat som vanligt. Och fruktsalladen likaså. De andra mumsade smörgåstårta och gräddtårta. Sen blev det blomsterutdelning, och jag fick faktiskt en blomma!!

Detta för att jag nu har jobbat där i 15 år. Malin hade tittat på min "dramaten" som jag tog med mig för att transportera hem julklappen jag visste att vi skulle få, och hon sa "jag kör dig hem". Nu förstår jag varför, det hade varit lite svårt att få ner denna i "dramaten"!! I julklappen låg det massa delikatesser; gravad lax, kallrökt lax, hovmästarsås, prästost, munkost, pepparrotsost, böcklingpastej, mögelost, tångknäcke, älgsnacks (små älgkorvar), en större älgkorv och så "givetvis" en påse tomteskum (som jag INTE har öppnat). Malin körde mig i alla fall hem, och sen visade det sig att hon skulle till Maxi också, så jag fick åka med dit. När jag gick där och plockade så ringde Marita och undrade var jag var. Hon var på mitt jobb och skulle lämna en 50-pack med kronljus hon handlat åt mig tidigare på IKEA, men jag var ju inte där... Så hon kom till Maxi också, och vi handlade vidare. Sen körde hon mig hem. Skönt att jag fick åka åt båda hållen, för det var verkligen bitande kallt i vinden.

När vi kom hem till mig så rotade vi lite i min jullåda, för att se om vi kunde hitta lite dekorationer till den lilla minigran (konstgjord) som hon köpte till pappa. Den skall han han på sjukhuset, han får/orkar nog inte åka någonstans idag. Jag fick i alla fall fotoalbumet med bilder på när vi var små, så jag kommer att scanna lite bilder senare i helgen så ni får se hur lik jag var Stina i Saltkråkan :)

Resten av kvällen slöade jag och sen kollade jag på Bingolottos uppesittarkväll och löste korsord. Inte vann jag något heller...

Nu måste jag sätta sprutt, skall duscha, röja lite och slå in några julklappar till mamma. Hon och Pixie kommer om ganska exakt 3 timmar. Ni glömmer väl inte jultävlingen? Jag tycker det är så roligt att några av de som svarat är sådana jag aldrig "sett" tidigare! Jag vet ju att ni finns, det ser jag på besöksstatistiken, men det är kul när ni lämnar avtryck!

Ha nu en riktigt God Jul. Återkommer säkerligen under dagen med lite bilder från mötet Cornelia/Pixie samt på vår goda julmat. Eller också blir det i morgon. Vi får se. Stor kram till alla som läser här mer eller mindre regelbundet! Ni betyder väldigt mycket för mig!

torsdag 23 december 2010

JULTÄVLING

Här kommer den utlovade jultävlingen! Tyvärr, får jag säga, fick jag tävlingspriset för sent för att hinna lotta ut och skicka det i år. Men ni kan ju använda den nästa jul! Vinsten är "Juklappsspelet" från Kärnan.

Så här står det på baksidan:

Klicka på bilden för att se en större version.

Jag brukar ju oftast fira med bara mamma, och då är detta inte ett bra spel :) Hur gör man nu för att tävla? Jo, det är enkelt, bara skriv en kommentar på detta inlägget om att du vill vara med.  Jag drar en vinnare på nyårsafton klockan 12.

Lycka till!!

Utmaningen, dag 23

Vad har du sug efter?

Jag svarar sushi! Jag har ju bara provat en gång sedan operationen, och det var antagligen för tidigt. En vacker dag skall jag ta mod till mig och prova igen. Är sååå sugen på sushi! Jag har varit på sushi-stället flera gånger med kollegan sedan op, men då bara ätit kycklingspett med nudlar.

Dan före dopparedan

Gomorron. Som alla andra dagar denna veckan vaknade jag av mig själv runt 4.30. Galenskap! Till och med för mig :) Sista dagen före julafton på jobbet, stämningen brukar vara på topp. Lite lugnare, många är lediga, och det ringer inte så mycket. Tror jag i alla fall... Jag har hur mycket som helst att göra, så mig går det ingen nöd på :) Jag la i alla fall in om semester den 7 januari, så då blir det ju 4,5 dagars ledighet i alla fall.

Igår skrev jag ju att jag skulle till Focus och hämta maten, och undrade hur det skulle bli att ta bussen dit. När jag kom till jobbet sa kollegan I-M att "om det är någonstans vi skall i eftermiddag så är det till Focus". Så jag fick åka bil både dit och hem, skönt! Handlade det jag skulle och nu står delikatesserna och frestar mig i kylen. Mamma, skynda dig hit, annars kanske de försvinner! :) På Focus sprang jag på en kille som jag inte har träffat på många herrans år. När min bror och jag var i mellan-tonåren var vi i Sälen med pappa och Marita. Där mötte vi en syskontrio som var kusiner till några i vår segelklubb. Marie var ett par år äldre än mig, Mats var lika gammal som jag och Mikael var ett år yngre. Vi hade hur kul som helst och möttes några gånger under åren. Mycket senare, 1988 tror jag det var, så visade det sig att min dåvarande pojkvän gjorde lumpen med Mikael, så då träffades vi och Mats igen. Sedan dess har jag inte sett någon av dem, förrän igår då jag sprang på Mats på Focus. Han jobbar tydligen där men jag har missat honom alla andra gånger jag har varit där. Vi snackade ett tag medans jag väntade på min tur i delikatessen. Hur kul som helst att ses igen!

