fredag 30 april 2010

Halvdag och fredag :)

Gomorron! Klockan är tidigt som vanligt, känns som man går upp före tuppen. Några jag inte går upp tidigare än är i alla fall småfåglarna utanför. Det är ett väldans liv på dem :)

Idag är det halvdag, härligt!! Idag är det också premiär för frukost på jobbet. Vi har slopat fredagsbullen/fredagsfrukten och istället så bjuds det på fralla och pålägg mellan 7.30-8.00 varje fredagsmorgon. Fikarasten är indragen, så vill man ha kaffe mellan 8.00 och lunchen kl 12.00 så får man dricka det på rummet. Kan nog vara mysigt att sitta ner och snacka alla tidigt på morgonen. Efter operationen kommer jag ju inte att kunna äta med de andra då, men sitta med kan jag ju alltid göra. Det blir helt fel tid för mig, äter ju frukost hemma vid 6.30, och sen har jag förstått att mjukt bröd inte är bra/lätt att äta när man är op:ad. Pratade med chefen igår och berättade att jag kommer att behöva ett litet mellis ungefär när fikarasten skulle varit, men det var inget problem att jag åt något i mitt rum vid rätt tid. Nu vet inte jag hur jag kommer att reagera, hur noga det är med de där 3-timmarsintervallerna, men om jag känner att jag mår bättre när jag äter var 3:e timme gäller det även på eftermiddagen. Våran eftermiddagsfikarast är en hel timme fel för mig då, men det löser sig.

Igår var kollegan H och jag iväg för att äta thai på lunchen. Vi har lunch mellan kl 12 och 13, och när klockan var 12.45 hade vi fortfarande inte fått in maten... De var lite stressade på thai-stället kan man säga... men jag ringde våran chef och sa som det var, och vi fick jobba in det vi kom försent. Vi fick in maten vid 12.50 och åt faktiskt i ganska ok hastighet, men fick med oss hälften av våra portioner hem. Vi var tillbaka på jobbet vid 13.10 eller nått, så det blev inte så illa som vi trodde. Nu blir det ingen "nästa gång" för mig, men H vet att det är nog bäst att ringa och beställa om hon skall dit igen :)

När H och jag kom ut från thai-stället så vräkte regnet ner. Bådade inte gott inför kvällens moppetur in till stan och kören... men regnet slutade och det blev riktigt skönt ute. När jag kom hem efter jobbet var det 17°C ute! Moppeturen in till stan var riktigt skön och jag blev varken blöt eller kall. Kören var bra, det är så kul att sjunga!! Färden hem igen var ännu skönare, jag har en lång sträcka som går utefter en led där jag kan dra på ordentligt om det inte är massa andra som cyklar/går/kör på cykelbanan. Jag var nästan ensam där igår så det gick fort :)

I helgen skall jag försöka laga lite soppor, röja lite mer, lösa korsord och bara ta det lugnt. Härligt. Sen är det en hel arbetsvecka och sen kommer Kristi Himmelfärdsdagen. Jag har funderat fram och tillbaka hur jag skall göra med klämfredagen, men jag tror jag skall jobba.

Ha en skön fredag!!

PS. Kontaktade de på www.bity.se angående den lilla matklockan som jag var så besviken på, och jag får skicka tillbaka den.

torsdag 29 april 2010

Jag trodde det var reklam...

Gomorron! Himla tur att jag vaknade idag, hade satt både vanliga telefonen och mobilen på larm. Lyckades stänga av båda två när jag snoozade, så hade jag inte vaknat av mig själv så hade jag väl sovit fortfarande :)

Innan jag gick och la mig igår så gick jag igenom posten (den vanliga som kommer i lådan utanför). Där låg 3 kuvert från Postkodlotteriet. Två stycken som var likadana; ett till Marita och ett till mig. Och sen ett som var annorlunda. Först trodde jag att det var reklam också, men jag öppnade det och fann detta:

När jag läste på insidan visade det sig att jag vunnit 2.000 kr!! Blev lite skeptisk först, och trots att jag stängt ner datorn och släckt överallt, startade jag upp datorn igen. Gick in på postkodslotteriets hemsida och "rättade" min lott. Jag har 2 lotter, så det var 2 vinster på 1.000 kr vardera som bekräftades :) Dessa 2.000 kr, de 500 kr jag vann i presentkort på korsordstidningen för några veckor sedan och skatteåterbäringen på nästan ca 7.000 kr (inkl. städningen) sitter fint. Speciellt eftersom jag är skyldig mamma 10.000 kr....

Igår var det en stressig eftermiddag på jobbet, sprang omkring som katten. Det gjorde i och för sig att jag fick ihop lite steg på räknaren, och det är ju inte fel :) Var iväg på lunchen och åt sushi och där blev det lite steg också. Räknaren slutade på 13.888 steg igår, och det får jag vara nöjd med.

Idag är det dagen D eller dagen GBP för min goda vän J. Tänker på dig hela dagen!!

Ikväll är det kören. Hoppas verkligen inte det regnar för mycket för jag fick ett SMS från henne jag brukar åka med med info om att alla som skall vara med på föreställningen skall stanna kvar och träna lite koreografi. Så jag tar moppen dit och hem. Ingen fara om det regnar på vägen dit, men det är inte kul att vara där 2 timmar genomblöt...

I helgen skall jag försöka laga lite soppor som jag kan frysa in och sedan mixa till släta när det är dags att bara äta flytande efter operationen. Såg lite recept på viktop-forum, men de var väldigt krångliga och innehöll massa grönsaker som jag inte tål/tycker om.... Om ni har något favoritrecept får ni gärna maila det. Skall i alla fall försöka experimentera lite. Nästa helg är det ju försent, då kan jag inte provsmaka... Eftersom jag är så ovan i köket och med soppor speciellt så är det väl ganska korkat att försöka göra dem utan att kunna prova hur de smakar... Någon föreslog Kelda-soppor som bas, men det tror jag inte jag vågar. Jag är ju redan nu överkänslig mot laktos, och de flesta GBP-opererade blir väldigt överkänsliga, så det är väl dumt att prova med det det första jag gör...

Ha en bra torsdag!!

onsdag 28 april 2010

5 veckor kvar!

Gomorron! Även idag vaknade jag till fågelkvitter, härligt ljud!! Annars är det lika grått som igår, men gårdagen utvecklade ju sig ganska bra ändå :)

Nu är det 5 veckor kvar tills jag ligger på operationsbordet. Än så länge är jag bara lite nervös i tanken, det har inte spritt sig till fjärilar i magen än. En som är nervös (tror jag) är min goda vän J, som lägger sig på operationsbordet i morgon. Kommer att tänka på dig hela dan tills M skickar ett mess om att allt gått bra!!

Stegtävlingen började igår, och det var väl ingen rasande start för mig. Ingen promenad blev det igår, trots att jag hade tänkt det. Men jag kom i alla fall över 7.000 steg som man skall ha som dagsgenomsnitt för att kunna vara med och tävla. Tror räknaren hamnade någonstans över 9.000 steg. Det duger i alla fall.

Mitt nästa projekt står nu på köksbordet, översta lådan från hallbyrån. En sån där låda där det bara hamnar saker som man inte har någon annan placering för. 90 % skall slängas, sen kommer jag att ha massa plats till nytt skräp :) Jag kanske till och med får plats med halsdukar och vantar där istället för på hatthyllan!

Igår kväll roade jag mig med att scanna lite nostalgibilder och lägga upp på Facebook. Det blev bara 5 bilder igår, men jag taggade gamla klasskamrater och andra som jag är vän med där. Skall scanna lite bilder från USA också, och tagga de 3 som jag är vän med på Facebook också. Sen har jag ett riktigt gammalt album som jag inte hittar, hm, har ingen aning om var det är. Kanske på samma ställe som allt annat som jag inte hittar här hemma? Denna bilden passar bra tycker jag...


Jag tror att jag skall gå in lite tidigare till jobbet idag, det är mycket nu. Ha en bra dag!!

tisdag 27 april 2010

Fick äntligen tummen ur...

Gomorron. Idag vaknade jag av en envis fågel som kvittrade i trädet utanför, ett härligt ljud. Fast inte så härligt om man vaknar av det innan det är dags att gå upp :) Vädret idag är grått och tråkigt, och det ser inte ut att bli bättre under resten av veckan. Men vad vore en Valborg/1:a maj utan regn?

Igår när jag kom hem satte jag mig ner en liten stund. Det går inte för sig att jag börjar göra något direkt jag kommer hem, det gillar inte Cornelia. Först måste jag sitta ner med henne en stund, så att hon får sin dos av kel, sen kan jag göra vad jag vill. Och igår städade jag förrådet. Äntligen! Det har legat på mitt samvete ganska lång tid. Se själva hur det såg ut, det gick knappt att komma in:

Det handlade inte så mycket om att slänga saker, bara om att lägga dem på rätt plats. Och här är resultatet:

Lite bättre va? Nu är det enklare att komma in. Och jag kan meddela att jag inte hittade den försvunna transformatorn till sängen någonstans... Den ÄR borta och de enda som kan ha tagit den är städpersonalen. Men de "erkänner" inte... Det är inte så mycket jag kan göra åt saken.

Igår fick jag också min matklocka från Bity. Måste säga att jag är fruktansvärt besviken på den. Det första jag upptäckte var att det inte går att byta batteri. När batteriet är slut är den slut. Man trycker på den när man ätit frukost, sen piper den var tredje timma 4 ggr. Det blir 5 mål om dagen, jag skall äta 6 mål... Sen var jag lite korkad och tryckte på den vilket innebär att den har ringt var tredje timma 4 ggr (man kan inte stänga av den eller som sagt, ta ut batteriet). Men det har inte stört mig för det var det ynkligaste lilla pipet jag någonsin hört! Den piper ca 2 sekunder och det är allt. Bara en omgång och jag kommer inte att kunna höra detta om jag inte sätter den lilla manicken på mina glasögonskalmar i närheten av örat... Kom också fram till att jag har en utmärkt timer på min mobil, som inte har något med alarmen att göra, och den hade funkat mycket bättre. Så nu har jag en onödig manick till här hemma... Den var ju inte gratis heller :( Men den kanske funkar bättre för andra som köpt den, jag har dock nedsatt hörsel. Undrar om man kan reklamera den?

Katarina gav mig idén om att söka på YouTube efter klipp av Amanda och jag hittade faktiskt några från föreställningen jag var på. Detta är Coldplay's I'll fix you och detta är The Ark's Calleth you. Ljud- och bildkvaliteten är inte den bästa, och man kan givetvis inte fånga stämningen i kyrkan, men ändå...

Nu är det dags att ta itu med denna tisdagen! Ha det bra.

måndag 26 april 2010

Cirklar

Gomorron. Så var det måndag igen. 4,5 arbetsdagar denna veckan, inte så mycket ledigt, men ändå. Gårdagen bjöd på Sångensemblen Amandas underbara föreställning "Cirklar". Jag var där med pappa & Marita, och det första jag sa till dem när det var slut var att jag tycker synd om folk som ännu inte upptäckt Amanda. Fast å andra sidan hade det ju varit ännu svårare att få biljetter då... Vi stod och pratade med en dam när vi väntade i kön på att få komma in, och vi var överens om att de är "obeskrivbara". Man kan inte säga att de bara är en kör, de går helt enkelt inte att beskriva. Koreografin är helt fantastisk, det händer hela tiden något oväntat på scenen. Deras röster är otroliga. Nog med superlativ, ni får upptäcka dem själva någon gång!!

Tidigare under dagen städade jag färdigt. Tror inte städarna dammsugade lika noggrant som jag gjorde, det var mycket damm på vissa ställen. Det är väl bättre att göra det själv, och billigare är det ju också. Men det är också skönt med hjälp. Får se hur jag gör sen när lånet är betalt, om jag tar in dem igen.

Jag deklarerade också, skönt att ha det gjort. Fast jag fuskade... kollade inga uppgifter utan jag skrev bara på... Sorry Emma, fattar ändå inte siffrorna. Det blev + på slutet för mig, det var det viktigaste.

Jag har bestämt mig för att inte åka på träffen i Borås nästa söndag, där folk som har gjort/skall göra en GBP träffas. Det börjar bli för mycket information nu. Jag avvaktar tills det hela är klart istället och ser om det finns något behov för mig att träffa någon då. Istället bestämde pappa, Marita & jag att vi skall äta räkor på söndag kväll. Pappa åker tillbaka till båten i Grekland näst-nästa söndag, så det blir väl sista gången jag ser honom på ett tag. Marita följer efter någon vecka senare. Sen får jag inte se dem förrän den 21 juli då de flyger hem igen från Spanien. Båten skall alltså ligga där ett tag. Känns lite konstigt att jag inte kommer att få se dem förrän 6 veckor efter operationen, jag hade velat ha dem hemma :( Men jag får klara mig med mamma och syster som mentalt stöd.

Min 45:e födelsedag som infaller den 5 juli lär jag få fira nästan själv. Pappa & Marita är ju inte hemma, brorsan med familj är i Kroatien (tror jag det var). Syrran kanske är hemma och mamma kommer väl. Jag kan ju själv inte äta någon tårta eller något annat, så det kanske är lika bra, men lite tråkigt är det att alla är borta.

Dags att ta tag i rufset under turbanen innan det torkar för mycket! Ha en bra dag!

söndag 25 april 2010

Intressant program

Gomorron! Vaknade vid 6. Jippe. Varför kan jag aldrig sova länge på helgerna?? Men inget ont som inte har något gott med sig, såg tidigare ett väldigt intressant program på TV som jag hade missat om jag sovit längre.

Det handlade om matens påverkan på kroppen, hur man kan ändra vad man äter för att fixa eller förebygga framtida problem. Det var väl inte helt vetenskapliga tester som gjordes, men ändå. Ett test var att de sa till 10 tjejer att festa loss i 2 veckor (tror jag det var) och sedan åkte de till en "retreat". Där delades de in i 2 grupper. Den ena gruppen fick fortsätta äta och dricka gott, fast inte överdrivet mycket av allt. Vin, choklad, pasta, fett osv. Den andra gruppen sattes på en hård detox-diet. Före provet fick de alla lämna urin och saliv under 24 timmar, blodprov och andra prover togs, och detta upprepades när veckan var slut. Resultatet? Ingen som helst skillnad på proverna. Kroppen klarade av att rena sig själv, utan hjälp av en detox-diet.

Ett annat experiment var att de lät 2 grupper med pensionärer äta en massa jordgubbar respektive en massa blåbär varje dag i 3 månader. Före, under och efter försöket testades deras minne, och det hade förbättrats. En annan grupp pensionärer som var i riskgruppen för en ögonåkomma jag har glömt namnet på (den påverkar mitten av synfältet), fick äta massa spenat varje dag i 6 månader. Där var det stora skillnader på hur deras syn förbättrats. Sen var det massa andra tester på hur vattnet påverkar vår hud, om det är alkoholen eller druvorna som gör de rödvins-konsumerande fransmännen friskare än resten av världen (faktiskt både druvor och alkohol som ger positivt resultat), hur stor konsumtion av tomater påverkar hyn osv. Mycket intressant!!

Gårdagen innebar en kombination av städning och korsord på altanen. Har röjt och dammtorkat men inte dammsugit än. Det skall jag göra idag. Altansittandet var kallt, trots massa kläder. Det blåste mycket. Sitter jag därute med datorn så måste jag ha parasollet uppfällt, annars är det så svårt att se skärmen. Men då blir det genast kallare. Gick ut och satte mig på seneftermiddagen igen, utan dator, då var det riktigt skönt när solen höll på att gå ner.

Tvättade 2 maskiner som torkades på altanen, det var premiär för det igår. Tvätten luktade himmelskt när jag tog in den!!

En liten promenad hann jag med också. Vill inte testa höften än med för långa promenader. Nästa helg tar jag mig nog en promenad i Botaniska för att kolla hur det ser ut i Vitsippsdalen. Istället för att gå genom Änggårdsbergen dit och sedan hem igen, en promenad på 2 timmar där jag inte kan komma hem på något annat sätt än att gå, så tar jag moppen till ingången på Botaniska. Då kan jag promenera omkring där inne så mycket jag bara orkar, men jag är inte låst med att jag måste gå hela vägen hem.

Idag skall jag iväg och lyssna på Amanda, det ser jag fram emot. Det och dammsugning står på dagens schema. Sen är det dags för ny arbetsvecka, med halvdag på fredag. Kan inte fatta att det är Valborg/1:a maj redan!! Det var ju 1:a april alldeles nyss!

lördag 24 april 2010

Städdag

Gomorron! Igår kväll satt jag och kämpade länge, var så trött, men ville gå och lägga mig i normal tid. Min allergi har kommit igång, så det kändes som om ögonen hade badat i schampo eller nått, eller som om jag hade gråtit en hel dag. Jag var pigg men ögonen ville inte vara öppna. Hade först tänkt mig att ta en liten "nap", men sen kom jag på bättre tankar. Var vaken till 22 och gick och la mig i sängen. Vaknade kl 5 och kände mig inte utsövd, eftersom ögonen kändes på samma sätt som igår. Jag har börjat ta mina allergipiller, men jag kanske skulle börja med ögondropparna också? Det är alldeles för tidigt för min allergi att börja nu, men jag antar att blåsten gör sitt till.

Igår när jag kom hem från jobbet ringde jag den tjejen som var intervjuad i tidningen Sjukhusläkaren. Det var ju läsning av den artiken som satte igång hela karusellen för mig. Hon var väldigt trevlig och hjälpsam, och hade själv saknat någon att prata med innan för att få svar på alla frågor, och ställde gärna upp nu. Hon var lite stressad, så vi pratade inte så länge, men hon sa att jag gärna får ringa tillbaka i helgen eller senare ifall jag har fler frågor. Hon hade fått tjata en hel del för att få komma på efterkontroller på Sahlgrenska, och då hade hon ändå varit patient på Obesitas innan operationen. Jag har ju inte varit patient där sen 2003, så jag lär väl inte komma in alls. Jag skall istället försöka få dem att ta emot mig på Vårdcentralen, deras distriktssköterska har jag gått hos och pratat dieter och mat. Jag fick också reda på av henne vilka vitaminer och mineraler jag måste ta, information som hon inte fick förrän efter ett par månader. Informationen från Tyskland är bra, men de har ju inte samma märken där som här. Man blir tydligen väldigt väl omhändertagen på sjukhuset och behandlas nästan som en kunglighet. Låter bra tycker jag :)

Lite senare på kvällen ringde Christa från Fecit, de hade varit fast nere i Tyskland en vecka. Vi stämde av lite och jag kommer snart att få inbetalningsinformation. Pengarna skall finnas på sjukhusets konto en vecka före operationen, och det tar ju lite tid för överföringen. Hoppas Euron står sig eller sjunker ytterligare, för nu är det bra kurs. Det är ju mycket pengar vi pratar om så en liten kursändring åt ena eller andra hållet gör skillnad. Nu har jag lagt till en lite roligare räknare här ovanför. När jag börjar på pulvret kommer jag även att lägga till en vikträknare.