Idag blir det "förstärkt fika" klockan 10 (frallor med pålägg) och sedan jobbar vi på utan lunchbreak. Klockan 14 bryter vi för dagen och de andra äter smörgåstårta och gräddtårta. Jag äter skaldjurssallad och sen fruktsallad, mycket godare!! Skaldjurssalladen kommer från mitt favoritställe, Delikatesshörnan i Sisjön, den är supergod! Fruktsalladen köpte jag färdig på Focus. Mums!! Sen blir det ett litet lotteri och vinner jag något så får jag skänka bort det, brukar vara choklad eller något med sprit i... Inget av det funkar ju, men jag misstänker att t.ex. pappa skulle bli glad för en present som han kan äta när han blir bättre. På tal om pappa så verkar det inte som han blir utskriven till jul :( Till och med jag, som inte är speciellt förtjust i allt som har med jul att göra, skulle tycka det var otroligt deprimerande att ligga på sjukhus på julafton! Får hoppas att han kan få dagpermission (om han orkar).

Idag skall jag bara till Maxi och hämta laxen jag beställde, samt köpa lite clementiner. Sen är allt klart! Mamma kommer mitt på dagen i morgon, så jag kan ta det lugnt på morgonen. Så skönt att slippa stressa.

Förresten så har jag bestämt mig för att ha en tävling. I morgon :) Jag fick en julklapp från tryckeriet (utöver blomman) som jag tänkte skulle passa någon av er bättre... jag vill inte avslöja något mer än att det är ett spel. Kom tillbaka i morgon så kan ni vara med och tävla! Eller också lägger jag upp tävlingen ikväll, vi får se. Tänkte jag skulle dra en vinnare på nyårsafton, blir det bra?

Stressa inte för mycket nu, och ha en riktigt bra dag!! En stor cyber-hug till er alla!

onsdag 22 december 2010

Utmaningen, dag 22

Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?

(knepig svenska det där...)

Oj, ytterligare en fråga som jag inte kan svara på. Jag är väl som folk är mest tycker jag. Jag slänger tillbaka frågan till er... vad gör mig unik? Och det är INTE smicker jag är ute efter, jag är dock väldigt nyfiken på om någon kommer att svara något...

Nu har det vänt!

Gomorron. Dan före dan före dopparedan. OCH nu har det vänt! I natt kl 00.38 vände vi mot ljusare tider. Härligt. Tyvärr kommer det ju dröja ett antal månader innan vi märker av det, men just nu räcker det med att veta om att vi går åt rätt håll!

Igår var jag korkad och trodde att något hade hänt med busstrafiken sedan i förrgår, jag behövde till posten och eftersom det var så kallt och det knäckte till i min höft när jag gick hem, så ville jag ta bussen. Ha! Gick upp till min busshållplats 10 min före bussen skulle komma. På hållplatsen finns en sån där TV-skärm där det står om hur många minuter en viss linje skall komma. Min gick sakta ner mot noll. Ingen buss i sikte. Helt plötsligt stod det 29 minuter kvar tills den skulle komma. Ingen buss i sikte. Jag väntade ytterligare en kvart, ingen buss i sikte. Då gav jag upp och gick hem. De där TV-skärmarna skall ta tiderna från bussarnas GPS:er så jag undrar om min buss helt enkelt gick upp i rök strax innan den kom fram till min hållplats? Hur kan den annars räkna ner till 0 för att sedan bara försvinna?

Idag MÅSTE bussarna funka, skall till Focus och hämta våra delikatesser inför julbordet. Finns inget annat sätt att ta sig dit och hem än med buss. I bra väder tar det lite över 2 timmar att gå till Korsvägen, så det är inte aktuellt med en promenad.

Vaknade ju igår morse med ont i halsen och kände mig riktigt risig när jag kom till jobbet. Frös och kände mig allmänt kass. Men jag tog 2 Alvedon och sen släppte det. Nu känner jag mig tack och lov OK igen! Har ingen lust att bli förkyld!

Igår fick jag besök på jobbet av vår tryckar-kille. Han hade med sig 2 stora chokladaskar till alla samt denna fina blomman till mig:

Om ni tycker att det ser tomt ut där stjärnan är så är det för att jag i vanlig ordning, så fort han hade gått, fick rycka upp hyacinten... Den hade inte ens börjat blomma än, men under de 15 minutrarna som vi stod och snackade i mitt rum så rann ögonen och kliade som katten. Jäklar vad jag är allergisk mot hyacinter! Gav den till en kollega, så nu kan jag inte gå in i hennes rum förrän den är borta... Jag satte möbeltassar under baljan direkt, så att den inte repar bordet. Gjorde misstaget att inte sätta tassar under för 2 år sen när jag fick en annan fin kruka av dem, och köksbordet blev väldigt repigt. Ser inte så kul ut, men nu förstör den inte bordet i alla fall!

Ha en bra onsdag!

tisdag 21 december 2010

Utmaningen, dag 21

Ett foto på något som gör dig lycklig.