Idag skall jag städa lägenheten. Det behövs!! Det var ett tag sedan jag gjorde det själv, har ju haft städhjälp ett bra tag. Men nu när jag skall börja betala av mitt lån på 150.000 kr så har jag inte råd längre. Solen skiner ute och det har inte börjat blåsa ännu. Tvättmaskinen går redan och kanske kan jag hänga ut tvätten på tork idag, det blir i såfall premiär :)

Vad skall ni göra idag?

fredag 23 april 2010

Fredag igen...

Gomorron! Nu är det fredag igen. Mysko, tycker att det var fredag alldeles nyss. Fast jag gillar när tiden går fort, då går min nedräkning snabbare :) Nu är det bara 2 veckor kvar tills jag börjar pulvra inför operationen, och sen kommer det förhoppningsvis att gå ännu fortare. Det hoppas jag i alla fall, för jag ser inte fram emot att pulvra igen.

Igår nästan studsade jag till jobbet, det var en sån otrolig skillnad på hur jag gick igår morse mot i förrgår morse. Kändes nästan som om jag skulle kunna gå hur långt som helst. På lunchen testade jag hur det skulle vara att gå lite längre, och gick bort och åt sushi. Det är 2 x 20 minuters promenad, och det gick bara bra. Däremot så testade jag Wii Fit när jag kom hem, och det var ingen bra idé. 5 min klarade jag innan det började göra ont igen. Det är ju en annan rörelse när man går på stället, höften lyfts liksom rakt upp, vilket inte sker när man går. Jag får ta det lite lugnt med Wii Fit tills höften är bättre (den kommer att bli bättre ju mer jag går ner i vikt) och satsa på promenader. Innan jag fick cortisonsprutan i förrgår kunde jag knappt fungera i vardagen, och det måste ändå vara högsta prioritet att jag klarar av det.

Kören igår var kul, men svår. Jag sjunger ju andra sopran, men när det är 3-stämmiga låtar så går jag upp till överstämman. Jag klarar detta bra med alla låtar utom Beatles' Because. Den är skithög!! Jag tror den går upp till höga F om jag inte minns fel. Svårt är det i alla fall, och enligt körfröken får jag inte byta om jag inte byter på alla 3-stämmiga. Det är bara att öppna munnen och låtsas sjunga om det inte skulle funka.

På söndag skall jag, pappa & Marita gå och se Sångensemblen Amandas föreställning Cirklar. Det ser jag fram emot jättemycket. De är så otroligt skickliga både i musik och koreografi. Annars har jag inga planer för helgen, precis som jag vill ha det. Nu måste jag gå och kamma ut håret, har haft det i turban alldeles för länge :)

Ha en härlig fredag!!

torsdag 22 april 2010

Cortinsonspruta!

Gomorron! Höll nästan på att glömma skriva... klockan är 7.10 och jag börjar om 20 minuter och har inte klätt på mig än, så det blir ett kort inlägg idag...

Igår morse ringde jag till det företag vi har sjukförsäkring hos via jobbet, och bad om en tid till den läkaren jag var hos i december med min höft. Just den läkaren var inte inne denna veckan, men jag fick en tid efter lunch igår hos en annan läkare. Väl där så snackade vi en stund, han var väldigt positiv till GBP och trodde det skulle hjälpa mig väldigt mycket mot mina höftbesvär. Men "du måste ju klara dig fram till dess" sa han, och föreslog en cortisonspruta. Förra gången jag fick en, i december, tror jag inte han träffade rätt. Och med tanke på hur j-a ont det gjorde igår när han stack mig, 5-6 ggr, så tror jag han träffade rätt. Fy katten! Värsta smärtan jag känt, tror jag. Eftersom jag är så "väl vadderad" fick han sticka långt ner för att komma åt benet. Cortisonet var utblandat med en lokalbedövning, så efter han gett den till mig fick jag testa om det gjorde ont att röra mig. Det gjorde bara lite ont, och då sa han att chansen att han träffat rätt var stor. I och med att lokalbedövningen bedövar det han stack så var det en fingervisning.

När jag kom hem efter jobbet och hade småpulat lite så la jag mig på soffan. Slumrade en stund och vaknade med en underbar känsla i kroppen. Hade inte ont någonstans!! Det var typ 100 år sen det hände, så det var härligt. Nu på morgonen hade jag inte ont någonstans heller, så det verkar som om det funkade! Skall komplettera med en kur Brufén som jag fick utskrivet förra gången jag var där, har halva burken kvar.

Nu får ni hålla tummarna för att detta funkar! Orkar inte ha så ont som jag har haft de senaste månderna!!

Nu måste jag klä på mig! Ha en härlig dag.

onsdag 21 april 2010

Har det snöat i natt?

Gomorron. Vaknade på soffan 4.16... hm. Mycket kan man säga om mina sovvanor, men det är i alla fall en jäkla tur att jag har en så bekväm soffa :) Och jag får nog ganska lagom med sömn, en vanlig natt blir det 7 timmar.

Kom det nån snö i natt? Ser inga spår av den i alla fall...

Körde lite Wii igår när jag kom hem, men det är bara deprimerande. Min höft har verkligen blivit sämre snabbt. Hoppas verkligen den blir bättre när jag börjar gå ner i vikt, annars blir det operation. Det är ju inte en förslitningsskada, utan förkalkning. Enligt läkaren jag var hos för ett antal månader sedan så kan man gå in och skrapa bort förkalkningen. Låter inte alls kul. Som det är nu är det i alla fall inte bra, har ont hela dagarna och kan inte alls gå som förut. Men jag gör så gott jag kan i alla fall. Fast det är synd att jag inte kan köra så mycket Wii som tidigare, men jag kör i alla fall 20-30 minuter om dagen tills jag inte står ut längre.

Just nu funderar jag väldigt mycket på det här med min flygresan om 38 dagar. Kommer alla problem med askan att vara borta då? Om problemen fortsätter, hur länge skall jag vänta innan jag försöker hitta andra sätt att ta mig till Tyskland? Får man pengarna tillbaka om man avbokar biljetten? Hur katten skall jag, relativt nyopererad, orka åka tåg så långt? Den stora frågan är i alla fall hur länge jag skall vänta innan jag avbokar. Jag är så fruktansvärt flygrädd att jag inte vill blanda in chansning och aska i ekvationen. Någon som kan något om resebranschen och kan ge mig ett råd? Biljetten köpte jag direkt från Lufthansa, så jag har ingen resebyrå som jag kan ringa.

Nu sitter Cornelia på mina lår med tassarna uppe på mitt bröst, får skriva med pekfingervalsen. Så här satt hon aldrig förut, det är ett beteende som kommit sen hon bodde 2 dagar hos Maritas syster. Nu sitter hon så här många gånger om dagen. Undrar om hon "mutar in sitt revir" lite extra? Har inga svar på detta.

Ha en bra onsdag!

tisdag 20 april 2010

Grattis mamma!!

Gomorron! Idag säger jag grattis till min mamma som fyller år! Hon kommer inte att tycka om denna bilden, men den är så typisk henne (och det är min blogg så jag bestämmer vilka bilder jag publicerar).

Den är tagen på mitt kalas förra året, och hon slickar gräddskålen. Jag har aldrig träffat någon som tycker så mycket om vispad grädde som min mamma :) GRATTIS!!! I år vet jag inte om det blir någon tårta på min födelsedag, kan ju inte äta själv, men jag kanske kan fixa en till dig :)

Igår anmälde jag mig till en träff i Borås med folk från forumet viktop, det är den 2 maj. Jag skall få åka med en av de andra som skall gå, det skall bli så spännande att träffa andra som har/skall göra operationen. Jag skall samla på mig massa frågor som jag förhoppningsvis kan få svar på. Sen har jag fått numret till den tjejen som det stod om i tidningen Sjukhusläkaren, hon som har gjort exakt samma resa som jag skall göra. Skall se om jag inte kan få tag på henne ikväll.

Igår kom materialet för stegtävlingen några av oss på jobbet har anmält oss till. Vi blir 7 st denna gången och tävlingen startar på tisdag den 27 april. Känns som om jag verkligen behöver en kick i baken så att jag går ut och går mer. Tyvärr har min höft förvärrats avsevärt de senaste månaderna, har ont i den hela tiden. Men jag skall göra så gott jag kan och för tävlingens del handlar det om ett genomsnitt på 7.000 steg/dag under varje vecka. Det skall jag väl klara av? Men jag kommer inte att vara i täten denna gången, dels för att jag vet att den veckan jag börjar pulvra kommer jag inte att orka, och dels för att tävlingen avslutas när jag ligger på operationsbordet i Tyskland. Då kommer min syster att ta över min stegräknare, så 0 blir det förhoppningsvis inte. Sen är del 2 av tävlingen i höst, och då jäklar!! Då har jag förlorat massa vikt och min höft har förhoppningsvis blivit bättre, då skall de få se på andra bullar!! Detta är tredje året i rad som vi är med, några nya, andra har varit med varje år. Det var jag som drog igång det och det enda tråkiga är att fler inte är med.

Ha en bra tisdag!

måndag 19 april 2010

6 veckor kvar

Gomorron! Oj, idag är jag trött... I går kväll så läste jag lite för länge, så att jag kom förbi min trötthet. Sen var det svårt att somna. Somnade väl inte förrän vid midnatt, så det har blivit 5 timmars sömn i natt. Men jag sov faktiskt en timme ute på altanen igår :) Satt ute i blåste och löste korsord. Solen sken och jag hade just ätit middag och blev lite trött. Tog bort ryggstödskudden på hammocken och la mig ner och somnade. Några gånger satt Cornelia och skrek på mig, men jag somnade om. Den katten gillar verkligen inte när jag sover någon annanstans än i sängen! Hon låter rent ut sagt förbannad när hon skriker på mig.