Då måste jag svara havet. Jag blir alldeles lugn och glad bara jag kommer i närheten av havet. Det spelar ingen roll om det blåser storm eller är en sån här vacker solnedgång, alla väder har sina tjusningar. Jag älskar att segla, även om jag på senare år fått mer och mer ont av sjösjuka. Men med Scopoderm-plåster brukar det mesta lösa sig. Denna bilden tog jag i mars 2009 då jag promenerade från Billdal och hemåt, det var ovanligt vackert väder för att vara mars. På somrarna kan jag åka ner till Långedrag eller Saltholmen och bara sätta mig och "vara", njuter så av att lukta på havet. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo längre bort från havet än vad jag gör nu.

Lång väntan på bussen

Gomorron. Vaknar tidigt och kollar termometern. -17,8°C. Kan jag få stanna hemma idag? Jobba hemifrån? Är det för mycket begärt? VILL INTE GÅ UT! Jag fick nog av kyla igår.

Efter jobbet tog jag bussen till Frölunda Torg för att få en ny "plupp" fastsatt på glasögonen jag har när jag läser i sängen. Ni vet den där pluppen vid näsan. Har bara haft den ena ett antal veckor nu, och saken som pluppen sitter fast i petar rakt på näsan, obekvämt. Undrar om dessa 2 saker har riktiga namn? Jag tror ni fattar i alla fall. Bussen var försenad 20 minuter, så det var en lång väntan. Väl på Torget tog det 5 minuter att fixa nya pluppar (fick båda) och gratis var det också. Jag såg en skylt om ögonbottensfotografering. Någon som gjort en sån? Min syn har försämrats drastiskt de senaste 2 åren, och de glasögonen jag har på mig nu (progressiva) har jag haft sedan november förra året. Märker redan att de inte räcker, en ögonbottenfotografering kan ju tala om ifall det är något fel på mina ögon. Det är dock dyrt, 750 kr. Frågade om ögondroppar som smörjer, jag har nämligen problem med att det känns som om jag har en hinna över ögonen ibland och att jag ser sämre på grund av det. Jag har hört att ögonen kan bli bättre om man smörjer dem. Hon gav mig en provförpackning av något som heter Systane, så nu skall jag prova det.

Sen var det det där med att ta sig hem. Det gick inte bra. Hade jag vetat hur det skulle gå redan från början så hade jag gått hem med en gång. Det tar ungefär 1 h i detta väglag, och 1 h var precis så länge som jag fick vänta på bussen. Det är 2 linjer som går hem till mig, och de går omlott så det skall gå en buss varje kvart. Ingen som helst information kom i högtalarna och alla andra bussar kom och gick hela tiden. Vi var ganska många som väntade, och vi frågade andra bussförare om de kunde tala om för oss vad som hänt med Mölndalsbussarna, men de hade inget svar. Göteborgsbussarna och Mölndalsbussarna körs av olika bolag. Ilskan var stor bland oss som väntade, inte på den stackars chauffören som kom till slut, utan bristen på information. När bussen väl kom var jag iskall som en glasspinne och nu sitter jag här med ont i halsen och ont i huvudet. Precis vad jag behöver så här 3 dagar före jul! NOT! När jag gick på bussen talade jag om för chauffören att jag vägrade stämpla, hade bussen bara kommit i tid (eller varit en halvtimme försenad) hade jag kunnat åka tillbaka på samma biljett. Hade absolut ingen lust att betala en ny! Han sa att jag fick göra som jag ville, som tur var kom ingen kontrollant. Men jag hade tagit fighten om en hade kommit, jag var irriterad (minst sagt).

Väl hemma var det rätt in i kokhet dusch. Där stod jag länge innan jag återfick normal kroppstemperatur. Resten av kvällen blev inte mycket gjort. Nystädat och fint var det i alla fall när jag kom hem, nu skall jag bara försöka hålla det någotsånär OK tills mamma kommer på fredag. Tur att hon inte är sån som kräver att det skall vara rent :)

Idag behöver jag ta mig över till Sisjön och posten efter jobbet. Är det så här kallt så blir det inte kul att gå. Idiotiskt att de lägger våran post på ett sånt ställe dit man inte kan ta bussen, om man inte åker en omväg för byte. Det finns en industribuss som bara går på eftermiddagarna som jag skall försöka passa in, då slipper jag byta. Jag skall hämta en extern hårddisk jag beställde från cdon.com i helgen, den var så billig att jag inte kunde låta bli att köpa den. 499 kr för 1 Tb (märke Hitachi) och så hade jag 50 kr rabatt på det. Behöver en extra hårddisk för mina talböcker, trots att jag redan har 3 av olika storlek.

Idag går jag till jobbet tidigt, har ett digert undersökningsarbete framför mig. Jag skickade, å företagets vägnar, ut 1.906 elektroniska julkort igår. När jag gick hem hade vi fått 209 returer. Nu skall jag markera dem i en lista så att säljarna kan kolla om personerna har slutat eller adresserna är fel. Det är väl OK när folks epostadress direkt avslöjar var de arbetar, men många har knepiga adresser så jag får söka i vårt kundregister för att ta reda på var de jobbar. Lite tidskrävande.

Ha en bra dag! Och frys inte ihjäl när ni går ut!

måndag 20 december 2010

Utmaningen, dag 20

Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?

Ingen just nu. Kan inte släppa någon inpå livet innan jag trivs med mig själv. Eftersom jag har varit ensam så länge kommer jag nog att få svårt att släppa in någon överhuvudtaget. Jag får väl ta mig en särbo när det blir dags för hemmet! Skulle nog inte klara av att bo ihop med någon i alla fall, är alldeles för eremitig för det... Men framtiden får utvisa hur det blir! Just nu nöjer jag mig med min sambo Cornelia i alla fall.

På besök hos pappa

Gomorron. Måndag i julveckan. Höll på att rubriksätta med "sista arbetsveckan" tills jag kom på att jag inte skall vara ledig mer än max. en dag i mellandagarna... Har en sjätte-juni-kompensationsdag som bör tas ut innan nyår, annars får jag den i pengar. Skall se om det blir lugnt någon dag så jag kan ta ledigt, annars får jag väl få ut den i pengar då.

Marita ringde i går förmiddag och annonserade att hon tänkte komma hit, hon behövde lite hjälp av mig. Jag fick eld i baken och röjde på rekordtid, något jag annars skjuter upp till söndagskvällen när städarna skall komma på måndagen. Ganska skönt att få det gjort så tidigt. Hon kom strax före 12 och jag hjälpte henne med det hon ville, sen bjöd jag på Tacogratängen till lunch. Hon tyckte den var väldigt god. Nu har hon smakat sig igenom hela min "repertoar" (kräftsoppan, thai-grytan, köttfärssåsen, kyckling- och bacongrytan och nu gratängen) och tycker jag lagar väldigt god, enkel mat :) Jag har ju inte så många rätter som jag kan, men det tillkommer några nya ibland. De ovanstående är vad jag har i frysen att välja på just nu. Sen kollade vi lite på TV innan hon körde mig upp till Sahlgrenska. Hon åkte vidare medans jag gick in och väntade på syster Åsa och svågern Johannes. De hade avlösare för Vincent idag, så han var inte med.

Uppe hos pappa hade vi ett bra besök. Det var skönt att se honom såpass pigg, och han blev glad för sina presenter. Vi hade blivit tillsagda att inte ta med något, men varken Åsa eller jag lydde... Åsa gav honom en bok och av mig fick han givetvis en korsordstidning. Jag fick väldigt fint beröm av pappa, han sa att jag var fin. Å vad jag älskar förhållandet jag har med pappa nu! Vi har inte haft det så lätt i alla år, men som det är nu så är det perfekt! Jag är inte redo att släppa honom än och hoppas verkligen att allt kommer att gå bra! Min högsta önskan just nu är att han skall få se mig lyckas, få se mig bli klar.

Jag tog bussen halva vägen hem och sen gick jag. Det blev en något halkig och snöfylld promenad på 45 minuter, och jag ramlade "bara" en gång... Det snöade lite och blåste mycket så det var skönt att komma in igen. Resten av eftermiddagen/kvällen blev slapp, röjt hade jag ju redan gjort. Skall ta det allra sista nu på morgonen (tömma soporna och ställa undan datorn i garderoben).

Veckan som kommer innebär kanske ett besök till hos pappa idag eller i morgon (Marita är på Orust) om han vill, hämtning av julbordsmat på Focus på onsdag, jullunch på jobbet på torsdag och sedan handla det sista på Maxi på kvällen.

Ha en bra måndag, och stressa nu inte för mycket i veckan :)

söndag 19 december 2010

Utmaningen, dag 19

Smeknamn du har och varför.

Har inget smeknamn nu, men har haft 2 tidigare i livet.

Néné: Detta kallade jag mig själv när jag var liten, och jag tror att min bror kallade mig det också.

Rune: Detta är en lite roligare historia. När jag började i ettan på gymnasiet så hade vi såna där dubbelvikta A4-papper på våra bänkar med våra namn på. Detta för att lärarna skulle kunna hålla reda på oss i början. En lektion hade jag en bänkgranne som hette Alex. Jag märkte inte att han bytte ut min lapp och ersatte den med en som det stod Rune på. Läraren frågade om det verkligen var mitt namn, och alla skrattade. Sen blev jag helt enkelt Rune med de flesta. Jag var ordningsman i klassen, och kallades således för Ordnings-Rune. När vi skulle välja en ny ordningsman i tvåan så gick det inte med någon annan än mig, enligt mina klasskamrater; ingen annan kunde ju vara Ordnings-Rune! Många många år senare, säkert 10-15 år efter vi gått ur gymnasiet, mötte jag Alex på en datamässa. Han ropade Rune, och jag reagerade faktiskt! Lustigt att det namnet satt kvar i minnet :)

Tomten kom till mej också!

Gomorron. Vaknade tidigt, av mig själv. Härligt. Ute är det mörkt och grannarna sover. Man kanske skulle ta och sätta på en maskin tvätt? :) Spelar nog ingen roll, man hör inte tvättmaskinen förrän centrifugen börjar, och då har de nog vaknat. Kanske :)

Gårdagen innebar lite ändrade planer. Pappa mådde inte så bra, trött, så han ville inte ha besök. Får se om det blir av idag istället. Kanske åker syrran, svågern och jag dit tillsammans, bara en kort stund. Kanske bättre med ett kort, "intensivt" besök än flera. Det blev inte så mycket gjort här förrän på eftermiddagen, mest korsord och annat mys. Njöt i fulla drag! Framemot 4-tiden så byltade jag på mig och tog min "dramaten" och gick till Maxi. Handlade det som kunde handlas redan nu (till julafton alltså), och beställde varmrökt lax i fiskdisken. Lika bra att beställa då den tog slut förra året. Sedan ett par månader är fiskdisken numera inne på Maxi, och har samma öppettider som resten av affären. De har till och med öppet på julafton. När de stod utanför hade de helknepiga öppettider, stängde väldigt tidigt ibland, bättre nu!