Nu går vi in i vecka 16 och min operation är vecka 22. Tiden rusar. Igår fick jag reda på alldeles för sent att det skulle vara en träff med folket från forumet viktop. Kompisen J skulle gå, det var så jag fick reda på det. Hade varit kul att träffa andra som skall eller redan har opererats. Kanske hinner de med ännu en träff innan det är dags för mig? Det finns ett forum till, viktdropp, men de verkar inte ha någon avdelning där man kan stråla samman för möten. Har inte hittat någon på dessa 2 forum som skall opereras i Tyskland mer än Jonas. Hade varit roligt att få kontakt med någon som redan varit där. Men ChristaFecit sa att hon kunde sammanföra mig med Carolina som var den som intervjuades i tidningen Sjukhusläkaren, reportaget som satte igång allt för mig.

Inget speciellt för övrigt hände igår, var och handlade, det var allt. Glömde givetvis att köpa tandkräm, har bara några ml kvar nu... Får väl ta mig en tur till i eftermiddag. Det man inte har i huvudet får man ha i benen! Inte kunde jag bunkra mineralvatten heller, de hade inga sådana där billiga 6-pack. Kanske nästa helg?

I morgon fyller kära mor år, men jag skall inte dit. Hon vill inte ha något kalas. Hon funderar på vad hon vill ha i födelsedagspresent av mig, och det lutar åt ett eller flera par örhängen. När hon var och hälsade på mig i San Francisco runt julen 1990 så var vi på marknad i Berkely. Där köpte hon ett par örhängen som hon aldrig har tagit av sig sedan dess. Inte förrän de antagligen fastnade i mössan nu i vinter och ett av dem försvann.

Ha en bra måndag! Hoppas ni är piggare än vad jag är :)

söndag 18 april 2010

Nästan storm!

Gomorron! Blev väckt kl 7 av Cornelia. Vet inte vad hon ville, för hon gick och la sig nästan direkt när hon fått upp mig... Men jag var färdigsoven så det var OK. Började dagen med att dra fram scannern och scanna ett kort på en tjej som fyller 22 år idag. Jag passade henne ett år i San Francisco 1990-1991, så kortet var från hennes 3-års dag. Hennes familj var den andra jag jobbade för, och jag hade dessutom hand om hennes lillebror Eric, som var 3 månader gammal när jag började där. Han fyller 20 nu i maj... Barnen i familjen jag jobbade i året innan fyller 26 och 28 år i år. Känner jag mig gammal eller?

Igår satt jag ute i en timme eller så, men höll på att blåsa bort. Det var inte så kallt, men hjälp vad det blåste! Fällde upp parasollen eftersom solen sken och det är svårt att se datorn i solen, men trots att den står på en betongklump som väger 26 kg så vek den sig (klumpen lyfte från marken). Tog ner hela parasollen men satt kvar en liten stund. Sen flyttade jag in igen, det gick inte att sitta därute i blåsten. Gick iväg till K-rauta för att kolla om de hade en upphängning till persiennen i min altandörr. Jag hade vinden i ryggen och blev verkligen puttad framåt. Någon upphängningsanordning hade de inte, de hade inte mycket som har med persienner att göra. Undrar var man kan få tag i det? Skall kontakta fastis i morgon, misstänker att det kan vara så att de persiennerna som sitter inuti altandörren hör till lägenheten, och då kan ju de fixa ett nytt beslag. Jag tror däremot att de övriga persiennerna i lägenheten, som sitter på insidan fönstrena, är köpta senare och inte ingår.

När jag gick hem så blåste det så mycket att jag inte hörde något av min talbok, det skrek verkligen i vinden. Trodde jag hade bilar bakom mig hela tiden, men det var bara vinden. Det var inte läge att ta någon längre promenad! Gick hem och körde lite Wii och löste lite mer korsord istället.

Idag skall jag ta kärran till moppen och åka till Maxi och handla. Skall bunkra lite mineralvatten inför pulvringen om 3 veckor, jag har en rabattcheck som går ut snart som ger mig 50 kr rabatt om jag handlar för 300 kr. Lika bra att utnyttja den. Det blir spännande, för de sista gångerna jag har använt kärran så har ena hjulet nästan lossnat... Inte roligt om det ramlar av helt!

Nästa vecka händer inget speciellt, en alldeles vanlig jobbvecka med kören på torsdag. Nästa söndag dock så skall jag, pappa & Marita gå och lyssna på Sångensemblen Amanda i Masthuggskyrkan, det ser jag fram emot.

Ha en skön söndag och håll i hatten!!

lördag 17 april 2010

Jag vann igen!

Gomorron! I natt jag har varit vaken i 2 perioder... hm. Måste skärpa mig lite. Men en av orsakerna till att jag var vaken var att det är helg, och att det inte gör något om jag sover längre på morgonen. Jag älskar att vara vaken mitt i natten, men det funkar inte om jag inte sover ett par timmar först. Jag tycker det är så mysigt när det är alldeles mörkt ute och jag är den enda som är vaken.

När jag var hemma på lunchen igår så låg där ett rek som jag inte hade en aning om vad det kunde vara. Nyfiken som jag är så åkte jag till Willys direkt efter jobbet och hämtade det. Det var 500 kr i presentkort!!

Jag hade vunnit en av Bonuspriserna i Bra Korsord :) Detta blir fjärde gången jag vinner sedan jag startade denna bloggen i september 2008. Jag har tidigare vunnit ett lottpaket värt 400 kr, som jag vann 280 kr på. Ett häfte frimärken och en penna vann jag en annan gång, och så 4 tekoppar från Gustafsberg som jag sålde på Tradera för 800 kr. Med tanke på att jag skickar in 3 tidningar helt färdiglösta varje månad så borde jag ju vinna någon gång! Nu kan man väl säga att jag ligger på plus i alla fall, det kostar ju några kronor att skicka in alla tidningarna.

Presentkortet, tillsammans med 2 andra på sammanlagt 300 kr som jag fick när jag förlängde mitt bredbandsavtal för ett tag sedan, skall jag spara och köpa kläder för när jag behöver det på vägen ner till min målvikt. Det är ju inte så kul att lägga ut pengar på kläder när man vet att man inte kommer att kunna ha dem om ett tag.

I natt när jag var vaken så surfade jag omkring lite och letade efter bra recept och idéer på hur man skall äta efter en GBP. Hittade ett bra dokument som Ljungby lasarett gett ut, med massa idéer, men jag letar vidare. Ni som har idéer och tips får gärna maila dem till mig (min mailadress står i min profil här på bloggen). En av nackdelarna med att opereras i Tyskland som jag skall göra är ju att jag känner att jag kanske inte får lika mycket information som de som opereras i Sverige. Jag KOMMER att få information, när jag är där, men jag vill ju veta nu. Jag vill kunna förbereda så att jag har när jag kommer hem. Så alla tips och idéer och erfarenheter emottages tacksamt!!

Idag är det grått och tråkigt ute, termometern står bara på 8°C, så det blir inget utesittande på altanen. Jag skall snart duscha och klä på mig och ta en promenad till K-Rauta. En av persiennerna i min altandörr har släppt från sitt fäste och hänger på en skör tråd. Måste skaffa ny upphängning. Får se om jag klarar det själv eller om jag måste haffa någon som kan hålla persiennen åt mig medans jag sätter upp den, hade ett litet h-vete att stänga dubbelglaset när jag öppnade igår för att se vad som var fel. Kan nog krävas fler händer än två...

Nu är det frukostdags! Ha en bra lördag!

fredag 16 april 2010

Fredagsjippe

Gomorron. Har haft en sån där natt igen, en där jag vaknar kl 3 och är relativt pigg. Somnade igen vid 4.30 och sov en timme, men oj vad jag drömde! Jag var i USA och av någon idiotisk anledning hade jag med mig min moppe! Det var inga problem att få dit den, men jag körde den aldrig när jag var där. Jag träffade min familj som jag jobbade hos när jag var där för 20 år sen, och hela drömmen var på engelska. När jag skulle hem började problemen. Först tog jag bussen mot flygplatsen, men när jag kom halvvägs kom jag på att jag glömt mopeden hemma i huset. Hade inte deras telefonnummer så jag kunde ringa dem och be dem ställa ut den, för den stod väldigt svårtillgängligt inne i huset... Fixade det när jag kom fram men sen började jag prata med folket och åkte IGEN utan mopeden. Fick vända en gång till och vaknade när jag kört halva vägen till flygplatsen, var vilse så jag hade säkert inte hunnit med planet...

Igår hostade jag till och från hela dagen, var alldeles rå i halsen när jag gick från jobbet. Kom fram till att det inte skulle funka att sjunga, så jag stannade hemma från kören. Handlade lite på vägen hem. Igår på lunchen kom en av mina korsordstidningar, men det är den lättaste av de 3 jag prenumererar på. Man kan tävla med den till den 30 juni, så den får jag lägga undan och ha med mig till Tyskland. Där kan jag ju inte googla eller söka på Wikipedia, så det är bra om jag har den lättaste tidningen med mig. Istället köpte jag den supersvåra (som jag inte prenumererar på) så att jag har något i helgen. På lördag ser det ut att bli lite regn, men mitt på dagen på söndag skiner en stor sol på väderkartan. Bara 9°C, men man kan ju klä sig varmt om man sitter ute :)

Tur man inte skall ut och flyga nu, det hade inte varit roligt. Undrar hur länge detta kommer att pågå... Har en syssling som sitter fast i London läser jag på Facebook. En kollega är i Italien med kunder och skulle flyga hem i morron. En bloggvän skulle flyga till Tyskland igår och se på fotboll, men det gick inte heller. Konsekvenserna blir stora även om det bara håller på en kort tid, undrar hur det blir om det blir långvarigt?

Jag fick förresten tips av Katarina om en sån här som jag har beställt. En "mat- och sovklocka" :) Den piper var tredje timme för att påminna en om att man skall äta då. Mycket bra idé, för det lär bli svårt att komma ihåg det. Här är en bild på den, visst är den söt? Valde en silver eftersom de inte hade en blå...
Hoppas ni alla får en bra fredag, det tänker jag ha!

torsdag 15 april 2010

Sommardäck på = vår!!

Gomorron! Klockan är tidigt som vanligt och jag sitter här och gäspar. Har läst lite för länge de senaste kvällarna och ligger lite back på sömnkontot. Men snart är det ju helg, inte för att det innebär att jag brukar sova längre, men ändå... Det är ju tanken som räknas!

Gick från jobbet kl 14 igår och tog bussen till moppeverkstan i Frölunda. Moppen var klar och det var bara att hala upp kreditkortet... Jag kan meddela att det är dyrare att byta 2 däck på en moped än 4 däck på en bil, 500 kr fick jag betala. Detta för att de måste montera ner i stort sett hela bakdrevet för att kunna byta det däcket. Körde via hamnen till Lilla Bommen där sjukgymnasten ligger. Jag var framme 45 minuter innan jag skulle vara där, så jag strosade ner till vattnet nedanför Operan och bara njöt en stund. Tänkte att jag skulle se hur många kb en bild och lite text skickade till bloggen var. Nollställde alla räknare, tog en bild och skrev en snutt (det ni ser nedan). MEN det gick inte att skicka! Försökte flera gånger. Det är första gången sedan jag stängde av gratis surf som följde med mobilen. Ringde Telia och fick reda på att jag skulle skicka ett sms med texten surf till ett visst nummer, så skulle alla inställningar komma.

Fick dem, men det funkade fortfarande inte. I sms:et stod det att om det inte funkade skulle jag försöka sätta på och stänga av mobilen. Det gjorde jag, men sen blev det problematiskt. Min vanliga sifferkod funkade inte för att sätta på den, och inte 0000 heller. Vågade inte försöka en tredje gång då mobilen skulle låsas om det var fel kod. Gick in till sjukgymnasten och berättade mina nyheter om min GBP, förra gången jag var hos henne var dagen innan mötet på vårdcentralen och Carlanderska, och 2 dagar före jag fick höra talas om Fecit, så det har ju hänt lite sen dess. Fick en guldstjärna på min t-shirt för att jag var färdigbehandlad :) Hon fick min bloggadress så att hon kan kolla ifall hon blev nyfiken på hur det går för mig och sen ville hon också att jag skulle komma och visa upp mig om ett år eller nått :)

När jag var klar där så lämnade jag moppen utanför och gick till Telia-butiken i Nordstan. Där fick jag reda på vad det var för kod för att öppna telefonen, och jag lyckades skicka nedanstående inlägg. En koll på räkneverket visade att jag skickat drygt 100 kb, och det var ju inte så farligt. I Tyskland kostar varje mb 35 kr, så då borde ett sånt meddelande inte kosta mer än max. 5 kr, som 2 SMS. Det innebär att jag kan skicka ett par såna om dagen och fortfarande hålla kontakten med er läsare :) Fast jag kommer inte att kunna läsa kommentarerna, så jag hoppas fortfarande ni skickar trevliga SMS till mig :) Skall testa några gånger till och se hur många kb det blir, jag kan också ställa ner bildkvaliteten, den var på 3 megapixel nu (max). Jag är väldigt imponerad av hur bra bilden blev, färgerna är ju helt underbara! Såg ingenting i displayen när jag tog, det var alldeles för ljust, så jag blev glad när jag såg resultatet.

Moppade hem i det underbara vädret, njöt verkligen hela tiden. Det enda som kan göra en sådan tripp lite trevligare är när allt grus är borta på cykelbanorna. Det är lite svårt att köra som det är nu. Hatar gruset, speciellt om jag måste svänga. En gång, jag tror det var andra dagen jag hade min första moppe (1997), ramlade jag i grus. Jag startade och svängde samtidigt och stod på grusad asfalt. Gled på magen ganska imponerande och eftersom jag inte hade handskar på mig så var hela handflatorna alldeles upprivna och blodiga. Ingenting som jag vill upprepa, och då hade jag ändå ingen fart!

Idag är det dags för kören igen :) Kul!! Nu är det snart dags för frukost för mig och Cornelia. Och ja, jag har ändrat koden på mobilen nu :) Ha en bra dag!!

onsdag 14 april 2010

Lite tid över


Har hämtat moppen och sitter vid kanalen vid lilla bommen. Fortfarande lite tid kvar innan jag ska vara hos sjukgymnasten. Solen skiner.

Produktiv morron

Gomorron! Här lyser flitens lampa :) Har varit uppe en timme och redan hunnit med att sy upp ett par byxor. DET är inte normalt för mig. Vanligtvis brukar jag muta mamma med en bussbiljett så kommer hon och gör det åt mig. Denna gången fanns inte tid för det. Jag vet att jag skrev för några veckor sedan att jag inte skulle köpa några nya jeans, men de jag hade nu "dog" igår så jag hade inget val. Har ingen aning om jag har lagt upp dem rakt eller rätt, men det blev nog ganska OK i alla fall.

Igår stack jag iväg till moppeverkstan direkt efter jobbet, dags för sommardäcken nu! Fjäskade lite för dem och kan hämta moppen redan idag. Jag skall nämligen iväg på mitt sista besök hos sjukgymnasten idag, och vill gärna köra dit nu när vädret är så bra. Det innebär att jag får gå från jobbet ännu lite tidigare än om jag hade tagit bussen, för jag måste ju dit först. Så istället för att gå kl 15 så går jag kl 14. Nästan halvdag alltså :) Jag tycker inte om att köra moppe genom stan, alldeles för många bilar, så jag tar en längre väg via hamnen som är lättare att köra.

Ser ni att jag har lagt till en räknare i högerkanten? Nu är det bara 48 dagar kvar till den 2 juni. 3 dagar mindre tills jag åker, alltså 45 dagar.

Nu skall jag äta frukost. Ha en skön onsdag! Snart är det helg :)

tisdag 13 april 2010

Helt överkörd

Gomorron! Har "som vanligt" (nästan) spenderat en natt på soffan. Inga ljus tända, kollade på inspelat på boxen innan jag somnade så den hade skärmsläckaren på och ljudet av, men datorn var på. Cornelia försökte inte väcka mig (tror jag) utan låg snällt och sov vid mina fötter. Måste ha vaknat någon gång i natt för jag hade tagit av mig min tjocka tröja, det har jag inget som helst minne av. Var så slut i kroppen igår att det kändes som jag hade blivit överkörd av en ångvält eller nått. Vet inte vad som har hänt med mig sen jag var förkyld, kondisen är usel och kroppen gör ont överallt när jag har rört på mig.

Gick till Apoteket i Sisjön efter jobbet igår, en promenad på ca 25 minuter. Detta gånger 2 borde inte få mig att känna mig som jag gjorde igår. På vägen tillbaka kom jag på att jag inte hade någon frukt, glömde köpa det i söndags när den tog slut. Stannade till på Coop halvvägs hem och införskaffade lite frukt. Sen handlade jag något som troligen kommer att göra mig populär på jobbet idag; de reade Ballerina med smak av pepparkaka för 5 kr paketet. Köpte 3 paket att bjuda på idag. Eftersom jag gick förbi jobbet på vägen hem avlämnade jag frukt och kakor där, kändes lite onödigt att släpa hem dem för att sedan bära tillbaka dem idag. När jag kom dit stod det en ensam bil på parkeringen, kollegan T jobbade fortfarande. Gick förbi hans rum och avlämnade ett av paketen kakor, det han inte åt upp skall han ta med upp till fikarummet idag. Någon uppmuntran skulle han väl ha när han jobbade så sent och alldeles ensam?!

Fick en fråga av Jenny B igår om jag skall gå StavVarvet i år. För er som inte vet så är det en 1 mils promenad som går fredagen före GöteborgsVarvet. Jag var med förra året tillsammans med kollegorna G och I-M samt en granne. Det var väldigt trevligt om man bortser från att jag gick tillsammans med I-M och det är "lite" skillnad på våra steglängder. Jag tror det skiljer 15 cm på våra steglängder, men jag gick i hennes takt och med hennes steglängd. Det var då mina problem med höften började, första gången jag kände av den. Sista kilometrarna kröp jag. Så nej, jag skall inte vara med i år. Skall jag någonsin vara med igen skall jag antingen gå med någon som är lika kort som jag (jag är bara 153 cm) eller också gå själv. Det var för övrigt en jäkla takt på alla som gick, och vi kom i mål nästan sist. Fattar inte hur de andra är funtade, de hade passat bättre på GöteborgsVarvet allihopa, de sprang ju nästan.

Idag skall jag nog åka till moppeverkstan efter jobbet, det börjar bli dags att byta från dubbdäck till vanliga däck. Jag använde ju inte moppen så mycket i vintras pga all snö, så det känns som om det var ett ganska onödigt byte, men det kan man ju inte veta i förhand... Ha en skön tisdag!

måndag 12 april 2010

Lat dag i solen

Gomorron! Å vilken underbar dag jag hade i solen igår. Efter jag hade Wii:at gick jag ut och satte mig på altanen och där blev jag sittandes hela dagen... Snackade med grannarna, bland annat ett par som var nyinflyttade ovanför min närmsta granne, och de hade den sötaste katten jag har sett på länge (förutom Cornelia då). En Ragdoll som hette Svante och var ett år gammal. Sen hade den en Perser också, men han visade sig inte. Det konstaterades att de skulle behöva investera i vindskydd eller ett nät, för katten var på väg ner på grannens altan några gånger. Det är högt, men det hade nog inte hindrat honom om han fått fortsätta obehindrat...