Sen kom "tomten" till mig. Detta i form av Åsa och Vincent som överlämnade en liten julklapp till mig:

Å vad jag blev glad! Jag brukar ju inte få så många julklappar, men denna ser jag verkligen fram emot att öppna. Han har gjort den själv, slagit in den själv och skrivit själv. Ser ni att det står PUSS?? Å den killen e bara för go! Min favvis-Vincent :) Julklappen är i alla fall undanlagd och skall öppnas på julafton.

Måste bara dela med mig av dagens Maxine:

Ha en bra fjärde advent!!

lördag 18 december 2010

Utmaningen, dag 18

Planer/drömmar/mål du har.

OK. Vi börjar med mål:
* Att komma ner till en vikt som jag trivs med. Skit i BMI, det är hur jag trivs som räknas!
* Att helt enkelt trivas med mig själv!

Drömmar:
* Att någon gång bli av med min flygrädsla så jag kan ta min nya, snygga kropp och åka på solsemester.
* Att lite (i alla fall) av mitt onda försvinner med vikten.
* Att pappa blir frisk och alla andra får förbli friska.
* Att den här j-a snön och kylan försvinner (ha!).

Planer:
* Att försöka motionera mera... har sagt det förut, men just nu blir det mest vardagsmotion och en och annan promenad. Funkar inte med simhallen när jag inte kan ta moppen dit.
* Att skärpa mig med maten på helgerna, glömmer ofta bort att äta när jag inte har några regelbundna tider.

Det räcker väl? Har jag missat något?

Grattis Emma 18 år!

Gomorron. Idag blev jag väckt av att Cornelia stod och spydde upp en  hårboll på mattan nedanför sängen. Mysigt! Har suttit i soffan med TV och dator sedan dess, nu skall jag snart lägga mig ner och vila lite till. Tänkte bara skriva här först så att det är gjort.

Idag vill jag gratulera "våran" Emma, d.v.s. min brorsdotter, som fyller 18 år. Här är 2 bilder på henne som jag snodde på hennes Facebookprofil... Hoppas jag fick det! Stor kram till dig Emma!!

Hennes farmor (Marita) åker dit (Borås) idag, själv åker jag och hälsar på pappa på sjukhuset. Besökstiden börjar kl 14, så då skall jag vara där.

Igår tog jag 1,5 h ledigt på eftermiddagen. Hade ju planerat att åka in till ICA Focus i helgen och beställa lite delikatesser att ha på julbordet. Eftersom det går en buss nästan utanför min dörr till Korsvägen (där Focus ligger), som bara går på vardagar, så tog jag lite ledigt. Mycket enklare när man slipper byta buss och ha sig. Först var jag dock tvungen att gå hem, för kollegan Malin hade köpt billiga räkor till mig (89 kr/kg) på ICA Fiskebäck, som behövde in i kylen. När jag väl kom till Focus var det att koppla på stora charmen... I fiskdisken sa de, trots att de sagt annorlunda tidigare, att de inte skulle göra någon sashimi mer före jul. Efter lite övertalning och bönande så lovade de att göra lite till mig. Kollade räkpriserna för att jämföra med ICA Fiskebäck (som hävdar att de är billigast i stan): 179 kr/kg!! Vilken skillnad! Sen vidare till delikatessen där jag fick reda på att de inte hade tänkt göra några balsamicomarinerade champinjoner före jul... Men de lovade också att fixa lite till mig :) Beställde också 2 kycklingspett som blir gott att ha på julbordet.  Allt skall hämtas efter jobbet den 22.

I en av de tidigare utmaningarna skrev jag att jag hoppades komma ner till nästa delmål före nyårsafton. Det handlade då bara om 7 hg, men med tanke på hur långsamt det går så är det ganska lagom. Jag har bestämt mig för att inte väg mig förrän då Jag är trött på att det inte händer något eller bara händer lite, så om jag väntar lite längre perioder så händer det väl rimligtvis mer? Låter det vettigt? Jag skall ställa undan vågen så att jag inte frestas att kolla :)

Annars är planerna för helgen, förutom att hälsa på pappa, att handla det till julbordet som klarar sig till på fredag. Jag skall också beställa det jag skall ha i fiskdisken på Maxi, så jag kan gå dit och hämta det den 23:e. Varför tog jag inte allt på Focus? Därför att de är väldigt mycket dyrare, oftast i alla fall. I morgon är det dags för "röjning" då städarna kommer på måndag. Skönt att det blir rent till jul :) Jag är fortfarande väldigt nöjd med dem, de har varit här 2 ggr nu, och jag har inte hittat något att klaga på :) Om någon som bor i Mölndal eller i närheten är intresserad av vilket företag det är, så kan jag berätta att de heter Kuststäd. Jag rekommenderar dem varmt.

Nu skall jag vila lite innan Marita kommer vid 11 och hämtar upp en liten julklapp till sig, brorsan med familj och syrran med familj. I och med den inställda träffen på annandagen så träffar jag dem inte förrän efter nyår. Eftersom presenten har jultema (handgjord av kollegan Malin) så är det bättre att de får den nu. Skall fotografera och lägga ut sen när de är levererade. Nej, jag får vänta med att lägga ut bilder till efter julafton eftersom mamma skall få en också. Men sen skall ni få se!

Ha en härlig lördag, och stressa inte för mycket! Som ni kanske förstått är jag inte så mycket för julen, och det är så skönt att slippa stressa och fixa som många verkar göra.

fredag 17 december 2010

Utmaningen, dag 17

Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?

Här skulle man kunna tro att jag skulle vilja byta liv med någon som inte hade problem med vikten. Nej, det blir inte mitt svar. Jag kan inte säga någon specifik person som jag skulle vilja byta liv med, men jag skulle vilja byta med någon som inte har ont någonstans i kroppen. Jag skulle vilja veta hur det känns. Det har knappt gått en dag sedan jag skadade min armbåge 1977 som jag inte har haft ont i den eller någon annan stans. Men frågan är om jag skulle vilja komma ihåg den känslan efteråt eller inte. Tänk om jag fick byta och sen kommer ihåg hur det kändes att inte ha ont någonstans, skulle inte det bli värre då? DET är den stora frågan!

Rena isgatan

Gomorron. Gårdagens promenad till jobbet var inte rolig. Det blev faktiskt inte promenad "hela" vägen till jobbet (10 minuter i vanliga fall) utan jag fick ringa kollegan M och be henne hämta mig. Jag gick med myrsteg från min lägenhet och det tog mig 10 minuter att komma till sophuset. Det ligger väl 100 m från mig... Efter sophuset skall jag svänga vänster upp för en liten backe. Det gick inte. Det fanns inget att hålla sig i och det var rena isgatan. Det var då jag ringde kollegan I-M, men de var redan framme på jobbet. Hon föreslog att jag skulle ringa A, som satt fast i köer och skulle bli sen. Ringde M och hon hämtade mig. Hjälp vad halt det var! Hade jag fortsatt mot jobbet skulle jag sedan gått ner för en backe, det hade varit stört omöjligt. Det dumma är att jag har broddar hemma, men jag kom inte på det förrän jag var halvvägs till sophuset och då var det för sent att vända. Vi sladdade in på parkeringen och den gnistrade som en nypolerad skridskobana.

När jag skulle hem på lunchen var det inte lätt att gå. Kan väl säga att broddarna var på när jag gick tillbaka. Men det är dumma broddar, sitter bara på hälen. Där gör de inte mycket nytta när man halkar till med framfoten... Höll på att stå på näsan ett antal gånger på vägen hem, bland annat mitt på övergångsstället där bilarna stod och väntade på grönt.  Eftersom det regnade en stor del av dagen igår och nu är -10°C ute så inbillar jag mig att det är värre idag...

Tack för att ni tyckte lilla jag var söt på förra bilden! Jag vet att jag är lik Stina i Saltkråkan, men detta är inte den bilden där jag är mest lik. Skall se om jag kan få fram den på något sätt.  Det finns bilder när jag är i 4-årsåldern där man skulle kunna tro att vi var en och samma person.

Pappa ringde mig igår efter lunchen. Det var skönt att prata med honom, han lät pigg och låg och löste korsord. Jag åker nog upp och hälsar på honom i helgen om han orkar med besök.

Om en vecka är det julafton! Måste sätta mig och planera i helgen vad som kan handlas nu och vad som måste handlas den 22 eller 23. Det blir ju inte så mycket vi skall ha, då vi bara är 2 personer, men lite planering krävs ju ändå. Vi skulle ju träffas alla barn och barnbarn tillsammans med pappa och Marita den 26:e, men det har vi ställt in. Det är inte ens säkert att pappa kommer hem före jul från sjukhuset, och gör han det så orkar han säkert inte med en anstormning av 9 personer. Vi tar det söndagen efter nyårsafton istället (tror jag vi kom fram till). Vi kan inte vänta för länge, för då åker brorsans äldsta dotter Rebecca tillbaka till Birmingham där hon bor i 1 år. Vi vill ju alla träffa henne!

Nu skall jag "snöra på mig skridskorna" (nä, broddarna menar jag) och slira till jobbet. Fredag = frukost på jobbet. Mysigt! Sista frukosten för i år. Jag hoppas ni får en bra dag!

torsdag 16 december 2010

Utmaningen, dag 16

Ett foto på dig själv.

Börjar bli trött på att visa kort på mig själv nu. Ni får detta, mamma tror jag är 1½ år eller nått. Jag var ganska söt tycker jag själv i alla fall :)

Datorhaveri

Gomorron. Fick skrämselhicka när jag satte på datorn i morse och möttes av.... ingenting. Ingenting hände. Startade om. Fick meddelande om att jag skulle välja tangentbordsspråk och sen om att den ville göra en systemåterställning. Va? Jag har haft dator sedan 1984 och ALDRIG gjort en systemåterställning! Kanske hög tid? I vilket fall som helst tog det ett bra tag och sen startade Windows. Allt var segt som kola. Kollade Loggboken och fick reda på att alla uppdateringar (13 st) som gjordes samtidigt som jag stängde ner datorn igår misslyckades. Troligen därför jag fick problem. Nu är de i alla fall installerade och jag vill inte veta av några fler fel! Kan ju inte leva utan en fungerande dator!

Gårdagen var mysko. Tänkte på pappa hela dagen, men mådde inte fysiskt dåligt som jag gjorde i förrgår. Knepigt. Vid 14-tiden ringde i alla fall Marita och berättade att kirurgen själv hade ringt henne (hon var på jobbet) och berättat att allt gått bra. Skönt! Jag har inte pratat med pappa själv, hoppas få göra det ikväll. Åker väl och hälsar på honom i helgen om han orkar.