Många korsord blev lösta, i en tidning jag normalt inte brukar lösa (eller klara av). 5-stjärniga korsord löstes klara, dock med mycket hjälp från Google, Wikipedia, NE och forum. Ett korsord var speciellt svårt, det fanns inga vokaler i det! Man skulle tänka bort alla vokaler när man skrev in lösningarna och det var väldigt svårt. Men nu är det klart :)

Middagen blev inte avancerad, orkade inte stå i köket. Kokade lite fullkornspasta, värmde några köttbullar och åt dem med lite sweet chili-sås. Delikat söndagsmiddag!

Solen värmde skönt hela dagen, trots att jag satt i skuggan. Måste sitta i skuggan så att jag kan se datorn. Tidvis fick jag ta på en fleecetröja, men annars var det t-shirt som gällde. Tog in snöskyffeln som stått på framsidan hela vintern, den skall väl inte behövas mer? Kommer det mer snö nu så blir jag deprimerad. Nackdelen med våren är ju dock att allergierna börjar nu. Satt och snörvlade och nös hela dagen, men det var det värt! De senaste 6 åren har jag ätit allergimediciner året runt, för jag tålde inte Nellie. Men sedan jag avlivade henne så har jag inte ätit en endaste tablett, så det är väl dags att börja snart igen. Med posten idag eller i morgon kommer recept från pappa på ögondroppar och "näspuffar", tabletter har jag så det räcker från förra året.

Veckan som kommer innebär sista besöket hos sjukgymnasten på onsdag och så kören på torsdag, annars bara jobb.

Nu skall jag köra lite Wii till, sen frukost och dags att gå till jobbet. Ha en bra måndag, det tänker jag ha!!

söndag 11 april 2010

Ny favorit!

Gomorron! Är helt slut, har Wii:at 45 minuter och det känns i hela kroppen. Igår när jag skrivit bloggen så Wii:ade jag i 50 minuter. Efter de första 20 minutrarna med de "vanliga" övningarna som jag brukar köra, så provade jag på Free Cycling. Då skall man cykla runt ön som spelet utspelar sig på och samla ballonger. Dessa ballonger syns inte på kartan, så de är svåra att hitta. När man cyklar de vanliga banorna och samlar flaggor så syns de på kartan, och målet för spelet är att cykla så kort distans som möjligt samtidigt som man samlar flaggor. Man avslutar i mål i mitten av ön. I Free Cycling skall man samla de outmärkta ballongerna och cykla så långt man kan på 30 minuter. Det är JOBBIGT!! Igår, första gången, kom jag nästan 13 km, idag lite längre. Men idag hittade jag lite fler ballonger, men ändå inte i närheten av de 20 som finns. Tror jag hittade 7 idag. Kul med en ny favorit som verkligen känns i kroppen!!

Efter Wii:andet igår och den välbehövliga duschen så fastnade jag framför SOS Segelsällskapsresan. Syrran ringde på morgonen och undrade om jag hade den, hon ville låna den. Vi har samma typ av DVD-spelare, och jag har inte sett den på den jag har nu, så jag var tvungen att testa och se om det gick då det var en kopia bränd från en inspelning från TV. Det funkade, men jag fastnade och såg hela. Den är ju en klassiker! Som gammal seglare sitter jag och ler hela tiden. Den och den första är de jag gillar bäst.

Sen flyttade vi ut på altanen, jag och Cornelia. Satt där med jacka och senare också en luvtröja under den, det var kallt men skönt. Jag åt middag därute, lasagne blev det igår. Tränade på att äta verkligen långsamt och tugga väldigt noga. Maten blev iskall! Sen blev jag mycket mättare också, det är konstigt att man alltid slänger i sig maten så fort! Men det skall det bli ändring på!

Löste massa korsord som var svåra, så datorn fick vara med som hjälp. Mycket googlande och kollWikipedia och Nationalencyklopedin. Sånt tycker jag är kul, man lär sig massor. Jenny C ropade på mig på Facebook och frågade om jag ville komma och hålla henne sällskap på kvällen, hon var gräsänka. Tog moppen och åkte dit strax efter 19. Vi kollade på Körslaget, jag har aldrig sett det tidigare. Det var ju bra! Får nog kolla nästa lördag också :)

Idag skall jag inte göra så mycket, som vanligt på helgerna. Jag får helt enkelt se vad dagen har att erbjuda :) Ha en skön söndag!!

lördag 10 april 2010

Lördag och soool!!

Gomorron! Vaknade 7.30 och slappade en stund framför TV:n. Nu har jag varit ute på en promenad på 50 minuter, och skall snart ta en välbehövlig dusch. Men först skall jag köra lite Wii. Solen skiner och det var jätteskönt ute. Bara 4°C än så länge, men solen värmer och det blir nog en skön dag. Enligt väderprognoserna skall det bli halvmulet och sol och runt 11°C. Hoppas det blir såpass varmt att jag kan sitta lite på altanen i alla fall. Satt där en stund när jag kom hem från jobbet igår, men det blev snabbt kyligt. Och eftersom jag sitter därute med datorn så måste jag ha parasollen uppe och det blir snabbt kallt i skuggan.

Igår var jag så trött på eftermiddagen/kvällen att jag trodde jag skulle sova i soffan redan vid 19-tiden, men jag var faktiskt uppe till 22.30. Trött, men vaken :)

Idag är det 28 dagar kvar tills jag börjar pulvra, 50 dagar kvar tills jag åker och 53 dagar kvar tills dagen D. Pirrar redan ordentligt i magen kan jag lova! Alldeles nyss var det ju 75 dagar kvar!! Måste sluta kolla på TV-program om flygolyckor, kan lova att det inte gör gott för nerverna. Men jag är så morbid att jag kollar på såna TV-program trots att jag är livrädd för att flyga... Crazy, I know! Jag är i alla fall väldigt lugnad av att det gick så bra för Cornelia. Här kommer lite bilder Maritas syster Lillemor la upp på Facebook, jag snodde dem helt enkelt där... Bildtexterna är hennes.

Det är allt skönt att ta sej en vilopaus!

Man måste ju undersöka vad som fanns där nere!

Undrar hur man kommer in i dom här?

Här kommer man ju inte fram!

Kunde säkert va kul att klättra ut på taket!

Saldot på mitt sparkonto är trevligt, fick lånet i veckan. 150.000 extra där, synd att det inte är hopsparade pengar... Hoppas verkligen jag inte behöver betala av hela lånet utan att jag får ersättning från FK, då är det inte så mycket kvar efter det.

Nä, dags för lite Wii och sen dusch. Ha en skön dag i solen!!

fredag 9 april 2010

Ordningen återställd

Gomorron! Nu är allt som det skall igen, Cornelia är hemma :) Vi har sovit gott i natt i min säng, jag var helt slut när jag kom hem från kören (hade ju varit vaken sedan klockan 3).

Gick en timme tidigare igår, pappa kom och hämtade mig 15.30 och vi åkte till Hisingen och hämtade Cornelia. Ingen speciell reaktion när jag kom, mer än att jag fick lov att hålla henne längre än jag brukar få. Hon gillar inte att bli hållen i vanliga fall. Hemresan gick bra, hon jamade och skrek som vanligt, men man såg att hon kände igen sig när jag ställde ner henne vid brevlådan. Då ville hon klösa sig ut ur buren.

Jag var hemma ungefär när jag slutar i vanliga fall, så det var ett par timmar innan det var dags att gå till kören. Gårdagens övning var bra, den sista med körfröken Jenny som skall ha barn vilken dag som helst. Istället skall Madde ta över, de var våra fröknar tillsammans fram till för ett par år sedan då Jenny fortsatte själv. Vi spelade in 3 låtar igår så att Madde får höra hur vi brukar göra dem. Jenny skickade dem till mig i morse och jag har nu konverterat dem från wav till mp3, samt skurit bort lite dötid i början och slutet.

Igår kom jag på att vi skall ha kördag den 8 maj, samma dag jag har bestämt mig för att börja pulvra. Jag funderade fram och tillbaka lite grann och kom fram till att det inte är aktuellt för mig att vara på en kördag när vi sjunger hela dagen, samtidigt som jag gör första pulverdagen. Jag vill inte börja någon annan dag än en lördag, eftersom jag mår sämst dag 1 och 2. Att börja en vecka senare är inte bra, det blir för kort tid. Att börja en vecka tidigare vill jag inte heller, då blir det för lång tid på pulver. Sen är det en liten föreställning den 20 maj. Den känner jag inte heller för att vara med på. Dels är det alldeles för många låtar som jag inte kan, många av dem sjöngs ju i den stora jubileumsföreställningen förra året då jag inte var med. Sen känner jag mig fruktansvärt obekväm med mig själv. Jag tycker verkligen illa om mig just nu, känns som jag har svällt upp till en valross storlek... Att ha massa folk som sitter och kollar på mig känns inte lockande. Så jag bestämde mig igår för att hoppa över både kördagen och föreställningen. Pratade med mina stäm-kollegor och de tyckte det var OK. Men jag skall gå på varje övning och även gå dit och lyssna och hjälpa till med att ta emot betalning.