Jag hade ju tänkt skriva etiketter till julkorten igår när jag kom hem, men hade sån tur att de hade kommit! Ett stort kuvert i brevlådan och sen var det inga sysselsättningsproblem på en stund. Fast jag har varit lite lat... korten kommer förtryckta med hälsning och namn, och jag har inte skrivit många personliga hälsningar. Orkade inte. Men kortet är fint i alla fall! Skall scanna det sen och lägga upp det här så att ni får se. Skall bara vänta några dagar så att de som får det på posten får det först :) Frimärken har jag inte köpt några, så det får jag göra idag.

Fryste förresten in resterna av tacogratängen i förrgår, och det blev 11 portioner! Jag hade redan ätit upp 4 portioner, så av 1,6 kg nötfärs blev det alltså 15 Lena-portioner mat. Då vet jag ju i alla fall att det är OK med protein i portionerna :) Bara protein, grönsaker och lite ost. Bra mat! --24 as09fnlödf (Cornys bidrag till min blogg...)

Ute är det nollgradig och jag hör hur det droppar. Antagligen livsfarligt ute, så jag får ta det lugnt när jag går i mörkret! Dags att bege sig till jobb snart, men först frukost! Ha en bra dag!

onsdag 15 december 2010

Utmaningen, dag 15

Sätt din ipod/mp3/etc på shuffle och lista de 10 första låtarna.

Hm. Och så var det ju detta med musik. Har ingen musik i min mp3-spelare. Istället passar jag på att svara på en annan utmaning som jag har fått från Sandra och Katarina (har alltså fått 2 likadana):


1. Tacka den du fick Awarden från.
Tack Sandra och Katarina!

2. Kopiera Awarden till din blogg.
Done

3. Berätta vilka tre författare som hör till dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
Jag har ofta en bok i örat, och sen läser jag böcker på kvällarna också. Jag läser och lyssnar nästan bara på engelska, enda gången jag gör undantag är när författaren är svensk. Här är några av mina författarfavoriter:

Nora Roberts/J D Robb: Japp, samma val som Katarina. Har alla hennes böcker som talböcker och pappersböcker (allt på engelska). Nora skriver i 2 kategorier: fristående "romantiska" deckare och trilogier (ofta med lite mystik/magi). Under pseudonymen J D Robb har hon skrivit ett trettiotal böcker som utspelar sig runt 2057-2059. Huvudpersonen är Eve Dallas, polis, samt hennes man Roarke som är otroligt snygg och "rikare än Gud". Persongalleriet runt dessa 2 är helt underbart, kärleken spirar och brotten är blodiga och brutala. Även alla dessa har jag i bokform och som talböcker på engelska.

Andra utländska författare som jag gillar är:
Tess Gerritsen, som skriver om Rizzoli & Isles (går på TV nu).
Janet Evanovich, som skriver om Stephanie Plum som är "bounty-hunter" (jagar reda på folk som smitit från borgen). Dessa böcker är väldigt roliga och lite spännande.
Michael Connelly, som skriver om bland annat Harry Bosch. Mycket bra deckare.
Sandra Brown, som skriver fristående "romantiska" deckare, lite som Nora Roberts ungefär.

För att väga upp det hela så får jag väl nämna en svensk duo också:
Mina nya favoriter är Dan Buthler och Dag Öhrlund, som hittills har skrivit 5 böcker om polisen Jacob Colt. Har ingen aning om hur han stavar sitt namn då jag bara lyssnat på dem. Mycket bra, mycket spännande.

4. Skicka Awarden vidare till fem mottagare du tycker förtjänar den.
Då får jag välja lite folk som jag inte valt tidigare...
Imsavimsa
Scrapmoster (Inger)
Malladelicious (Malin)
Åsa
Lena

Valde 5 relativt nya bloggvänner.

Puh!

Pappa klarade operationen bra.

Nervöst idag

Gomorron. Sov inte så bra under nattens senare timmar, så de har jag spenderat på soffan. Är så orolig för pappas operation idag. Mådde skit igår; smällande huvudvärk och "fladder" i magen. Undrar hur det blir idag... Har anmält mig som frivillig till att idag packa 62 chokladkartonger i brunpapper för vidarebefordran till kunder med företagspaket, då slipper jag använda hjärnan. Jag var lite tankspridd igår och det känns bättre om jag kan syssla med något enkelt, i alla fall en del av dagen.

Igår när jag kom hem låg det ett paket i min brevlåda. Jättefint inslaget i julpapper och jag undrade vad det kunde vara. Försökte kolla poststämpeln, men den var suddig. Hade jag bara vänt på paketet med en gång så hade jag ju sett avsändaradressen :) Det var från finaste Lill, som hade en tävling i november. Man kunde vinna en handgjord tomte, och jag och svägerskan vann! Tack snälla Lill, för att du, trots att du har det så svårt just nu, tänkte på oss och skickade tomtarna före jul!

Annars hände inget speciellt här igår. Satt och slöspelade massa spel, då slipper man ju tänka. Att det kan gå så mycket tid åt ingenting...

Fick en utmaning av Sandra, skall svara på den senare, hinner och orkar inte nu. Men tack för utmaningen! Skall se om jag inte kan svara och skicka vidare ikväll eller i morgon.