Fredag idag!! Direkt efter jobbet måste jag ta en promenad till apoteket, Cornelia behöver mer medicin för sin artros. Var hos veterinären i förrgår och hämtade receptet, men kom aldrig iväg till apoteket. Skönt med en liten promenad efter jobbet. Helgen utan planer (som vanligt) ligger framför mig. Skall se om något av allt det jag tyckte att jag borde gjort förra helgen blir gjort...

Ha en skön fredag!

torsdag 8 april 2010

Jag kommer att vara trött idag...

Gomorron. Klockan är halv 5 och jag har varit vaken i 1,5 h. Somnade så gott på soffan igår kväll och vaknade klockan 3. När jag vaknar så mitt i natten kan jag inte bara somna om, så här har jag suttit och spelat Mahong och kollat på TV4 Fakta. Det var just ett program om hur den misstänkte Olof Palme-mördaren Viktor Gunnarsson mördades i USA. Intressant... Nu tänkte jag, när jag skrivit färdigt detta, försöka sova en liten stund. Mobillarmet ringer om mindre än en halvtimme, men jag skall ställa om det innan jag lägger mig ner.

Jag fick rapport om att allt går bra med Cornelia på "kollo". Lillemor la upp bilder på Facebook igår och Corny ser ut att trivas bra. Det lugnar mig. Jag fick mail från ChristaFecit igår med massa dokument med information. Just nu känns det som FÖR mycket information. Jag har fått reda på vad de skall göra med mig under de dagarna jag är inlagd, och det lät inte så mysigt. Slangar i halsen, kateter, prover och annat. Kanske hade varit bättre att inte veta så mycket... Jag skall tydligen sövas 2 dagar i rad, första dagen för att göra en gastroskopi och sen givetvis när de skall operera mig. Massa prover första dagen, får inte äta, och det kommer att bli problematiskt. Jag äter ju inte då, utan pulvrar, och när jag pulvrar är jag väldigt känslig för avvikelser på pulvertiderna. Missar jag bara en halvtimme så blir jag illamående och får skakningar och huvudvärk. Hur skall det då gå när jag inte får "äta" på hela dagen? Hoppas de sätter dropp redan den dagen för annars kommer jag inte att må bra.

Här är "tidsplanen":
Dag/Händelse
1 / Inskrivning, undersökningar, gastroskopi
2 / Operation
3 / Förflyttning till avdelningen
4 / Du får dricka lite the
5 / Dräneringen tas bort, du får dricka fria mängder the, du får äta soppa
6 / Du får äta soppa
7 / Du blir utskriven

Nu börjar också oron för flygresan komma ordentligt. Och tanken på att jag skall vara helt ensam där nere är inte heller speciellt rolig. Jag börjar fundera på om det inte hade varit bättre att lägga ut alla pengarna själv och göra det på Carlanderska, men nu är tärningen kastad och det är så här det blir. Allt kommer troligen att gå jättebra och jag kommer att få ersättning från FK och då är jag jätteglad för att jag slipper dras med ett dyrt lån i 10 år. Jag är en "worry-wart", d.v.s. en person som ofta tar ut all oro i förskott. På gott och ont. Visst är det bra att vara förberedd på att saker kanske inte går som man vill, men väldigt mycket energi läggs på att oroa mig för någonting som kanske inte inträffar.

Ni som har mitt mobilnummer får gärna muntra upp mig när jag är därnere och skicka glada SMS till mig. Det kostar ju tydligen ingenting att ta emot SMS, det är allt annat som kostar massor. Till och med bredbandet på hotellet kostar, men jag skall surfa därifrån och visa vad jag har sett i Frankfurt. Sen behöver jag nog skriva av mig lite oro också... Se, nu oroar jag mig i förskott igen!

Nu skall jag försöka sova en timme eller två. Oftast brukar ju sådana försök resultera i att jag blir tröttare än om jag inte sover alls, men jag gör ett försök. Idag skall jag gå från jobbet en timme tidigare och pappa & jag skall hämta Cornelia. Sen hem och iväg nästan direkt igen, dags för kören efter en veckas uppehåll. Ha en bra torsdag!

onsdag 7 april 2010

Tomt härhemma

Gomorron! Upp tidigt och röja, för idag kommer städarna. Var helt slut när jag kom hem från jobbet och avlämning av Cornelia igår, så jag somnade på soffan. Vaknade vid 23 och då var det inte aktuellt att börja röja. Det var ganska OK här innan, eftersom jag tagit bort det värsta i måndags, men det är ändå massa småsaker som skall bort.

Pappa & Marita hämtade mig på jobbet vid lunch igår, och så åkte vi hem till mig och åt de goda salladerna de hade köpt till oss. När vi ätit upp instruerade jag dem hur min inspelningsbara box funkade och så lämnade jag dem med 4 avsnitt av Saltön och gick tillbaka till jobbet. De var klara med alla avsnitten precis lagom tills jag kom hem igen strax efter 16.30.

Vi packade ihop alla Cornelias saker, och det är minsann inte lättare att flytta en katt än en bebis... Lådan med sand, mat, medicin, skålar, några filtar/småmattor som luktar hemma och så 2 små pallar eftersom hon har artros och inte kan hoppa så högt. Det var inte populärt att åka bil och hon klagade hela vägen. Maritas syster med man, Lillemor & Karl-Olof, bor på Hisingen, så det var en bit att köra. När vi kom fram så var det väldigt spännande att undersöka allt, men hon verkade inte rädd. När vi lämnade dem så låg hon och sov på en stol under köksbordet. Senare rapporterades det på Facebook att hon hade intagit Lillemors datorstol, så nu kunde hon inte sitta vid datorn... hehe låter bekant. Så fort man reser sig från skrivbordsstolen, köksstolen eller soffan så snos platsen :)

GRATTIS säger jag till kompisen J som efter ca 2,5 års väntetid äntligen har fått tid för Gastric BypassSahlgrenska. I slutet av april blir det. Sen har vi kompisen L som skall opererasCarlanderska i mitten av juni och så jag i Tyskland i början av juni. 3 personer, 3 olika ställen, inom 1,5 månader. Det skall bli oerhört spännande att jämföra erfarenheter med varandra sedan.

På tal om städning så måste jag kontakta städarna efter idag och meddela att jag inte kan nyttja deras tjänster längre. Från och med nu tills jag har fått tillbaka pengarna från FK så kommer jag inte ha råd med dem.

Ha en bra onsdag! Idag kommer vi nog över 75.000 här, eller vad tror ni? Vore kul att se vem det blev som anlände som nr 75.000, skriv gärna en kommentar :)

tisdag 6 april 2010

En tråååkig dag!

Gomorron! Gårdagen var en av de tråkigaste på länge... Jag hade inte lust att göra någonting, och kollar man på Facebook bland mina vänner så verkar den känslan vara något som drabbade många. Kan det vara så att vi har varit lediga för länge? Det blir ju så mycket roligare att komma tillbaka till jobbet om man känner det så här. Jag har ju inte bara varit ledig i 4,5 dagar, utan jag gick ju hem kl 10 i onsdags med sprängande huvudvärk, så det var ett tag sedan jag var på jobbet.

Jag hade tänkt promenera, men det regnade. Jag hade tänkt lägga upp saker på Tradera, men det blev inte av. Det blev datorn och TV tills det rann ur öronen. Vid 16-tiden ringde J och frågade om jag inte ville komma på fika hos henne och M vid 19-tiden, och det ville jag gärna. Jag behövde ändå ut för att köpa frukt tills idag, så jag tog moppen till dem för att sedan handla på hemvägen. J & M har 3 underbart vackra Norska skogskatter, en av dem har jag aldrig träffat tidigare. Jag har aldrig träffat katter som gillar fika (kardemummakaka) tidigare, det var något nytt :)

När jag hade kommit hem så såg jag att Marita hade ringt, så jag ringde upp. Jag hade helt glömt bort att vi hade gjort upp planer för idag, så det var tur att jag ringde tillbaka. De kommer hit kl 12.10 med lunch till oss, sen stannar de här hela eftermiddagen för att kolla på Saltön som jag har spelat in till dem, alla 4 avsnitten. När jag sen kommer hem från jobbet så packar vi ihop alla Cornelias saker och kör henne till Maritas syster. Det är där hon skall bo när jag är i Tyskland, men vi vill testa hur det går först. Sen Cornelia (och Nellie som inte finns mer) kom till mig 2003 har jag varit borta en gång, men då bodde pappa & Marita här. En gång var jag och katterna i Ellös hos Maritas mamma. Alla andra nätter och dagar i 7 år har hon varit här, så jag är lite nervös för hur det skall gå när hon skall vara bortlämnad 1,5 vecka. Hon är ju trots allt 15,5 år gammal. Så nu kör vi 2 nätter när hon får bo hos Maritas syster med man så att vi ser hur det går. Usch vad tomt det kommer att vara här ikväll! Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra och att hon inte tacklar av när jag är borta. Hon är en en-personskatt med väldigt speciella vanor, hoppas detta inte knäcker henne. Jag vill ha henne ett par år till!!

Nu är det snart ett litet jubileum här på bloggen, vilken dag som helst går besöksräknaren över 75.000 besök. Helt otroligt! Tack för att ni kommer tillbaka!

Ha en skön dag, hoppas våren kommer snart!

måndag 5 april 2010

Nytt rekord!


Ovanstående foto är från Wii Fit Plus. Där har jag kört "Vaktparaden", den avancerade banan. Vaktparaden går ut på att man skall gå på stället, i takt. Sen ramlar det ner saker från höger och vänster kant av skärmen, och när de når en cirkel längst ner skall man snärta till med höger och/eller vänster hand (man har fjärrkontrollen i höger hand och nunchucken i vänster hand) så att de "fångas". Ovan har jag fått en Perfect match, d.v.s. jag fångade ALLT som ramlade ner. Jag är otroligt impad av mig själv då jag tidigare totalt har saknat allt vad koordination heter. Mer poäng än så här kan man inte få.

Kan ju tillägga också att jag har köpt 2 st viktband som väger 400 g styck, och de hade jag på mig på armarna när jag körde detta. OCH att det var vid tredje försöket som jag slog rekordet. Kan knappt skriva detta för mina armar är så trötta.

En ledig dag till!

Gomorron! Vaknade precis, för jag har precis som igår sovit 2 omgångar. Den första mellan 22 och 4 och den andra mellan 5.30 och 8. Ganska skönt upplägg faktiskt :) Min första reaktion när jag kollade datorn nu kl 8 var "hoppas verkligen det är röd dag idag också, för på kalendern står det MÅNDAG och jag borde annars varit på jobbet"... Lite läskigt när man inte är 100 på vad det är för dag.

Påskaftonens sol uteblev igår, men det regnade åtminstone inte förrän på kvällen. Jag gick halva vägen till Frölunda Torg, tyvärr kunde jag inte gå längre för höften gjorde alldeles för ont. Tog bussen resten av vägen. På torget gick jag omkring och kollade lite i affärer, köpte lite snoddar till håret, inget annat. Sen gick jag en bit hem och tog bussen resten av vägen. Sammanlagt fick jag ihop 45 minuters promenad, mer orkade inte höften. Jäkla höft!!

Hemma igen så ringde jag Telia för att säga upp den fria surfen jag fick med när jag köpte mobilen. Hade jag inte sagt upp den före idag så hade jag blivit debiterad 69 kr/mån. Helt onödigt då jag endast använder den någon gång ibland för att kolla busstider. De har ju en maxtaxa på 9 kr/dygn som funkar bra vid sådana tillfällen. Passade på att kolla lite vad det kommer att kosta att ringa/ta emot samtal osv när jag är i Tyskland, och billigt är det inte:

* Surf: 35 kr/mb
* Ringa: 5,25 kr/min
* Ta emot samtal: 2,50 kr/min
* Skicka SMS: 1,45 kr/meddelande
* Ta emot SMS: gratis

Jag har aktiverat spärren för utlandssurf på 660 kr, tyvärr kan man inte sätta någon annan summa än den förbestämda, hade velat ha en lägre. Sen är det bara surf som ingår i den spärren, man kan inte få någon varning när man har ringt för en viss summa. Kommer jag över 660 kr kan jag inte öppna spärren om jag inte skickar ett fax med min namnteckning eller går in i en Teliabutik. Jag har ingen aning om hur många mb det går åt när man tar en bild som man skickar direkt till bloggen med lite text, det är så jag har tänkt uppdatera här lite då och då. Katarina, vet du? Du var ju borta nyligen. Det verkar i alla fall vara samma kostnader oavsett vilket bolag jag är kopplad till i Tyskland, så det behöver jag inte låsa till ett specifikt bolag.

Idag har jag inga planer spikade. Skulle dock behöva lägga upp massa saker på Tradera som jag skjutit på flera månader. Kanske kan det bli gjort? Vädret ser ju grått och tråkigt ut och det skall tydligen regna hela dagen, mer eller mindre. Synd det, för mina hammockdynor blev verkligen fina i sina nya överdrag... hade velat testa dem :)

Ha en skön dag i regnet, oavsett om ni jobbar eller ej.

söndag 4 april 2010

Förstoring

Här har mamma förstorat bilden på när Pixie & Cornelia möttes på Långfredagen. Man ser verkligen att Corny fräser som en orm. Mamma säger att Pixie har blivit väldigt försiktig när hon ser en katt... inte så konstigt för hon fick sig en snyting strax efter att denna bilden togs.

Altanpremiär!

Gomorron! Skriver sent idag för jag har just sovit för andra gången... Somnade på soffan igår kväll med dator och TV på och ljuslyktorna brinnande. Vaknade kl 4 med världens ryggonda. Jag kan inte förstå hur man kan sova i en sån ställning att man knappt kan röra sig när man vaknar. Hur kommer det sig att man inte vaknar tidigare? I vilket fall som helst så var jag vaken till 7 eller nått innan jag somnade igen, och vaknade nyss.

Igår tog jag det lugnt på morgonen. Satt här i soffan med datorn och TV:n och altandörren öppen. Solen började komma in över grannens plank och det blev lite varmt och gott. Vid 11-tiden började jag fundera på om det inte var dags att packa upp altanmöblerna. De har varit mycket noggrant inslagna i 2 presenningar över vintern.

Jag gick ut och tog itu med det. Cornelia hittade genast ett gott gömställe under den ena. Förra året sydde jag ju nya överdrag till hammockdynorna. Eller rättare sagt, jag sydde överdraget till en av dynorna (sittdynan), medans den andra (ryggen) var hopsatt med säkerhetsnålar hela sommaren. Dynorna har legat inne i garderoben hela vintern, men jag mindes att de var skitiga när jag la in dem där. Så det var bara att ta fram symaskinen och sy det andra överdraget också, innan jag stoppade dem i maskinen.


Detta hindrade mig dock inte från att testa min favoritplats när jag skruvat ihop allt och torkat av alla möblerna. Datorn och korsordstidningen på plats som ni kan se. Cornelia ligger också på sin plats, men hon syns inte i bild. Hon låg kvar ett bra tag efter det hade blivit för kallt för mig att sitta där. Jag fick visserligen ha en tunn jacka på mig, men å vad skönt det var att sitta därute ett par timmar!

På grund av detta kom jag aldrig ut på någon promenad igår, men det är ju en dag idag också. Skall ta och gå ut nu när jag skrivit klart detta, så kan jag sitta på altanen sen när solen står lite högre på himlen.

Inte en endaste påskkärring eller påskhare såg jag igår. Inget påskägg fick jag heller. Men jag får väl säga som Maxine ovan... påskharen kanske var här?

Undrar om några affärer är öppna idag... får kolla det innan jag går ut. Funderar på att ta bussen till Frölunda Torg eller nått och sen gå hem. Vi får se. Ha en underbar dag i solen!!

lördag 3 april 2010

Solig fortsättning på påsken!

Gomorron! Vaknade 5 som vanligt, så nu har jag tagit en liten morron-nap. Solen skiner ute, det är i och för sig bara 5°C i skuggan, men när solen går upp lite mer så blir det nog varmare. Idag skall jag ta en promenad, å vad jag har längtat efter det!!

Innan mamma & Pixie kom igår så hann jag med att slöa lite, röja och dammsuga samt duscha. De kom vid 11.30.

Här har Pixie fått syn på Cornelia. Studerar ni bilden noggrant så ser ni att Cornelia har munnen vidöppen, det beror på att hon just här fräser som en orm. Lite senare fick Pixie lite stryk på nosen också. Pixie sitter inte stilla en sekund, hon far omkring som ett yrväder. Jag blir nervös bara av att se henne... jag är mer en typ som trivs ihop med en gammal kelen katt :)

Här är en närbild på Pixie, hon har blivit stor nu. Hon har precis löpt för första gången, så nu är hon ju dessutom vuxen! När vi hade suttit lite i soffan visade jag mamma hur Wii funkar. Jag slog mitt tidigare rekord på den Vaktparaden (advanced), så nu har jag 1.319 poäng där. Slår du det Malin? Det var inga missar och bara några få OK, resten Perfect. Sen gick vi till Maxi, mamma skulle ha lite och så skulle jag ha ost. Först gick mamma in medans jag tog en runda med Pixie, och sen gick jag in med självscannern och plockade upp korgen och varorna hon redan hade plockat ut, scannade in dem och fortsatte handla. Mycket smartare än att mamma skulle ställa sig i den kilometerlånga kön.

Hemma började vi fixa med påskmaten, förutom det ni ser ovan så var det sallad (min skål fick inte plats på bilden ovan) och sill till mamma. Mums! Min sista påsk- eller julmiddag där jag äter med ögat... Det blev i alla fall lite kvar så att jag har till lunch idag.

Pixie älskar att man gömmer torrfoder i t.ex. fönsterkuvert, skrynklar ihop dem och så får hon leta efter maten. Här la vi lite mat i en av askarna som mina L'Oreal-krämer kom i, de som jag fick som Buzzador. Jag passade på att ta lite kort, för de vill att man skall skicka in kort med sina buzzningar. Nu vet jag inte om detta var vad de hade tänkt sig, men det är ju ett kul kort :)

När vi ätit satte vi oss helt slut på soffan. Mamma ville kolla på Mamma Mia, som vi båda sett ett otal gånger, så jag satte på den. Mycket riktigt somnade mamma efter mindre än halva filmen, men jag såg hela. Vid 19.30 åkte de hem. Cornelia låg då på skrivbordsstolen i arbetsrummet och det dröjde nog 40 minuter efter de hade åkt innan hon vågade sig ner. Då kom hon ut i vardagsrummet väldigt försiktigt. Stod på golvet och spanade och kollade om odjuret som bara ville skälla och leka var kvar. Sen kom hon upp i soffan där jag låg på sidan, men hon var väldigt misstänksam om vad som fanns bakom mig, så det var hon tvungen att kolla in innan hon kunde slappna av. Sen låg hon som ett klister mot mig resten av kvällen.

Idag fick Corny ett tack-kort från Pixie, jag vet inte om hon uppskattar det eller ej, hon har inte sett det än :)

3 dagar ledigt kvar! Härligt! Och inga planer mer än promenader. Nu får ni ha en underbar Påskafton, antar att många av er skall ha främmande eller gå bort, men jag gjorde ju mitt igår. Njut av maten och solen!!