Ikväll skall jag skriva etiketter till mina julkort. För första gången någonsin har jag beställt "riktiga" julkort, men de levereras inte förrän den 17:e, alltså dagen efter julkorten skall vara postade. Smart (av mig) att beställa så sent... not! Av en vän till en Facebookvän fick jag idén om att jag kan förbereda etiketter för kuverten. Vill inte skriva ut dem på datorn, då jag tycker att det blir för opersonligt, men jag kan ju skriva dem för hand! Då är det ju bara att skicka iväg korten med en liten personlig hälsning när de kommer. Får inte glömma att köpa frimärken också :)

Ha en bra dag och skicka en liten tanke till oroliga mig...

tisdag 14 december 2010

Utmaningen, dag 14

Ett foto på dig och din familj.

OK. Lite svårt då alla i min familj inte vill förekomma på min blogg. Men hur skall jag annars kunna anta utmaningen om jag inte kan lägga upp bilder på dem?

Översta raden: lillebror Jonas, svägerskan Katherina, styvmor Marita, lillasyster Åsa.
Mittenraden: minsta brorsdottern Emma, brorsonen Isac, pappa, svågern Johannes.
Nedre raden: största brorsdottern Rebecca, jag, mamma och systersonen Vincent.

Vi får hoppas att de som inte vill vara med inte går in och kollar här just idag... de har annat att tänka på! Mamma gjorde det här collaget för ca 4 år sedan, och det hänger utskrivet på sidan av mitt kylskåp. Känns skönt att alltid ha familjen "i närheten".

10 dagar kvar till jul

Gomorron. Vaknade klockan tidigt och gick upp, och är nu nyduschad och fräsch (hoppas jag). Fick vänta lite med att duscha så att mobillarmet inte skulle ringa mitt i...

Hur smakade tacogratängen? Jo, den var mumsig! Fast jag kommer att göra lite ändringar i receptet till nästa gång. Dels tycker jag att det blev för mycket klet när man hade ostblandningen i botten, och ändå hade jag mycket mindre ost än vad receptet sa. Detta för att jag gjorde 2 gratänger men inte dubblade ostblandningen. Istället kommer jag att börja med färsen, sen grönsakerna, och så ostblandningen med riven ost på toppen. Jag hade för mycket riven ost denna gången, jag ville att det skulle täcka grönsakerna. Jag åt gratängen både lunch och middag igår, och båda gångerna mådde jag illa när jag ätit. Det kan ju knappast ha varit för mycket fett i, då creme fraichen var lätt och osten 10 %. Kanske för mycket ost = laktos? Men den är ju extra lagrad, så den borde inte innehålla någon laktos... Får i alla fall testa med lite mindre ost nästa gång. Men annars var det jättegott och en god blandning av färs och massa olika grönsaker.

Just nu är det mycket som rör sig i min skalle. Men jag kan inte skriva om det här, får inte. Det enda jag kan säga är att min pappa skall genomgå ytterligare en operation i morgon, en stor en. Jag är väldigt orolig. Hatar att jag inte får skriva om det. Nu har jag ju skrivit ändå, men det struntar jag i. Men ni får inga detaljer. Håll tummarna i morgon!

Annars händer ingenting speciellt. 10 dagar kvar till julafton. Börjar fundera så smått vad mamma och jag skall ha på julbordet. Vi skall ju inte ha något traditionellt julbord med skinka och så, utan mer åt delikatesshållet. Räkor blir det givetvis, och lax på längden och tvären. Jag vann en burk senapssill på julbazaren, så mamma får i alla fall lite sill. Sen skall vi faktiskt ha sashimi på julbordet! Det är ju också lax :) Lite av Focus delikatessdisks underbart goda balsamicomarinerade champinjoner skall vi också ha. Får ta mig en tur till Focus i helgen och beställa det jag vill ha, och sen åka dit efter jobbet den 23:e och hämta det. Vi slutar ungefär som vanligt dagen före julafton, fast vi bryter jobbet vid 14-15 tiden för smörgåstårta. Undrar vad jag skall äta? Smörgåstårta funkar i alla fall inte för mig, för fett, för mycket vitt bröd och för mycket laktos. Måste kolla upp det. Det året jag precis hade avslutat 4 månader med Xtravaganza köpte de en läcker skaldjurssallad till mig, det kanske går att ordna i år också? Annars tar jag med mig egen mat, det blir ju inte roligt om jag skall sitta och titta på när kollegorna äter.

Nu skall jag klä på mig och gå till jobbet. Ni får ha en bra dag!

måndag 13 december 2010

Utmaningen, dag 13

En bild på mitt hem.

Som ni vet kan jag aldrig nöja mig med en bild... så här kommer flera. Bilderna är från 2008 och 2009 (och redan tidigare visade på bloggen), men det ser ungefär likadant ut nu, fast inte lika städat (och nu är ju juleljusen uppe). Det är för mörkt och stökigt för att ta bilder här nu.

Vardagsrummet med en av utgångarna till min jättestora altan.

En annan vy i vardagsrummet.

 Hallen från vardagsrummet.

Köket, som inte har några fönster.

Mera kök.

Sett från hallen.

Jätteintressant, men så här ser det ut i mitt badrum :)

Sovrummet, fast klösbrädan står nu till vänster i bild.

Arbetsrummet, som numera har stor skärm och annat roligt.

Det var mitt hem det. När kommer ni och hälsar på?